27-11-2014

“Inmiddels werk ik bijna drie jaar in de financiële sector. Ik heb een prachtige start gemaakt met mijn carrière, leuke collega’s en een comfortabel salaris. Maar hoe langer ik dit werk doe, hoe meer het begint te knagen. Eigenlijk zou ik het liefst een heel andere richting op gaan.” Aan het woord is Nicole (29), een succesvolle controller die haar carrière een nieuwe wending wil geven.

Allereerst vraag ik Nicole iets meer te vertellen over haar loopbaan. “Eigenlijk ben ik vanzelf deze wereld ingerold. Mijn ouders werkten ook in deze sector en over mijn studiekeuze heb ik niet echt nagedacht. Tot op heden is het allemaal van een leien dakje gegaan. Ik heb langzaamaan uitzicht op een belangrijke positie binnen de organisatie en zowel de directie als mijn collega’s zijn tevreden over mijn werk. Ze zouden er niets van begrijpen als ik een een andere richting op zou gaan. Ik doe mijn werk ook zeker niet met tegenzin. Alleen dat stemmetje… dat blijft maar zeggen dat ik eigenlijk iets anders wil.”

“Van mijn carrière kunnen de meeste mensen slechts dromen”

De logische vraag die volgt is wát ze dan precies wil. “Tsja, wist ik dat maar. Organiseren en de spin in het web zijn. Vanuit een centrale rol iets moois neerzetten...” Om Nicole te helpen haar vage ideeën concreet te maken, geef ik een voorzetje. Zou ze bijvoorbeeld voor een internationale hulporganisatie een vluchtelingenkamp willen opzetten? Ze reageert met een afkeurende blik: “Nee, dat bedoel ik niet. Ik zoek iets creatiefs en eigentijds, op het gebied van entertainment bijvoorbeeld.” Mijn tweede poging komt meer in de richting. Wil ze een show rond de nieuwe collectie van een beroemde modeontwerper organiseren? Daarop beginnen haar ogen te glimmen: “Intensief samenwerken in een team met bevlogen en creatieve mensen. En met z’n allen een verrassend en trendy event neerzetten. Dát lijkt me fantastisch.”

Als we doorpraten is snel duidelijk waar het om gaat. Nicole is een intelligente en onder­nemende persoonlijkheid, die op eigen kracht veel heeft bereikt. Ze is ooit alleen de wereld over gereisd en heeft een succesvolle start van haar carrière gemaakt. Ze heeft nu een heel zelfstandige rol, met een eigen interessante klantenportefeuille. Juist die zelfstandigheid breekt haar nu op. Ze droomt van creatief teamwork waarbij het resultaat meer is dan de som der delen. Haar uitdaging is dat verlangen daadwerkelijk uit te spreken. “Ik heb een carrière waar veel mensen slechts van kunnen dromen. Wat zullen mijn vrienden denken als ik die opgeef?” Ik leef mee met de angst die Nicole beleeft en kan haar niet anders spiegelen dan dat dit de realiteit lijkt te zijn. Uiteindelijk spreekt ze haar verlangen aan en maakt ze een lijstje met vijf mensen waarmee ze haar droom gaat bespreken. Voor haarzelf een stap vol van verlangen, maar ook met een forse weerstand. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze haar carrière een succesvolle nieuwe wending gaat geven!”


Lees meer over:


Deel dit artikel:

Bijzondere momenten met mijn klanten deel ik graag. Uit respect voor hun privacy verander ik de namen en functies van de hoofdpersonen en combineer ik meerdere personages tot één verhaal.

 


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.