07-07-2014

"Dan wordt het wel erg eentonig en saai hoor", verzucht Kathleen als ze ontdekt welk vooruitzicht haar te wachten staat als ze alleen nog maar haar talenten in gaat zetten en niets anders.

Kathleen is al tien jaar ondernemer en heeft zichzelf aangeleerd alles te kunnen. Ze is bij mij als coach gekomen in een laatste poging om van frequente lusteloosheid af te geraken en als ondernemer eindelijk eens een goed inkomen te gaan verdienen. Ze lijkt van de Rotterdamse aanpak: handen uit de mouwen!

We zijn gestart met een talentenanalyse. Daaruit blijkt dat Kathleen anderen zelfvertrouwen geeft, optimistisch en enthousiast is. Ze is gericht op mensen en op resultaten, een pionier ook.

De analyse beschrijft ook haar ideale werkomgeving:

  • Forum om haar ideeën kenbaar te maken
  • Democratische supervisor waarmee zij kan samenwerken
  • Vrijheid van regels en details
  • Moeilijke opdrachten

En dan vallen er een paar kwartjes. Want ze is zo lusteloos doordat ze vaak werk heeft dat niet voldoet aan deze ideale werkomgeving. In haar overtuiging dat ze alles zelf moet kunnen, put ze uit een bron met energie die soms op raakt. En als die leeg is, dan hangt ze lusteloos op de bank. En daar wil ze vanaf.

Ze heeft in het begin van onze gesprekken al een keer gerept over willen samenwerken. Maar toen zag ze het nut er nog niet zo van in. Ze kan namelijk alles ook zelf. Nu lijkt haar visie wat bijgesteld te worden. Ze besluit aan het eind van het gesprek dat ze in haar netwerk eens een aantal mensen gaat benaderen om te zien welke kwaliteiten die in willen zetten, zodat zij kan doen waar ze goed in is. Opgewekt en vol nieuwe energie gaat ze op pad.


Read more about:


Share this article:

I like to share the special moments I have with my clients. Out of respect for their privacy, I change the names and functions of the main characters and combine multiple characters into one story.


In an obligation free introductory meeting you get a taste of what it is like to be coached by me and you immediately take the first step towards standing up for your interests.

Book an obligation free appointment

Take a look at my fees first.