Vind

Blog

Methode Rességuier

25 februari 2016
In 2015 kwam ik in aanraking met de methode Rességuier. Jean-Paul Rességuier is de grondlegger en naamgever van de methode die mij als coach in staat stelt om in het contact met jou als coachee aanwezig te zijn in de ontmoeting. Veel coachees geven na hun intake terug dat ze het bijzonder vonden hoe we binnen 10 minuten al bij de kern waren. Daarover in deze blog meer!
Lees verder »
Training is iets anders dan coaching. Wanneer kies je voor coaching en wanneer is het slimmer om een training te kiezen?
Lees verder »

Zou ik overspannen zijn?

17 oktober 2015
Benieuwd of je gevoel klopt? Zou je overspannen zijn? Vul deze eenvoudige lijst in en ontdek snel of je je zorgen moet maken over de uitslag.
Lees verder »
E-coaching werkt! En over het wetenschappelijke waarom en hoe dat in de praktijk uitpakt lees je meer in dit artikel!
Lees verder »

CoachingMonitor

12 juni 2015
Iedereen wil graag effect uit zijn coachtraject. Om te meten of dat effect ook duurzaam is en om tussentijds te ontdekken of er voortgang zit in je coachtraject benut ik de CoachingMonitor.
Lees verder »
In mijn functie als financieel adviseur moet ik regelmatig onderzoeksresultaten en adviesrapporten presenteren aan de directie. Dat gaat niet altijd even soepel...
Lees verder »
"Inmiddels werk ik vier jaar intensief samen met Frits. Onze manier van werken verschilt nogal, maar tot op heden vulden we elkaar daardoor juist goed aan. Wat er nu echter is gebeurd... het vertrouwen is ernstig geschaad en ik weet niet wat ik ermee aan moet." Aan het woord is Hans (52), als lid van het dagelijks bestuur van een middelgrote Brabantse zorginstelling onder meer belast met strategische beleidsvorming en huisvesting. Hij komt over als een intelligente persoonlijkheid met een groot empathisch vermogen.
Lees verder »
De bestuurder (57) van een onderwijsinstelling heeft onverklaarbare fysieke klachten en worstelt met een conflict binnen zijn bestuur. In zijn zoektocht naar een coach in Rotterdam belandt hij bij mij. In de intake blijkt dat zijn integriteit onder druk staat en dat hij daardoor slecht slaapt en sinds jaren niet met plezier naar zijn werk gaat. Hij is gaan twijfelen aan zichzelf en vraagt wat ik er van vind.
Lees verder »
Steeds vaker vragen klanten me te bemiddelen in conflictsituaties. Dat levert mooie resultaten op, zowel bij privé- als werkgerelateerde problemen. Vaak zijn coachees verrast door de diepgewortelde patronen die achter een inhoudelijk conflict schuil blijken te gaan. Het blootleggen daarvan geeft hen inzicht in de echte oorzaak van het conflict. En biedt concrete handvatten om het voortaan anders te doen.
Lees verder »

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg