20-05-2015

De bestuurder (57) van een onderwijs­instelling heeft onverklaarbare fysieke klachten en worstelt met een conflict binnen zijn bestuur. In zijn zoektocht naar een coach in Rotterdam belandt hij bij mij. In de intake blijkt dat zijn integriteit onder druk staat en dat hij daardoor slecht slaapt en sinds jaren niet met plezier naar zijn werk gaat. Hij is gaan twijfelen aan zichzelf en vraagt wat ik er van vind.

Hij zoekt in ons gesprek naar woorden voor zijn gevoel en vindt dat men zijn grenzen overschrijdt. In een intense oefening ontdekt hij hoe belangrijk integriteit voor hem is.

Wanneer ik hem naar zijn lijf en de reactie van zijn lijf op deze oefening vraag, merkt hij dat het hem meer doet dan hij had gedacht. Hij wordt emotioneel en na enkele minuten keert er rust terug.

Dat verwoorden van wat hij belangrijk vindt en wat hem dwars zit geeft hem lucht. Dit is een mooie start van het vervolg.

Daarin voelt hij zich gesterkt vanuit zijn eigen visie en eerlijkheid. Hij spreekt zich uit in zijn bestuur. Dat maakt dat zijn punt bespreekbaar blijkt en zo ontstaat er ruimte voor een dialoog.

Binnen een week zijn zijn fysieke klachten verdwenen. Hij gaat weer met lol naar zijn werk!


Lees meer over:


Deel dit artikel:

Bijzondere momenten met mijn klanten deel ik graag. Uit respect voor hun privacy verander ik de namen en functies van de hoofdpersonen en combineer ik meerdere personages tot één verhaal.

 


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.