Vind

e-coaching

In mijn eigen tijd aan mijn eigen doelen werken. E-coaching werkt voor mij.

E-coaching

E-coaching is een soort online dagboek. Je schrijft wat je meemaakt, wat je voelt daarbij, wat je zou willen… Maar dit dagboek praat terug! Soms al binnen een paar uur, maar altijd binnen 48 uur geef ik feedback, tips, opdrachten, of stel ik vragen. We werken met e-coaching in een goed beveiligde online omgeving, bereikbaar op je computer, tablet of op je smartphone. Met e-coaching kun je snel weer vooruit.

Is e-coaching ook geschikt voor jou?

E-coaching is bijzonder geschikt wanneer je wilt groeien in:

 • Leidinggeven: Je bent druk, en hebt soms snel feedback op een lastige situatie nodig. Je kunt me dan tussen de bedrijven door een berichtje sturen.
 • Assertiviteit: Je kunt snel een bepaalde situatie kwijt en daar feedback op krijgen.
 • Relaties: Als je misschien liever niet wilt dat je partner ziet dat je bij mij bent.
 • Timemanagement: Je bent geen tijd kwijt om naar een afspraak te gaan.
 • Ondernemerschap: Als je door je drukke agenda eigenlijk alleen ’s avonds of achterin de auto tijd hebt.

E-coaching is nieuwerwets, net als de mobiele telefoon. Maar die heb je misschien niet nodig! Kijk het filmpje en bedenk je nogmaals of e-coaching iets voor jou is.

Wat zijn de voordelen van e-coaching?

 • Bij e-coaching schrijf je je gevoelens en gedachten n.a.v. situaties uit je werk of privé op. Dit dwingt jezelf om na te denken. Er komt nuance en structuur in je verhaal, en schrijven geeft je emotie een plaats. Dat is al een grote stap naar de oplossing.
 • Wat heb jij een week later nog onthouden van een goed gesprek met een vriend? Vaak weinig. Bij e-coaching kun je alles wat je schrijft, en wat ik daarop antwoord later nog eens terug lezen. Je ziet bij e-coaching je eigen proces en de vorderingen die je maakt dus letterlijk terug. Dat geeft een kick en motiveert, maar het teruglezen zorgt er ook voor dat je scherp blijft.
 • Mijn ervaring is dat de communicatie bij e-coaching heel open en direct is. Hierdoor kom je snel tot de kern. En boek je snel resultaat.
 • Mijn snelheid van reageren (soms al binnen een paar uur, maar altijd binnen 48 uur) maakt dat je niet hoeft te wachten tot de volgende afspraak. Met e-coaching kun je dus  meteen vooruit.
 • Je hebt geen reistijd, en kunt tijd nemen voor coaching op tijden die jou schikken.
 • De online omgeving waarin we deze gesprekken voeren is bereikbaar op je computer, maar ook op je smartphone. Zo heb je dus altijd en overal je eigen coach bij de hand.
 • Jij kunt keer op keer reflecteren en verslag doen van wat je ervaart als je nieuw gedrag inzet.

Wat zijn de nadelen van e-coaching?

Je zult wel zelf de tijd en discipline moeten opbrengen om te schrijven over je eigen proces. Als je dat niet wilt of kunt, dan is e-coaching niets voor jou.

Is e-coaching los verkrijgbaar?

In een coachings- of trainingstraject is het belangrijk dat je je coach of trainer vertrouwt. Dat proces duurt bij de start langer als je elkaar alleen online leert kennen. Daarom combineer ik e-coaching vaak met face-to-facegesprekken. Dan boek je sneller resultaat. Maar als jij dat wil, kun je ook alleen e-coaching bij me afnemen.

E-coaching en privacy

Pluform_LogoPayoff.pngBij e-coaching is het erg belangrijk dat wat jij schrijft, en mijn reactie daarop, ook echt tussen jou en mij blijft. Daarom maak ik in e-coaching altijd gebruik van www.pluform.nl. Dit is een online beveiligd platform, speciaal ontwikkeld voor online ondersteuning in coachtrajecten, waarbij jouw privacy gegarandeerd is.

In het demo-account (login: pieter(at)ecoachpro.nl, ww:2015Pluform) krijg je een goede indruk van het online platform.

Certificering

Ik was een van de eerste Level III Certified e-Coach in het internationaal e-Coach Register. logo-ecoach-level3.pngLevel III is het hoogst haalbare level, en hiermee mag ik ook docent e-coaching zijn bij het Europees Instituut – De Baak.

Bekijk mijn tarieven voor e-coaching.

 

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg