Vind

Blog

“Ik kom er niet uit. Ze blijven maar vragen welke kant ik op wil met mijn carrière, maar ik weet het gewoon niet. Bovendien vraag ik me steeds af wat er achter die vraag schuilgaat. Wat denk jij… zouden ze me soms willen ontslaan?” Aan het woord is Karima (34), consultant bij een bekend bureau voor organisatieadvies. Haar werkgever verwacht dat ze haar loopbaan zelf actief vormgeeft. En hoewel ze zeer succesvol is in haar werk, weet ze met die opgave geen raad.
Lees verder »
“Onlangs bracht een kennis me in contact met de regiomanager van een grote verzekeraar. Hij moet een reorganisatie doorvoeren en is op zoek naar iemand om dat proces intern te begeleiden. Een mooie kans om een grote opdracht te scoren. Maar toch weet ik het niet… Eigenlijk kan ik me niet vinden in de werkwijze van het bedrijf.” Aan het woord is Edwin (41), sinds twee jaar werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur. Tot op heden heeft hij kleine organisaties begeleid bij ontwikkeltrajecten. Nu hij de kans krijgt zélf te groeien door een grote commerciële opdracht aan te nemen, aarzelt hij.
Lees verder »
“Ik ben opgegroeid met muziek en al heel jong wilde ik niets liever dan aan het conservatorium studeren. Carrière maken als harpiste, dat is de afgelopen jaren mijn belangrijkste drijfveer geweest. Voor die droom zette ik alles aan de kant. Maar de laatste tijd kan ik het steeds moeilijker opbrengen. Ik slaap slecht en kan me maar moeilijk concentreren tijdens de les.” Aan het woord is Daniëlle (21), een talentvolle conservatorium¬studente met een mooie carrière in het vooruitzicht.
Lees verder »
“M’n collega’s vinden dat ik nors overkom op patiënten. Daarom zit ik hier.” Zo begint mijn eerste gesprek met Pieter (47), die als fysiotherapeut verbonden is aan een regionaal gezondheidscentrum. Zonder me aan te kijken en met een minimum aan woorden legt hij uit waarom hij een coach zoekt.
Lees verder »
“Keer op keer zeg ik dat ze haar werk anders moet organiseren. Maar ze vertikt het om te luisteren en blijft stug haar eigen koers varen. Zo kan ik écht niet langer samenwerken hoor.” Aan het woord is Jaap (44), al meer dan twaalf jaar als medewerker planning werkzaam bij een grote logistiek dienstverlener. Bij de dagelijkse planning van transporten en koeriersdiensten werkt hij nauw samen met collega Nathalie (32). Hun aanpak verschilt echter nogal, met flinke aanvaringen tot gevolg.
Lees verder »
“Ik werk hier nu een half jaar en langzaamaan kom ik erachter dat de organisatie een grote puinhoop is. Het afdelingshoofd is overspannen en van sturing is geen sprake. Als ik niet oplet ben ik de hele dag bezig brandjes van collega’s te blussen.” Aan het woord is Paul (37), die onlangs startte met een nieuwe baan bij een brancheorganisatie in de agrarische sector. De organisatie verkeert echter in roerige tijden en Paul ziet zijn collega’s fout op fout stapelen. “Waarom gaat er zoveel mis en wat kan ik daaraan doen?”, is zijn vraag aan mij.
Lees verder »
“Inmiddels werk ik bijna drie jaar in de financiële sector. Ik heb een prachtige start gemaakt met mijn carrière, leuke collega’s en een comfortabel salaris. Maar hoe langer ik dit werk doe, hoe meer het begint te knagen. Eigenlijk zou ik het liefst een heel andere richting op gaan.” Aan het woord is Nicole (29), een succesvolle controller die haar carrière een nieuwe wending wil geven.
Lees verder »
“Ik heb een interessante baan, drie schatten van kinderen en een leuk sociaal leven. Wat dat betreft kan ik me niet beter wensen. Tijd voor mezelf zit er vrijwel niet in, maar dat heb ik altijd voor lief genomen. De laatste tijd vind ik het op de één of andere manier echter steeds zwaarder worden.” Aan het woord is José (36), die naast haar drukke gezinsleven vier dagen per week voor een groot makelaarskantoor werkt.
Lees verder »
“Als ik op mijn tachtigste terugkijk op m’n leven en ik heb deze stap niet gezet, dan vergeef ik mezelf dat nooit. Van een eigen meubellijn droom ik al jaren. En ik wéét dat ik het kan. Het komt er alleen maar niet van die droom te realiseren.” Aan het woord is Frank (38), een energieke meubelmaker boordevol plannen en ideeën. Maar van het realiseren van zijn eigen meubellijn komt het om onduidelijke redenen al jaren niet.
Lees verder »
“Eigenlijk ben ik helemaal klaar om met m’n bedrijf van start te gaan. Marktonderzoek, bedrijfsplan, webwinkel, het staat allemaal op de rit. Alleen… het lijkt wel of m’n omgeving totaal geen vertrouwen in de hele onderneming heeft. Daardoor begin ik zelf ook steeds opnieuw te twijfelen.” Aan het woord is Miranda (33), die op het punt staat een eigen internetwinkel in luxe woonaccessoires te beginnen. Op het eerste gezicht zit haar bedrijfsplan inderdaad gedegen in elkaar. Toch straalt ze zelf niet de zekerheid uit, die haar plan wél uitstraalt.
Lees verder »

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg