Vind

Blog

“Eigenlijk ben ik helemaal klaar om met m’n bedrijf van start te gaan. Marktonderzoek, bedrijfsplan, webwinkel, het staat allemaal op de rit. Alleen… het lijkt wel of m’n omgeving totaal geen vertrouwen in de hele onderneming heeft. Daardoor begin ik zelf ook steeds opnieuw te twijfelen.” Aan het woord is Miranda (33), die op het punt staat een eigen internetwinkel in luxe woonaccessoires te beginnen. Op het eerste gezicht zit haar bedrijfsplan inderdaad gedegen in elkaar. Toch straalt ze zelf niet de zekerheid uit, die haar plan wél uitstraalt.
Lees verder »

Wendy begraaft de strijdbijl

22 september 2014
“Ik werk nu al vijf jaar bij dit bedrijf en nog steeds moet ik collega’s erop wijzen dat ze zich aan de interne procedures moeten houden. Zelfs heel eenvoudige afspraken komen ze niet na, daar heb ik zo langzamerhand schoon genoeg van. We hebben steeds vaker fikse ruzie, maar ze maken het er écht zelf naar.” Wendy (38) werkt als kwaliteitsmanager bij een middelgrote leverancier van medische apparatuur en software. Een verantwoordelijke baan, waarbij ze erop moet toezien dat het bedrijf voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van certificerende instanties. In de felle toon waarop ze haar verhaal doet, klinkt een flinke dosis strijdlust en agressie door.
Lees verder »

Hoe houdt Willem contact?

17 september 2014
“Om de afdeling zelfstandig te mogen gaan leiden moet ik nog wat aan m’n communicatieve vaardigheden sleutelen. Tenminste… dat vindt m’n baas. En misschien heeft hij daar wel gelijk in, daarom zit ik hier.” Aan het woord is Willem (41), teamleider bij een middelgroot verhuisbedrijf met de potentie om manager te worden. Samen met de directeur mag hij op termijn leiding gaan geven aan zo’n vijftig werknemers, in binnen- en buitendienst. Hij wil z’n communicatieve vaardigheden verbeteren, maar wat er precies aan schort, wordt in z’n introductie niet helemaal duidelijk.
Lees verder »

Michel spreekt zich uit

4 september 2014
Carrièreswitch: droom of uitvlucht? En nu weet ik het dus even niet meer”, besluit Michel (36) op verlegen toon zijn introductie tijdens onze eerste ontmoeting. Michel is grafisch ontwerper bij een middelgroot reclamebureau. Hij verstaat zijn vak en heeft plezier in zijn werk, maar onder druk van de economische crisis raakt hij binnenkort zijn baan kwijt. Hij denkt aan een rigoureuze carrièreswitch: “Misschien moet ik het roer helemaal omgooien; eens echt een andere kant op gaan. Een surfschool in Biarritz beginnen, dat lijkt me wel wat.”
Lees verder »

Hoe pak jij dat aan?

28 augustus 2014
Regelmatig blijken mensen in mijn praktijk te hopen dat ik ze tips ga geven om hun probleem op te lossen. Ze stellen bijna letterlijk de vraag: "Hoe pak jij dat aan?" Ik kijk ze soms plagend wat onnozel aan. Vaak eindigt zo'n gesprek in een inzicht dat ontstaat doordat ik alleen maar vragen heb gesteld.
Lees verder »
Yvette noemt in haar derde coachgesprek de vorderingen die ze maakt in het stellen van grenzen naar anderen. Ze is assertiever geworden en ze ervaart zelf meer ruimte voor zichzelf. Ze is vaker op tijd thuis en heeft een collega op kantoor zo ver gekregen dat deze een fors deel van haar takenpakket overneemt. Mooie resultaten, maar ze voelt ook ze dat ze er nog niet is. Alsof het toch ergens anders over gaat dan waar ze nu plezierige stappen in maakt. Ze houdt namelijk onverminderd het gevoel dat ze druk is en veel moet doen.
Lees verder »
“Tsja, maar wat kan ik dan tegen iemand zeggen als ie me zo behandelt?” Karin zit tegenover me en heeft me net twee anekdotes genoemd die haar de afgelopen weken overkwamen. Ze wil graag assertiever worden en denkt nu een situatie geschetst te hebben die echt te gek is voor woorden en waarop eigenlijk geen gewone reactie mogelijk is. "Ik laat zo over me heen lopen, of ik ga grote ruzie maken…" zo is haar overtuiging. En die ruzie ontloopt ze liever, en dus doet ze niets en zit ze regelmatig met een situatie in haar maag.
Lees verder »
“Allerlei mensen uit mijn omgeving vragen ook regelmatig hoe het staat met mijn plannen”, vertelt Leonie, terwijl we net op zoek zijn geweest naar haar drijfveren om haar buitenlandse avontuur nu echt aan te gaan.
Lees verder »
Erhart merkt in de omgang met zijn team dat hij er moeite mee heeft om te gaan staan voor wat hij wil. Collega's lijken soms een loopje met hem te nemen en af en toe springt zijn baas bij om erger te voorkomen. Hij voelt zich af en toe erg klein. Hij zou het conflict wel vaker aan willen gaan, maar ja... dat is doodeng! Om nog maar te zwijgen over hoe hij dat zou moeten doen. In een kennismakingsgesprek gaan we op onderzoek uit.
Lees verder »

Rommel op de hobbykamer...

1 augustus 2014
Debby is bij me gekomen omdat ze het idee heeft dat ze iets anders wil in haar loopbaan. Meer creativiteit is belangrijk en ze wil ook meer het idee hebben dat ze iets substantieels bijdraagt aan de wereld.
Lees verder »

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg