Als ‘vinger aan de pols’ voor jou niet voldoende is

Je volgt geen coachtraject voor de gezelligheid. Resultaat is wat je zoekt. Wat je doel ook is. Van assertiever worden voor professionals, tot delegeren voor executives. En van meer vertrouwen op je teamleden als teamleider, tot timemanagement voor de ondernemer.

Daarom houd ik in elk traject samen met de coachee de voortgang in de gaten. Zijn we nog bezig met de onderwerpen die er echt toe doen, of is bijsturen nodig?

Niet altijd genoeg

Die checkvraag voldoet niet voor al mijn coachees aan de behoefte om exact te weten:

  • of ze groeien
  • op welk gebied ze groeien
  • hoe ver ze zijn gegroeid vergeleken met de start van het traject

Met de Coaching Monitor kan dat wel. De Coaching Monitor is een vragenlijst die op 4 momenten in het proces (Aan het begin, op de helft, aan het einde en na 6 maanden)

de voortgang meet van de door jou gekozen ontwikkelpunten. Jij vult hem in én je laat hem (optioneel) invullen door mensen in je directe (werk)omgeving.

De voordelen? De Coaching Monitor is:

  • Objectief. Omdat jij en je omgeving samen vaststellen hoe je bent gegroeid. Geen ruimte dus voor blinde vlekken.
  • Meetbaar. Omdat jij en je omgeving de vragenlijst 4x invullen. Aan het begin van het traject, halverwege, aan het einde en na 6 maanden.
  • Echt. Omdat je voortgang zwart op wit staat.

Door de Coaching Monitor groei je sneller, heb je meer vertrouwen in je proces, en ben je gemotiveerd om ook een volgende stap te zetten.​​​​​​


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast aan hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.
 

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Veelgestelde vragon over de Coaching Monitor

Wat levert de Coaching Monitor me op?

Vertrouwen
Vanbinnen kan persoonlijke groei chaotisch voelen. De Coaching Monitor is op gezette tijden een ankerpunt van rust en zekerheid. Je ziet op papier hoe je ervoor staat. Daar mag je op vertrouwen en daar mag je op verder bouwen.

Doordat je omgeving betrokken is (dit zijn collega’s of naasten) is er meer begrip voor je ontwikkelproces. In dat vertrouwen durven veel coachees nieuw gedrag ook echt te oefenen. Dat is essentieel voor groei.

Trots
Van coachees hoor ik vaak dat ze trots zijn op het zien van voortgang die zwart op wit staat. Je ziet waar je vandaan komt, en dat je groeit. Hier word je zelfverzekerd van en het motiveert om weer een volgende stap te zetten.

Sneller groeien
Omdat je omgeving betrokken is en ze actief feedback geven, groei je sneller. Ik hoor wel eens dat coachees verrast zijn wanneer ze zichzelf een 4 geven voor hun voortgang, terwijl ze van hun collega’s en 7 of een 8 krijgen. Of andersom…

Zo zijn je collega’s je spiegels die je dwingen te reflecteren op je houding, gedrag en overtuigingen. Je zelfbeeld komt meer en meer in lijn met hoe je ook daadwerkelijk bent voor anderen.

Hoe werkt de Coaching Monitor?

De Coaching Monitor werkt in 3 stappen:

1: Vragen
Je vult 4 x in het proces een gevalideerde vragenlijst in. (Aan het begin van je coachtraject, op de helft, aan het einde en na 6 maanden)
Ook krijg je 4 x in het proces input van je omgeving als je daar voor kiest. Want ook zij vullen een korte vragenlijst in. Zo krijg je feedback op wat je omgeving jou met je ontwikkeldoel(en) zien doen.

2: Meten
Per doelstelling meet je je voortgang, je motivatie, je vertrouwen, je zelfredzaamheid in relatie tot je ontwikkeldoel, en je houding tot gedragsverandering. Hier rolt een persoonlijke rapportage uit.

3: Weten
Je voortgang staat zwart op wit. Het voorheen abstracte coachproces is tastbaar en meetbaar geworden. Hiermee kun je beter sturen op je zelfvertrouwen, je vaardigheden en je zelfbeeld.

Dieper gaan, om hoger te komen: de Coaching Monitor helpt je hierbij.  

Wetenschappelijk onderzoek

Ik werk actief aan het verbeteren van mijn vakgebied. Vanuit NOBCO (de Nederlandse Orde van Beroepscoaches) loopt aanvullend wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van coaching. Ik werk hier graag aan mee, maar uiteraard alleen met jouw toestemming. Vind je dit goed, dan stuur ik de resultaten van alle ingevulde vragenlijsten tijdens je traject geanonimiseerd door naar de gedragsonderzoekers.


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast aan hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.
 

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: