Dieper gaan om hoger te komen

Een persoonlijke benadering, diepgang, altijd betrokken, een scherpe analyse en soms confronterend. Dat is in een paar woorden wat je in een coachgesprek met mij kan ervaren.

Met welke modellen of theorieen ik werk, hangt van de vraag die jij inbrengt. Altijd maatwerk, altijd gericht op wat jij wilt bereiken. Met twee certificeringen op Masterniveau mag je iets van me verwachten. De recensies hieronder vertellen je hoe anderen hun intake beleefden.

Hoe ziet het coachtraject eruit?

Intake

In de intake maken we kennis, verkennen we je vraag en bespreken we op welke manier ik jou het beste kan begeleiden. Ik licht je ook de ethische code toe.
Met een vrijblijvend intakegesprek ga je geen verplichtingen aan. Het gesprek duurt tussen de 1 en 1½ uur.

We ontdekken misschien al aanknopingspunten om mee te gaan werken en je maakt ook al een eerste actieplan. Dit eerste gesprek biedt je dus ook al gelijk resultaat.

We ontdekken in dit gesprek ook samen of er een klik is. En we formuleren het doel dat je met dit traject wilt bereiken. Soms formuleer je thuis dat doel nog iets scherper.

Je hebt de ruimte om een paar dagen na te denken of je met mij als coach verder wilt. Wanneer je besluit verder te willen… dan was dit gesprek blijkbaar van waarde. Dan rekenen we het ook af tegen het tarief van een gewoon coachgesprek.
Wanneer je besluit dat je niet verder gaat, dan nemen we vriendelijk afscheid en hoop ik je op de goede weg geholpen te hebben. Er volgt dan geen factuur.

Offerte Na de intake maak ik een offerte die jij als eerste te lezen krijgt. Daarin staan je doelen en alle afspraken op een rij.
Indien HR of een leidinggevende in het spel is, stuur jij de offerte door.
Opdracht Zodra de offerte is getekend starten we.
Driegesprek Het kan van meerwaarde zijn met je leidinggevende een startgesprek te hebben zodat de context duidelijk is en de leidinggevende weet hoe hij/zij je kan ondersteunen.
Gesprekken

De frequentie van de gesprekken bepaal jij. De meeste trajecten starten met een tweewekelijkse frequentie en duren ca. 3 à 4 maanden. Tussen de gesprekken door schrijf je een verslag, reflecteer je met e-coaching en werk je aan je leerdoelen door acties in de praktijk te brengen.

In de gesprekken verkennen we je vraagstuk vanuit meerdere hoeken:

  • mentaal: wat je vind en welke overtuigingen je hebt
  • emotioneel: wat je dwars zit en welk effect dat op je heeft
  • spiritueel: niks zweverigs: gewoon waar jij het voor doet in het leven en wat je daar belangrijk aan vindt.
  • omgeving: wat in je omgeving kun je zelf veranderen en hoe pak je dat aan?
  • gedrag: welk gedrag wil of dien je te veranderen en wat is daarvoor nodig?

Je krijgt soms een boek van me mee, een schrijf- of reflectieopdracht of een opdracht om beter te ontspannen of nieuw gedrag te oefenen.

Door doel- en actiegericht te werken aan je doelen bereik je tussen de gesprekken door de beste resultaten!

Slotgesprek met evaluatie

Zodra je je doelen hebt bereikt evalueren we het traject (eventueel met je leidinggevende). Dat is belangrijk voor jou en mij. We nemen daar dan ook samen de tijd voor.

Misschien koos je er voor de Coaching Monitor te benutten. Sowieso ontvang je een evaluatieformulier en ik vraag je aan het eind of je bereid bent een recensie te schrijven over het traject dat we samen doorliepen

Nazorg Heb je weken of maanden na ons traject de behoefte aan contact. Dan vind ik het niet meer dan normaal om je telefonisch of per e-mail van antwoord te voorzien op een acute vraag die je hebt. Dat is nazorg en kost niets.

 

Hoe het er in de praktijk uit kan zien lees je in de cases van Anke, Hannah of Jeffrey.

Naar de cases

Modellen en theorieën

Tijdens mijn coaching maak ik gebruik van een groot aantal modellen en theorieën, waaronder:

De Cirkel van Acht Pro-actief zijn (Covey)
De Creatiespiraal (Marinus Knoope) Provocatief coachen (Farrelly)
DISC (Marshton) RET (Ellis)
Gestalt (Perls) Roos van Leary (Timothy Leary)
Karakterstructuren (Lowe) Voice Dialogue (Hal & Sidra Stone)
Kernkwaliteiten (Ofman) Zes niveaus van coachen
Logische niveaus (Bateson) Systemisch werk (Hellinger)
NLP (Grindler & Bandler) etc.

Dit is slechts een selectie. In de jaren sinds 2007 verdiepte ik me in vele theorieen en modellen.


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Moment geduld...

Deel deze pagina: