Kan dat niet beter?

Je merkt dat je medewerkers wel ’s meer vuur in zich hadden. Die klanttevredenheid: kan die niet van een 7,5 naar een 9? En de targets en KPI’s: Dat kunnen we als team toch beter?

De standaardreactie van veel managers die het lastig vinden om hun team mee te krijgen: Micromanagen, teamcoaching, nog meer motiveren, overwerken, een heidag zonder implementatie, of met de ijzeren vuist regeren.

Je weet dat het anders kan. Anders móét. Maar hoe? Mijn antwoord op deze vraag: bekwaam jezelf in persoonlijk leiderschap en teamleidersvaardigheden.

Groei in leiderschap en vaardigheden

Succesvol je team(s) leiden vraagt allereerst persoonlijk leiderschap. If you stand for nothing, you will fall for anything. Dus: Wie ben je als persoon en leider? Wat zijn je overtuigingen? Welke vaardigheden heb je daarvoor nodig, en welk gedrag past daarbij? En is je gedrag wel in lijn met je normen en waarden? Zo nee: Wat doe je met dat inzicht?

Daarna: Hoe krijg je dat team van prima naar excellent? Dat vraagt om teamleiderscapaciteiten: Samen regels afspreken, feedforward geven en ontvangen, veiligheid creëren, vertrouwen geven, situationeel leiderschap, en meer. Ook dat leer je tijdens een coachingstraject bij Coaching Rotterdam.

Jouw resultaat

  • Je hebt plezier in je werk en zelfvertrouwen. Dit straal je uit.
  • Door jouw leiderschap en teamcoaching gaat het enthousiasme en de performance van je team omhoog. En daarmee het resultaat voor je bedrijf.
  • Je hebt een haalbare agenda en een ontspannen werkweek.
  • Je hebt weer controle op wat belangrijk is: je eigen taken en verantwoordelijkheden.

Vrijblijvende afspraak maken

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast aan hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar je doel.

Maak een afspraak

Bekijk mijn uurtarieven.

Mogelijkheden

Ik heb geen vaste aanpak. Jouw ambitie en persoonlijkheid staat centraal. Wel vind je hieronder voorbeelden van tools die in mijn gereedschapskist zitten, en die ik afhankelijk van wat jij nodig hebt, inzet.


Zo groeiden anderen...

Ad Theuns

"Het heeft de beoogde resultaten opgeleverd"

Mijn traject met Marco Tieleman bestond voornamelijk uit ondersteuning en advies op het gebied van personeelsbeleid in onze kleine onderneming. Het heeft voor ons de beoogde resultaten opgeleverd. Zijn enthousiasme, vakkennis en doortastendheid heb ik als zeer positief en prettig ervaren. Ook de snelheid waarmee afspraken e.d gemaakt konden worden was super.

Ad Theuns
Gert-Jan Brouwer

"Ons is een duidelijke spiegel voorgehouden"

De teamcoaching door Marco was prima. Marco heeft ons een duidelijke spiegel voorgehouden wat de gevolgen zijn van ons gedrag en ons geholpen dat te verbeteren. Na de coaching hebben we gezamenlijk een nieuwe start gemaakt. We willen er met z'n allen weer de schouders onder zetten. We nemen meer de regie in handen. | via CoachNetwerk

Gert-Jan Brouwer
Robert de Jong, directeur IKC 't Palet

"Stevige gespreks­partner en goede coach"

Naar aanleiding van een subsidieregeling van het Vervangingsfonds ben ik als schooldirecteur terechtgekomen bij Marco Tieleman. In het coachtraject stond het omgaan met, verminderen en/of voorkomen van verzuim centraal. Aan de hand van voor mij actuele casuïstiek heeft Marco een flinke bijdrage geleverd aan het vergroten van mijn (theoretische) kennis en handelingsrepertoire ten opzichte van verzuim en personeelszorg.

Na iedere sessie ging ik zowel met goede literatuur, nieuwe kennis en praktische tips naar huis. De suggesties en adviezen die ik heb ontvangen hebben stuk voor stuk positief uitgepakt.

Het contact met Marco verloopt soepel en snel. Een afspraak is eenvoudig te maken. Zijn brede kennis en ervaring maken Marco een stevige gesprekspartner en goede coach. Ik beveel Coaching Rotterdam dan ook graag aan.

Robert de Jong, directeur IKC 't Palet

Bekijk meer recensies


Veelgestelde vragen over teamleiderscoaching

Wat is goed leiderschap?

Goed leiderschap is de optimale omgeving creëren voor je team, zodat zij hun werk goed uit kunnen voeren. Dat vraagt vertrouwen geven, situationeel leidinggeven, rollen en taken laten waar ze horen, spelregels afspreken voor de omgang met elkaar, een veilige sfeer creëren, coachen en begeleiden. Veel leiders weten wat hen te doen staat. Maar het daadwerkelijk omzetten in gedrag is vaak lastiger. Daar helpt Coaching Rotterdam je succesvol bij.

Waarom coaching als leider?

Met talent kom je een heel eind, dat geldt voor ieder vak. Maar als je van goed naar steeds beter wilt groeien, ontkom je niet aan leiderschapscoaching. Iedere topsporter heeft een coach. Een coach in de arm nemen is een teken dat je jezelf, je vak, en je rol in de organisatie serieus neemt.

Waarom teamleiderscoaching bij Coaching Rotterdam?

  • Het hele traject is maatwerk. Dit in tegenstelling tot een boek of groepstraining, die nooit helemaal zijn toegespitst op jouw vragen.
  • Je hebt bij mij een veilige omgeving om te oefenen, te reflecteren en te lachen als het eens niet lukt zoals je het in je hoofd had. Ik coach je met warmte, humor en pit.
  • Blijven hangen in de status quo is bij mij onmogelijk. Accountability is onderdeel van mijn trajecten. Hieraan kun je niet ontsnappen. Je gáát groeien, of je nou wilt of niet.
  • Ik ben als Master Coach aangesloten bij zowel de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) als de International Coach Federation. Ik heb hiermee twee keer de hoogste coachingscertificering behaald die je in Nederland kunt behalen. Een bijzondere combinatie. Jij krijgt hierdoor een zeer effectief coachtraject.
  • Ik coach al bijna 15 jaar teamleiders. Van die ervaring profiteer jij.
  • Je doet het helemaal zelf. Ik vul niks voor je in, maar vraag, spiegel en prik. Jij geeft zelf de antwoorden. Het wordt dus helemaal jouw verhaal.

Ik ben getriggerd. Maar ik woon ver weg. Hoe lossen we dat op?

Met een kantoor direct tegenover station Rotterdam CS ben ik zeer goed bereikbaar voor coachees in de wijde omgeving. Mensen uit bijvoorbeeld Dronten, Beverwijk en Tilburg vonden het eerder al de moeite om naar Rotterdam te komen. Klanten die verder weg wonen, maken vaak ook gebruik van aanvullende e-coaching. Door mijn ruime ervaring zijn er trouwens helemaal niet zoveel sessies nodig. De meeste coachees hebben in 4 à 5 sessies hun doelen behaald.


Tevreden klanten

Vrijblijvende afspraak maken

Nog meer zekerheid nodig? Ik daag je uit. Vraag een kennismaking aan, en je merkt meteen of we een klik hebben, en welke stap je al na 1 gesprek zelf kunt zetten.

Ja, ik wil kennismaken

Bekijk mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: