Vind

Blog

We maakten eerder kennis met Ronny. Hij zou meer invloed uit willen oefenen op zijn leidinggevende. Wanneer we in de Roos van Leary zijn positie bepalen, blijkt het vaak in de concurrerende positie terecht te komen met zijn manager.
Lees verder »
Ronny werkt op de afdeling technisch beheer. Hij is in 12 jaar opgeklommen van leerling vakman tot leidinggevende van zijn afdeling. “En nog steeds een vakman in hart en nieren”, vertelt hij trots als we elkaar voor het eerst ontmoeten. Hij zoekt een coach. Of eigenlijk is hij gestuurd. Door zijn manager. Want die vindt dat er nog wat aan schort bij Ronny.
Lees verder »
Op Linkedin reageerde een grote groep zzp-ers op mijn aanbod voor een artikel over timemanagement.
Lees verder »
Jeff glimlacht als hij zijn geleerde les samenvat: "Het is veel belangrijker gebleken dat mijn mensen zelf bepalen hoe ze hun doel behalen. Het is niet handig als ik ze precies voorschrijf hoe ze dat moeten doen. En ik dacht juist dat ik met mijn kennis ze verder vooruit hielp. Er is echt een wereld voor me open gegaan!"
Lees verder »

Kies zelf je klanten!

11 juli 2014
"Het is wel leuk hoor, al die freelance klussen die zo goed betalen, maar echt blij word ik er niet van." Aan het woord is Sofie. Ze is al zo'n vijf jaar zelfstandig vormgever en is tevreden over haar inkomen. Ze is wat minder tevreden over de klanten die ze heeft, en specifieker: over de uitdaging die ze nog treft in haar dagelijkse werk. Ze zoekt meer uitdaging.
Lees verder »

Verloren match!

10 juli 2014
Herken jij het beeld dat je een kandidaat selecteerde voor een vacature, terwijl je onderbuik vertelde dat dit geen goede match was? Je voldeed in ieder geval als HR medewerker aan de verwachting dat je iemand selecteerde. En dat er geen perfecte kandidaat was: “Ja zeg, de markt is gewoon krap en het is een bijzondere functie…”
Lees verder »
Johan vraagt zich af waarom hij de afgelopen vijf jaar zes werkgevers heeft gehad. Tsja, het overkwam hem min of meer. En nu krijgt hij er vragen over van potentiële werkgevers. Want het typeert zijn cv. Hij struint veel vacatures af, maar blijft ook een beetje hangen in zijn daadkracht. Hij voelt dat hij zijn komende sollicitaties anders aan zal moeten pakken.
Lees verder »

Kathleen kiest

7 juli 2014
"Dan wordt het wel erg eentonig en saai hoor", verzucht Kathleen als ze ontdekt welk vooruitzicht haar te wachten staat als ze alleen nog maar haar talenten in gaat zetten en niets anders.
Lees verder »
"Ja, ik ben soms gewoon een botterik. Ik denk niet dat dat ooit nog kan veranderen, hoor!" Gerard staat sinds hij zijn coachtraject bij mij startte steeds meer open voor feedback. En soms echt niet. Zakelijk bijvoorbeeld. Hij vindt het vaak ook maar klein gezeur. Hij bedoelt het tenslotte altijd goed en dat mensen het dat anders opvatten is niet zijn probleem. Tot hij zijn relatie met zijn vriendin Yvonne zijdelings aanhaalt. Daar krijgt hij wel graag even een spiegel op voorgehouden! Hij snapt soms echt niet wat daar gebeurt.
Lees verder »

Focus! Maar waarop?

27 juni 2014
Het is hip en hot! Aandachtstraining, synchroniciteit. Het klinkt allemaal heel ZEN en in balans. Met je aandacht ZIJN bij waar je wilt zijn. Ik moest er aan denken toen ik het gesprek van vorige week met Merel nog eens de revue liet passeren. Zomaar een gesprek aan het eind van de middag…
Lees verder »

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg