Vind

Relatiecoaching

Relatiecoach

Loop je tegen obstakels aan in je relatie, en wil je daarover met iemand sparren? Relatiecoaching legt patronen bloot, en geeft duidelijkheid. Zo kom je verder. Je bent samen welkom voor relatiecoaching, maar ook alleen.

Relatiecoach: ook voor familie of vrienden

Overal waar twee mensen interacteren met elkaar is er sprake van een relatie. Dat hoeft niet altijd een liefdesrelatie te zijn, maar kan ook een familierelatie, vriendschapsrelatie, of collegiale relatie zijn. Als relatiecoach kom ik alle vormen tegen. Toch is relatiecoaching voor liefdeskoppels de meestvoorkomende vorm.

Wanneer is het tijd voor een relatiecoach?

Misschien kies je voor relatiecoaching omdat je vanuit een positieve situatie elkaar nog beter wilt leren begrijpen. Of kom je voor relatiecoaching omdat jullie relatie in heel zwaar weer zit, waar jullie allebei onder gebukt gaan.

 “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Relatiecoaching brengt je verder

Als je start met relatiecoaching, zit je vaak vast in je eigen patronen, en kun je niet meer helder naar je eigen situatie kijken. Vaak wordt er van alles geïnterpreteerd, wat niet wordt gezegd. Of wordt er van alles gezegd, maar wordt er iets anders bedoeld. Tijdens relatiecoachingsgesprekken luister ik objectief. Ik leg ik patronen bloot, analyseer en vertel wat ik zie gebeuren. Vaak brengt dit al inzicht en duidelijkheid om samen verder te kunnen komen.
Wanneer je met mij als relatiecoach tot een conclusie komt dat er geen toekomst meer is samen, verwijs ik jullie graag door in mijn netwerk om de relatie in harmonie af te ronden.
Je komt door relatiecoaching dus altijd een stap verder, hebt duidelijkheid in wat het dan wel is. Soms betekent dat misschien een eerlijke weergave van de werkelijkheid, in plaats van het ideaalplaatje in je hoofd.

Advocaat van de duivel

Je mag van mij verwachten dat ik neutraal ben en geen partij kies. Tegelijkertijd zal ik af en toe de advocaat van de duivel spelen en zaken zwart wit voorstellen om jou/jullie scherper te laten zien wat er gebeurt in je relatie. Dat is zelden leuk, maar altijd verhelderend.

It takes two to tango

Veel mensen starten met relatiecoaching vanuit de hoop dat alles beter wordt. Maar omdat je bij relatiecoaching voor de uitkomst ook afhankelijk bent van de ander, kan de uitkomst anders zijn dan je je had voorgesteld. It takes two to tango. Relatiecoaching is dus geen wonderpil.

Relatiecoaching: waarom niet?

Ik merk dat het voor veel mensen best een grote stap is om een relatiecoach in te schakelen. De meestvoorkomende drempels zijn:
- “Relatiecoaching is eng.” Dat kan ik me goed voorstellen. Met de billen bloot moeten, is echt niet leuk. Maar het is soms zo hard nodig. Want pas als je eerlijk en open naar elkaar durft te zijn, kun je samen op zoek naar verbetering. Loslaten kan niet zonder het eerst stevig vast te pakken.

Mwah_Marco Tieleman_online1.jpg

- “Voor ons is het al te laat.”Dat zou zomaar kunnen. Maar misschien is er wél een weg; zit er onder de verharding en het onbegrip nog wel degelijk liefde voor elkaar en weten jullie dat met hulp van relatiecoaching weer aan te boren. Of misschien besluiten jullie inderdaad om niet meer samen verder te gaan, maar levert relatiecoaching wel op dat jullie in harmonie uit elkaar gaan.

Twijfel je over relatiecoaching?

Twijfel je of relatiecoaching iets voor jou is? Of je het wel eigenlijk wel durft? Je mag altijd vrijblijvend contact met me opnemen. Ik luister naar je.

Kom je net uit een relatie, en kun je wel wat coaching en aandacht gebruiken bij het weer oppakken van je leven alleen? Of wil je inzicht in je eigen patronen, omdat je een volgende keer niet weer wilt struikelen in de liefde? Kijk dan onder lifecoaching wat ik voor jou kan betekenen.

Combineer relatiecoaching met e-coaching

Vaak combineren mensen relatiecoaching met e-coaching. In een online omgeving krijg je tussen de fysieke afspraken door snel antwoord op je vragen. Zo boek je extra snel resultaat, en heb je altijd een steuntje in de rug.  Bekijk de complete beschrijving over e-coaching.

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg