Vind

Fysiek ziek door dilemma in integriteit

20 mei 2015

De bestuurder (57) van een onderwijs­instelling heeft onverklaarbare fysieke klachten en worstelt met een conflict binnen zijn bestuur. In zijn zoektocht naar een coach in Rotterdam belandt hij bij mij. In de intake blijkt dat zijn integriteit onder druk staat en dat hij daardoor slecht slaapt en sinds jaren niet met plezier naar zijn werk gaat. Hij is gaan twijfelen aan zichzelf en vraagt wat ik er van vind.

Hij zoekt in ons gesprek naar woorden voor zijn gevoel en vindt dat men zijn grenzen overschrijdt. In een intense oefening ontdekt hij hoe belangrijk integriteit voor hem is.

Wanneer ik hem naar zijn lijf en de reactie van zijn lijf op deze oefening vraag, merkt hij dat het hem meer doet dan hij had gedacht. Hij wordt emotioneel en na enkele minuten keert er rust terug.

Dat verwoorden van wat hij belangrijk vindt en wat hem dwars zit geeft hem lucht. Dit is een mooie start van het vervolg.

Daarin voelt hij zich gesterkt vanuit zijn eigen visie en eerlijkheid. Hij spreekt zich uit in zijn bestuur. Dat maakt dat zijn punt bespreekbaar blijkt en zo ontstaat er ruimte voor een dialoog.

Binnen een week zijn zijn fysieke klachten verdwenen. Hij gaat weer met lol naar zijn werk!

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg