Vind

Executive coaching

In ieder dilemma opnieuw
zoek ik de balans
tussen ambitie en harmonie.

Executive coaching

Als directeur, bestuurder of CEO in het bedrijfsleven draag je zware verantwoordelijkheid en heb je vaak te maken met lastige (ethische) vraagstukken of persoonlijke dilemmas’s. Wil je hier graag over sparren, maar voel je je eenzaam aan de top? Dan is executive coaching een uitkomst. Het resultaat? Groeien als mens, voor een gezonder bedrijf en een schoon geweten.

Duivelse dilemma’s

  • Er komt een ontslagronde aan, en een flink deel van het oudere uitvoerend personeel moet eruit. En je weet dat deze groep waarschijnlijk geen nieuwe baan meer vindt.
  • Je hebt een goeie vriend in je team werken. Hij werkt al jaren toe naar een promotie, maar zijn nieuwe collega die nog maar net bij het bedrijf werkt, is een veel betere kandidaat.
  • Je durft geen nee te zeggen tegen de ridicuul hoge eisen van je belangrijkste klant uit angst hem kwijt te raken. Maar hierdoor zet je wel je hele productieteam onder druk, wat voor hoge verzuimcijfers kan zorgen en problemen in de uitvoering voor je hele bedrijf zorgt.

Wat doe je?

Executive coaching: wees er op tijd bij

Je gedrag en besluiten liggen onder een vergrootglas en hebben vaak grote impact voor bedrijf en personeel. Dat kan fikse dilemma’s en soms gewetenswroeging opleveren.
Wanneer je baan ook voor flinke spanning in jezelf zorgt, loop je kans op fysieke klachten, of zelfs een burn-out als je hier niets aan doet. Hoog tijd om een executive coach in te schakelen die je begeleidt.

Een executive coach combineert harmonie met groei

Aan de hand van voorbeelden uit jouw praktijk, reflecteer ik als executive coach op jouw gedrag, houding en overtuigingen. Tijdens executive coaching gesprekken spreken we hierover op zijnsniveau: wat zijn mijn drijfveren voor mijn gedrag? Welke angsten en overtuigingen zitten daaronder? En kloppen die eigenlijk wel? Dat ga je onderzoeken. Als executive coach help ik je hierbij.

Nadat je dit hebt blootgelegd, denk je na over de vraag: klopt wie ik nu ben, eigenlijk wel met wie ik wil zijn als directeur en waar ik voor wil staan naar mijn medewerkers? Het vergt durf en leiderschap om in een zware functie je menselijke kant te tonen. Toch blijkt vaak dat kwetsbaarheid een grote kracht is die je verder helpt. Maar wat blijft er van je vroegere leiders-identiteit over als je je anders opstelt?

Het executive coaching traject biedt je een veilige omgeving om te reflecteren en te leren. Je overziet je werk beter, krijgt weer verbinding met de mensen in je bedrijf, en kunt zo makkelijker sturen.

Groeien als mens, voor een gezonder bedrijf. Dat bereik je met executive coaching.

E-coaching versterkt het effect van executive coaching

Wil je 7x24 kunnen sparren met je coach maar er niet iedere keer voor op pad? E-coaching is een uiterst geschikte manier om je dilemma's te onderzoeken. Wil je meer weten over e-coaching? Lees dan hier verder.

 

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg