31-07-2014

We maakten eerder kennis met Ronny. Hij zou meer invloed uit willen oefenen op zijn leidinggevende. Wanneer we in de Roos van Leary zijn positie bepalen, blijkt het vaak in de concurrerende positie terecht te komen met zijn manager.

In dit tweede gesprek wil Ronny de discussie op een andere manier aan kunnen gaan. Want de drang om zijn gelijk te halen is nog onverminderd sterk. Ik ben benieuwd of hij ook interesse heeft in de mening van zijn manager. Daarop valt ie wat stil: "Uh, nou, hij heeft weinig verstand van technisch beheer. ... dus ik weet niet zo goed wat je bedoelt."

Zo komen we ergens. Wanneer ik teruggrijp naar de driehoek inhoud-relatie-proces wijs ik hem er op dat zijn manager op proces en relatie misschien wel andere belangen heeft, maar die maar niet aan het hoofd van Ronny gepeuterd krijgt, omdat die alleen zijn antenne uit heeft staan op inhoud.

"Dat zou best kunnen", stelt Ronny, "maar hoe kom ik die dan te weten?" Tsja. Na wat doorvragen komt hij er zelf uit: "Ik kan hem natuurlijk vragen welke kant hij op wil en waarom." Inderdaad! En zo blijkt Ronny in de Roos van Leary terechtgekomen in de positie van volger. Dat biedt perspectief.

Ronny gaat vol goede voornemens en handige oefenzinnetjes de deur uit!


Read more about:


Share this article:

I like to share the special moments I have with my clients. Out of respect for their privacy, I change the names and functions of the main characters and combine multiple characters into one story.


In an obligation free introductory meeting you get a taste of what it is like to be coached by me and you immediately take the first step towards standing up for your interests.

Book an obligation free appointment

Take a look at my fees first.