Vind

Blog

Frits zegt JA!

23 juni 2014
Er zijn twee collega’s vertrokken van Frits’ afdeling. Het is nu extra druk. Het management krijgt die signalen ook, maar vervult – gezien de onzekerheid en de crisis – nog even niet de vacature. En Frits is loyaal. Erg loyaal. Zo loyaal zelfs dat hij ’s ochtends 1,5 uur eerder naar zijn werk komt. Dat doet hij al zes weken. Het is hem aan te zien. Hij oogt vermoeid, is snel geraakt en in deze training verdedigt hij zijn keus om eerder te komen werken als noodzakelijk voor de afdeling.
Lees verder »
"Ik kan zelfs op de Noordpool een koelkast verkopen!" Met flink wat aversie citeert Ingmar een oud-collega van hem. Dat was zo'n gladjakker. Zo een met praatjes waarvan je op voorhand al wist dat er maar de helft van klopte. "En weet je wat ik zo erg vind", vervolgt hij: "Eigenlijk zou ik ook zo willen zijn." De allergie uit de kernkwadranten van Daniel Offmann in een notendop samengevat!
Lees verder »

Rode draad

12 juni 2014
Evert loopt net de deur uit. Kordaat en doelgericht. Het was een intensief coachgesprek. Hij was verbaasd en opwekt tegelijk. In meerdere sollicitatiegesprekken de afgelopen maanden is hij steeds afgewezen. Hij weet zelf ook wel een beetje waarom. Zijn gehoor verloor de aandacht. Hij wijdde teveel uit. Everts zelfvertrouwen heeft ondertussen een aardige knauw gekregen. Onterecht, maar ja, zo gaat dat met overtuigingen die zich baseren op een paar nare ervaringen!
Lees verder »
6

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg