27-06-2014

Het is hip en hot! Aandachtstraining, synchroniciteit. Het klinkt allemaal heel ZEN en in balans. Met je aandacht ZIJN bij waar je wilt zijn. Ik moest er aan denken toen ik het gesprek van vorige week met Merel nog eens de revue liet passeren. Zomaar een gesprek aan het eind van de middag…

Ze is startend ondernemer met doelen! Op naar een omzet van € 65.000 in het eerste jaar. Met iedere week twee nieuwe klanten, want dat was het doel. Was, want ze heeft ondertussen gezien dat dit misschien niet zo realistisch is…

Met vijf maanden achter de rug komt Merel nog niet verder dan zeven klanten. Dat is te karig vindt ze zelf. En ze vraagt zich af hoe het komt. Ze netwerkt enthousiast. Is op veel evenementen te vinden. Heeft haar pitch al redelijk duidelijk en haar niche goed afgebakend. Wat ontbreekt er nog? Ze lijkt ook de juiste focus te hebben. Ze staat open voor me en we hebben al meerdere leuke en diepgaande gesprekken gehad.

En toch herken ik ook wat ze bedoelt als ze zegt dat ze geen klanten trekt. Ik heb een behoefte voor mijn eigen nieuwe site www.marcotieleman.nl. En Merel zou er iets in kunnen betekenen. En toch vraag ik haar niet. Ter plekke valt me dat op (heel erg hier en nu!) en ik geef het haar terug. Ze is verbaasd en het raakt haar. Er is niets mis met haar en toch weerhoudt iets me van het haar vragen mij te helpen met mijn site en graphics. Wat zou dat dan zijn?

Ze bazelt nog wat dat ze ook al plannen heeft om het anders aan te gaan pakken, maar die zijn erg instrumenteel en ik vraag me af hoezeer ze om de hete brij heen draait. Hierin zit volgens mij niet de oplossing. Die ontdekt ze even later zelf!

Na het halen van wat te drinken komt ze breed glimlachend binnen. Ze weet waar het aan ligt. Ze heeft wel focus, maar die is gericht op mensen en wat ze doen. Ze mist, zo zegt ze zelf, de focus om open te staan voor klanten! Met die wijsheid gaat ze komende week met een andere focus netwerken. Ze is blij!


Lees meer over:


Deel dit artikel:

Bijzondere momenten met mijn klanten deel ik graag. Uit respect voor hun privacy verander ik de namen en functies van de hoofdpersonen en combineer ik meerdere personages tot één verhaal.

 


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.