07-07-2014

"Dan wordt het wel erg eentonig en saai hoor", verzucht Kathleen als ze ontdekt welk vooruitzicht haar te wachten staat als ze alleen nog maar haar talenten in gaat zetten en niets anders.

Kathleen is al tien jaar ondernemer en heeft zichzelf aangeleerd alles te kunnen. Ze is bij mij als coach gekomen in een laatste poging om van frequente lusteloosheid af te geraken en als ondernemer eindelijk eens een goed inkomen te gaan verdienen. Ze lijkt van de Rotterdamse aanpak: handen uit de mouwen!

We zijn gestart met een talentenanalyse. Daaruit blijkt dat Kathleen anderen zelfvertrouwen geeft, optimistisch en enthousiast is. Ze is gericht op mensen en op resultaten, een pionier ook.

De analyse beschrijft ook haar ideale werkomgeving:

  • Forum om haar ideeën kenbaar te maken
  • Democratische supervisor waarmee zij kan samenwerken
  • Vrijheid van regels en details
  • Moeilijke opdrachten

En dan vallen er een paar kwartjes. Want ze is zo lusteloos doordat ze vaak werk heeft dat niet voldoet aan deze ideale werkomgeving. In haar overtuiging dat ze alles zelf moet kunnen, put ze uit een bron met energie die soms op raakt. En als die leeg is, dan hangt ze lusteloos op de bank. En daar wil ze vanaf.

Ze heeft in het begin van onze gesprekken al een keer gerept over willen samenwerken. Maar toen zag ze het nut er nog niet zo van in. Ze kan namelijk alles ook zelf. Nu lijkt haar visie wat bijgesteld te worden. Ze besluit aan het eind van het gesprek dat ze in haar netwerk eens een aantal mensen gaat benaderen om te zien welke kwaliteiten die in willen zetten, zodat zij kan doen waar ze goed in is. Opgewekt en vol nieuwe energie gaat ze op pad.


Lees meer over:


Deel dit artikel:

Bijzondere momenten met mijn klanten deel ik graag. Uit respect voor hun privacy verander ik de namen en functies van de hoofdpersonen en combineer ik meerdere personages tot één verhaal.

 


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.