01-08-2014

Debby is bij me gekomen omdat ze het idee heeft dat ze iets anders wil in haar loopbaan. Meer creativiteit is belangrijk en ze wil ook meer het idee hebben dat ze iets substantieels bijdraagt aan de wereld.

Debby heeft voor ons gesprek haar leerdoelen geformuleerd en in dit coachgesprek kijken we samen of ze SMART genoeg zijn om mee te starten. De leerdoelen zijn buitengewoon praktisch en niet erg gebruikelijk voor een coachtraject...

"Opschonen van mijn computer en het opruimen van mijn hobbykamer", zo verzucht Debby. Ze kijkt er vermoeid bij en wordt al sip van het idee dat het zo'n grote klus is waar ze maar niet aan toekomt.

"Volgens mij heb ik vooral timemanagement nodig", zegt ze. Wanneer ik haar uitleg dat timemanagement niet bestaat en dat het vooral om zelfmanagement gaat, knikt ze begrijpend.

Ze zou die kamer wel op willen ruimen, maar vriendinnen bellen haar om leuke dingen te gaan doen, en als ze alleen thuis is, zit ze liever op de bank met een mooi boek. Zo komt ze er nooit aan toe. En het feit dat ze ook geen stappen zet in de richting van een nieuwe baan blijft maar knagen.

Ik confronteer haar met de parallel die er volgens mij bestaat tussen haar rommelige hobbykamer en haar onvervulde wens om een nieuwe baan te vinden. Aan beiden komt ze niet toe, omdat ze zelf niet bereid is de tijd te nemen om eens goed op een rijtje te zetten wat ze wil. Noch met die kamer, noch met haar baan.

Met Getting Things Done reik ik Debby een aantal praktische tips aan die ze kan benutten bij het starten van het opruimen van haar hobbykamer. De grote klus is plotseling opgedeeld in een aantal 'actionabels'. Die spreken haar wel aan. Vol vuur pent ze mee en in tien minuten ligt er een plan om haar hobbykamer binnen 1 week aan kant te hebben. Ze schakelt vriendinnen in om te helpen en krijgt er helemaal zin in.

Vlak voor ze weggaat glimlacht ze: "De volgende keer dat ik langskom is mijn hoofd vast ook een stuk opgeruimder, dan wil ik het over mijn nieuwe baan gaan hebben!"


Read more about:


Share this article:

I like to share the special moments I have with my clients. Out of respect for their privacy, I change the names and functions of the main characters and combine multiple characters into one story.


In an obligation free introductory meeting you get a taste of what it is like to be coached by me and you immediately take the first step towards standing up for your interests.

Book an obligation free appointment

Take a look at my fees first.