Vind

Boeken die ik je aanbeveel

12 mei 2016

De favorieten van mijn boekenlijst deel ik graag met je. Voel je vrij deze boeken op mijn kantoor in te kijken. Ik leen ze je ook graag uit, al steun ik ook graag een kleine boekhandel in de regio door je uit te nodigen het boek zelf te kopen.

Covey-zeven-eigenschappen.jpgDit boek is een bestseller. En wanneer je het leest ga je plotseling inzien waarom succesvolle mensen om je heen succesvol zijn. Zij begrijpen wat Covey heeft bedoeld en misschien nog wel belangrijker: ze brengen het in de praktijk.

Voor leiderschap, time-management, het leven leven dat je wenst, doelgericht zijn en nog veel meer!

Koop dit boek

dit ben ik.jpgEen toegankelijk boek over Transactionele Analyse, ook wel TA. Goed uitgelegd en met oefeningen die er toe doen. Een aanrader als je zelf aan de slag wilt met het vorm geven aan wie je bent.

Koop dit boek

Nestgeuren.jpg Wat hebben ervaringen uit je nest van herkomst voor invloed op je huidige leven? Systeemdynamieken worden in dit boek verklaard en toegelicht.

Koop dit boek

beren op de weg.jpg1000 gedachten die je kunnen weerhouden om iets wel of juist niet te doen. Hoe ga je om met al die gedachten? Een boek dat vooral aan je mentale gezondheid werkt. Ik tip je graag om het te combineren met het voelen van wat er in je lijf gebeurt!

Koop dit boek

deep democracy.jpgDe wijsheid huist bij de minderheid! Wat een boeiend uitgangspunt in besluitvormingsprocessen en hoe waar bleek dat steeds weer bij managers en teamleiders die dit boek lazen. Een warme aanrader.

Koop dit boek

how2talk.jpgDe effecten van coaching zijn ook in je gezin te merken. Ben je nieuwsgierig hoe je je impact in je gezin kunt verhogen door slimmer te communiceren? Een must-have voor iedereen met jonge kinderen die een rustiger gezinsleven wenst.

Koop dit boek

ecoaching.jpgAlles over de wetenschappelijke onderbouwing van e-coachen. Verplicht voor iedere coach die voorbereid wil zijn op de verdere digitalisering van de samenleving waarin online coaching een steeds grotere plaats in in zal nemen.

Koop dit boek

Verbaal judo mail cover.jpgVerbaal judo, Sta nooit meer met je mond vol tanden. Je communicatie en relaties verlopen er soepeler door!

Koop dit boek

creatiespiraal.jpgEen boek over het verwezenlijken van dromen. Geen zweverige termen. Duidelijke taal, voeten op de grond, maar wel in het vertrouwen dat je meer kunt realiseren dan je vooraf zou denken.

Koop dit boek

ontknooping.jpgAlweer een boek van Marinus Knoope.

Koop dit boek

een-praatje-maken.jpg

Koop dit boek

Ontketen je brein - Theo Compernolle.jpgOnthutsende feiten en cijfers over wat we ons brein aandoen door permanent gekluisterd te zijn aan onze mobiele telefoon. Vergroot het effect van je krachtigste orgaan en neem de tijd om dit boek te lezen.

Het geeft je ruimte voor reflectie en gaat er beter van slapen!

Koop dit boek

het emotionele dna cover.jpgGevoelens bestaan niet, zij ontstaan. Wanneer we het over onze gevoelens hebben, kunnen we ze meestal precies omschrijven. Maar hoe ze ontstaan, waar ze vandaan komen en, nog belangrijker, wat ze allemaal met ons doen, weten we vaak niet. 

Gevoelens zijn niet alleen van invloed op het ontstaan en verloop van ziekten, maar ook bepalend voor de gezondheid en zelfs onze levensduur. Pierre Capel legt aan de hand van uitgebreide studies op verbluffend heldere wijze uit hoe gevoelens onze gezondheid aansturen én hoe we dit kunnen beïnvloeden, waarmee we zelf onze levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Koop dit boek

de kracht van motivatie.jpgHoe ontdek je de weg naar jouw ideale loopbaan? Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes voor je loopbaan te maken.

Deze geheel herziene editie bevat extra informatie voor jonge mensen aan het begin van hun loopbaan, en eenvoudige schema's en oefeningen voor iedereen die zelf zijn loopbaan wil sturen.

Dit boek kun je ook bij mij aanschaffen.

Koop dit boek

verademing.jpgVeel mensen staan de hele dag áán. Ze ademen te snel en ze verbruiken daarmee onnodig veel energie. Kun jij goed ontspannen?

Als je ontspannen bent adem je zes tot tien keer per minuut, niet meer. In Verademing worden verschillende manieren om te ontspannen beschreven. Met verschillende oefeningen waar je meteen mee aan de slag kunt.

Koop dit boek

fontein.jpgAan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven.

Koop dit boek

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg