Vind

Personal Coach Rotterdam

EMCC Master Practitioner Coach.png

Coaching Rotterdam, aangenaam

Ik ben Marco Tieleman, NOBCO-gecertificeerd Master Practitioner Coach. Confronterend en met een positieve kijk op problemen, wissel ik humor en zakelijkheid op een resultaatgerichte, maar speelse wijze af. Jij groeit en werkt terwijl ik als coach betrokken meeloop en help in dat proces. Daar geniet ik intens van.

Wat coaching mij ooit opleverde
Missie: ambitie en harmonie bij elkaar brengen
Visie: zelf verantwoordelijk zijn
Hoe ik in mijn vak sta
Wie ben ik – Marco - als persoon?

Wat coaching mij ooit opleverde

Ik ben mijn eerdere coaches erg dankbaar. Ze hielpen me in de afgelopen 20 jaar bij de worstelingen die me op verschillende momenten in mijn leven bezig hielden.

  • Hoe kon ik een collega die me dwars zat, toch open blijven benaderen?
  • Wat was mijn patroon en eigen aandeel in het eind van een relatie van 10 jaar met mijn ex-vriendin?
  • Hoe kon ik als adviseur windenergie meer tactisch en strategisch in mijn werk staan?
  • Hoe maak ik als enthousiast ondernemer, echtgenoot en vader de juiste keuzes en kan ik ook vitaal blijven?
  • Hoe kan ik werken aan een patroon dat mijn huidige relatie negatief beïnvloedt?
  • Wat beperkt me toch in het zetten van de volgende stap in mijn ondernemerschap?

Stuk voor stuk vragen waarin ik merk(te) dat mijn eigen coaches eigenlijk niet zoveel deden om mij een stap verder te helpen. Ze lieten mij vooral het werk doen. Dat leverde worsteling, frustratie, inzicht, maar uiteindelijk de oplossing op. Het waren niet altijd leuke trajecten. Maar ik denk er nog vol dankbaarheid aan terug.

Ik heb mezelf ook wel eens afgevraagd of het ooit beter zou worden, maar keer op keer bleek dat zo te zijn. Ik kan je dus geruststellen: er is altijd een oplossing.

Ik ontdekte vaker en vaker mijn eigen lichamelijke signalen die me meer vertelden dan mijn verstand kon bedenken. Vanuit die ervaring luisterde ik vaker naar mijn lijf en ontdekte dat er zo meer balans ontstond. Ik zag hoe waardevol en plezierig het is om ook zelf mensen te kunnen ondersteunen bij hun groei. Uiteindelijk koos ik in 2007 voor een zelfverkozen maar radicale loopbaanverandering.

Missie: ambitie en harmonie bij elkaar brengen

In 2007 besloot ik coach te worden, omdat ik zag hoe ambitieuze professionals tegen de grenzen van hun technische kunnen aanliepen. Ze wisten alles van de techniek van een windturbine, maar kregen het niet voor elkaar om harmonieus in gesprek te zijn met omwonenden en politiek zodat er draagvlak ontstond. Dat moest anders en beter kunnen. Ik zag toen al kleine interventie op proces of relatie een verschil kon maken in projectresultaten. Er bleef een enorm potentieel onbenut. Daar wilde ik iets in veranderen! Ik wil mensen laten ervaren dat ambitie nastreven en harmonie ervaren hand in hand kunnen gaan.

Visie: zelf verantwoordelijk zijn

Ik geloof dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun welzijn en persoonlijke groei. Daarin is meer haalbaar dan je vooraf denkt. Ik zie dat die houding effect heeft op zowel werk als privé. Mensen ontdekken zo hun eigen kracht en functioneren beter en met meer plezier. Wanneer ik mensen in de gelegenheid stel hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, dan voeg ik echt iets essentieels toe. Wanneer ik me ook nog geraakt weet in een gesprek en kippenvel ervaar in het contact met een coachee, dan gaat het werkelijk ergens over! Ik geloof dat de begeleiding daarbij een deskundige en liefdevolle benadering vergt.

Talenten zijn er om te verzilveren. Maar voor een duurzame verandering in gedrag is oefening nodig. Die oefening start nadat inzicht en kennis zich mengen met een verlangen. Daar ligt de basis van motivatie. Alleen met gerichte oefening kan dat leiden tot nieuw gedrag. Ik geloof dat een kritische en warme prikkeling mensen helpt bij het vinden van een manier die hen wel geluk brengt.

Hoe ik in mijn vak sta

Ik neem mijn vak serieus en heb de nodige certificeringen en accreditaties verworven. Daarover meer onder onder het kopje Kwaliteit.

Zelfstudie

Als personal coach neem ik mijn vak serieus en heb ik zelf ook een coach en een supervisor. Daarnaast heb ik iedere zes weken intervisie met collega NOBCO-coaches. Vanzelfsprekend blijf ik mezelf ontwikkelen met opleidingen en cursussen.

Samenwerking

Na een lange samenwerking met CoachNetwerk stapte ik in de zomer van 2018 over naar OnzeCoach BV. Hun hoge mate van professionaliteit en kwaliteitszorg waardeer ik. Voor OnzeCoach verzorg ik coaching bij multinationals en grootbedrijven zoals Ahold, DSM, AkzoNobel e.d.

Opleidingen

2018 SIMA-motivatieanalyse - Motam
2017 Mannenkracht - Phoenix Opleidingen
2016 Werkenergieanalyse - You Know opleiding
2015 Ambacht van het hart – Phoenix Opleidingen
2016 Methode Rességuier
2015 Karakterstructuren – BodyMind Opleidingen
2014 Systemisch werken in de 1-op-1 praktijk, BodyMind Opleidingen
2014 Jaargroep 5 ritmes
2011 3-jarige opleiding Professionele Communicatie Phoenix Opleidingen
2007 Leergang Dieptecoaching, KB&K Wageningen
2006 Trainen met Hart en Ziel, KB&K Wageningen

Wie ben ik? Marco Tieleman als persoon

In de stad waarop ik trots ben, Rotterdam, woon ik samen met mijn vrouw Juliette. We hebben een dochter Mette (2009) en een zoon Jesper (2012). Samen delen we onze interesses in cultuur, uitgebreid koken, reizen, duiken en fotografie. Sinds de zomer van 2013 wonen we in Schiebroek en ben ik trots op onze elektriciteitsneutrale woning.

Ik dans graag, ligfiets en ben graag op het strand. Als vrijwilliger ben ik actief op de school van mijn kinderen, in een bewonersorganisatie en was ik buurtbemiddelaar. Ook begeleidde ik jeugdvakanties. Jarenlang was ik secretaris en adviseur van het bestuur van windmolencoöperatie Deltawind.

Kom kennismaken!

Ben je nieuwsgierig geworden of het tussen ons zal klikken? Ik nodig je graag uit voor het maken van een kennismakingsafspraak! Dat kan geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Of lees eerst meer over mijn aanpak en tarieven.

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg