Als Europees Master Practitioner Coach werk ik met jou op het allerhoogste niveau. Benieuwd of ik de juiste coach voor jou ben? Lees hier meer over mijn missie, persoonlijke reis naar de top van de Europese coaching, en: hoe dit alles jou kan helpen bij jouw coachvraag.

Missie: Ambitie en harmonie bij elkaar brengen

In 2006 besloot ik coach te worden, omdat ik in mijn toenmalige vak als adviseur in duurzame energie zag hoe ambitieuze professionals tegen de grenzen van hun technische kunnen aanliepen. Ze wisten alles van de techniek van een windturbine, maar kregen het niet voor elkaar harmonieus in gesprek te zijn met omwonenden en politiek om draagvlak te creëren.

Dat moest anders en beter kunnen.

Ik zag toen al hoe een kleine interventie op proces of relatie een verschil kon maken in projectresultaten. Er bleef een enorm potentieel onbenut. Daar wilde ik iets in veranderen. Als coach wil ik mensen laten ervaren dat ambitie nastreven en harmonie ervaren hand in hand kunnen gaan.

Ervaring: Aantoonbaar actief op het allerhoogste Europese niveau

 • Als Master Practitioner Coach ben ik gecertificeerd op het hoogste Europese niveau van de EMCC Global / NOBCO. NOBCO is de grootste Nederlandse beroepsorganisatie voor coaches. Link naar https://www.nobco.nl/over-nobco
 • In 2019 behaalde ik tevens mijn MCC-accreditatie bij de Internationale Coaching Federation (ICF). Daarmee heb ik ook aangetoond volgens de hoogste standaarden van de ICF te werken.
 • Ik ben als EIA-assessor binnen EMCC Global | NOBCO actief om coaches in binnen- en buitenland te beoordelen op hun kwaliteit.
 • Voor NOBCO begeleid ik als trainer tientallen coaches in hun certificeringsproces.

Wie coach ik?

Ik coach sinds 2007, dus al zo’n 16 jaar:

 • Profit en non-profit: Van start-up in de muziekindustrie tot lid van Raad van Toezicht in het onderwijs.
 • Professionals: Van specialist in medisch onderzoek tot CEO in transport en logistiek.
 • MKB en multinational: Van ondernemer in hoogwaardige technische constructies tot (team)leider bij multinationals, zoals Ahold, DSM en ING Bank.

Spreker

Ik spreek regelmatig op congressen, conferenties, webinars en podia in binnen- en buitenland. Over onderwerpen als e-coaching, burn-outpreventie, en certificering.

Weten waar het over gaat: Vakkundig én ervaringsdeskundig

Veel cliënten (veelal high performers en leiders uit het bedrijfsleven) komen bij me omdat het ergens in hun leven schuurt. Ze lopen vast, of ze hebben talent en grote dromen. In beide gevallen zoeken ze een stevige coach die hen helpt om een doorbraak te creëren: Dieper groeien als mens. Hoger pieken als professional.

Als ervaren coach én ervaringsdeskundige weet ik waar het over gaat. Jaren geleden heb ik zelf een loopbaanswitch gemaakt. (zie hieronder) Daarnaast heb ik tijden geworsteld met onzekerheid. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe het voelt als je een essentiële vaardigheid niet voldoende beheerst, of wanneer de invulling van je leven schuurt met je verlangen.

Je vindt in mij als coach dus een vakkundig Europees Master Coach, en een ervaringsdeskundige die weet hoe waardevol coaching is bij het overwinnen van obstakels en het bereiken van doelen.

Lees meer over mijn aanpak in coachtrajecten.

Groei en ontwikkeling: Wie coacht de coach?

Als coach neem ik mijn vak zeer serieus. Reflectie op mijn eigen functioneren is belangrijk om scherp te blijven. Zo zorg ik daarvoor:

 • Ik heb zelf een aantal coaches.
 • Ik heb een supervisor.
 • Iedere zes weken heb ik intervisie met collega NOBCO-coaches.
 • Ik volg workshops, congressen en opleidingen, en doe frequent aan zelfreflectie. Met dit alles kan ik periodiek mijn certificeringen verlengen. Ik word er beter van. Waardoor ik jou en andere coachees nog effectiever kan coachen.

Opleidingen: Vaste grond onder mijn holistische aanpak

Mijn holistische aanpak bestaat uit het samen laten werken van hoofd, hart en buik: Weten, verlangen en voelen. Omdat steeds opnieuw blijkt dat alleen nadenken over je probleem, alleen focussen op wat je wilt, of alleen diep in je gevoel duiken niet voor een oplossing zorgt. Je vindt mijn brede kijk op coachvraagstukken terug in de opleidingen die ik volg:

2023

VerticalQ
In deze training maak ik me de methode eigen om, via het fysiek meten van jouw weerstand in 9 houdingen, jou je 'embodied leadership' te laten ervaren. Met kennis over je 4 meest belichaamde talenten, doe je wijsheid op waarmee je hoofd, hart en buik in balans brengt.

2022

Integrative Presence - Tünde Erdös, Wenen
In deze training ga ik leren hoe ik mijn manier van waarnemen en afstemmen kan verfijnen. Ik ga de kracht van de non-verbale connectie verder ontdekken, vanuit lijf, mind, emotie en energie.

2022

Heart & Sexuality – BodyMind opleidingen - advanced
Ik leer hier beter te verbinden vanuit mijn hart. Vanuit die verbinding zijn in mijn coaching thema’s als seksualiteit en macht op een gezonde manier bespreekbaar.

2021

MBIT Master Coach Training - mBraining
Hoe jouw autonome zenuwstelsel bijdraagt aan hoe jij omgaat met spanning, uitdaging en het oplossen van problemen en hoe daar eenvoudig verandering in is te brengen.

2020

MBIT Coach Training - mBraining
Jij ervaart dankzij mijn kennis uit deze training hoe hoofd, hart en buik samenwerken in het vinden van het antwoord op jouw coachvraag.

2020

Stakeholder Centered Coaching – Marshall Goldsmith
Jij behaalt meetbaar resultaat in leiderschapsvaardigheden. Kies voor deze methode, en betaal door mijn no cure, no pay alleen bij resultaat.

2019

Heart & Sexuality – BodyMind opleidingen - basis
Ik leerde hier beter te verbinden vanuit mijn hart. Vanuit die verbinding zijn in mijn coaching thema’s als seksualiteit en macht op een gezonde manier bespreekbaar.

2019

Masterclass Socratisch coachen
Ik leerde hier vanuit de benadering van Socrates de juiste vragen te stellen, waarmee ik jouw als coachee van dienst ben om op je eigen wijze je eigen wijsheid te ontdekken.

2018 SIMA-motivatieanalyse – Motam
Jij ontdekt dankzij deze aanpak wat jou motiveert en succesvol maakt in je dagelijkse werk. Een buitengewoon effectief loopbaaninstrument!
2017 Mannenkracht - Phoenix Opleidingen
Ik verdiepte me in vrouwelijke en mannelijke energie. Theoretisch en praktisch. Ik zet dit doelgericht in tijdens onze gesprekken.
2016 Chronisch Stress Reversal Methode – CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht
Jij profiteert van de meest actuele wetenschappelijke kennis op gebied van stress en herstel. Hierdoor herstel je beter en sneller.
2016 Werkenergieanalyse - You Know opleiding
Jij benut mijn kennis om jouw energiegevers en -vreters in kaart te brengen en daarmee inzicht te krijgen in wat jou flow geeft.
2016 Methode Rességuier – Instituut Rességuier
Jij merkt dankzij deze opleiding hoe ik in een grondhouding kan zijn (met lijf en leden) die resulteert in volle aandacht bij wat er bij jou speelt.
2015 Ambacht van het hart – Phoenix Opleidingen
Ik laat me graag raken door je verhaal, en kan dankzij deze opleiding mijn hele lichaam (hoofd, hart en buik) inzetten als instrument om jou verder te helpen.
2015 Karakterstructuren – BodyMind Opleidingen
Jij voelt je gezien als ik kennis uit de ontwikkelingspsychologie volgens Reich en Lowen koppel aan jouw coachvraag. Hierdoor kun je je huidige gedrag en probleem verklaren op basis van kennis over je systeem en gezin van herkomst.
2014 Systemisch werken in de 1-op-1 praktijk, BodyMind Opleidingen
Sinds deze opleiding heeft mijn coaching een therapeutisch randje gekregen, waarbij ik ook de inzichten in patronen uit je systeem van herkomst praktisch en doelgericht meeneem in onze coaching.
2014 Jaargroep 5 ritmes
Door dans als meditatievorm onderhoud ik als coach mijn eigen lijf. Als ik zelf in contact sta met mijn lijf, kan ik makkelijker in contact staan met jou. En jou helpen beter contact te krijgen met je lijf.
2011 3-jarige opleiding Professionele Communicatie Phoenix Opleidingen
Deze opleiding is een begrip in mijn vakgebied. Jij merkt in onze gesprekken hoe ik verschillende methoden en principes soepel combineer met een timing die het verschil maakt.
2007 Leergang Dieptecoaching, KB&K Wageningen
Jij merkt dankzij deze leergang dat ik snel de diepte in kan met je. Ik leerde hier werken op lagen waar de verandering mogelijk wordt en beklijft.
2006 Trainen met Hart en Ziel, KB&K Wageningen
Met deze grondige vakopleiding van een jaar creëerde ik een brede en solide basis om als HBO gediplomeerd beroepscoach aan de slag te kunnen.

Over mij

Wie ben ik? Marco Tieleman als persoon

Mijn thuis

In de stad waarop ik trots ben, Rotterdam, woon ik samen met mijn vrouw Juliette. We hebben een dochter Mette (2009) en een zoon Jesper (2012). Samen delen we onze interesses in cultuur, uitgebreid koken, reizen, duiken en fotografie. Sinds de zomer van 2013 wonen we in de wijk Schiebroek. Ik ben trots op onze elektriciteitsneutrale woning.

Ontspanning

Ik dans graag, ligfiets en ben graag op het strand. Zo zorg ik ervoor dat ik ontspan, vitaal blijf en mentaal scherp blijf.

Zingeving

Als vrijwilliger ben ik actief op de school van mijn kinderen, in een bewonersorganisatie en was ik buurtbemiddelaar. Ook begeleidde ik jeugdvakanties. Jarenlang was ik secretaris en adviseur van het bestuur van windmolencoöperatie Deltawind.

Dit vrijwilligerswerk draagt bij aan zingeving in mijn leven, en geeft me inzicht in de diversiteit aan motivatie en identiteit van mensen. Deze ervaring neem ik als waardevolle bagage mee wanneer ik mijn werk als coach uitvoer.


In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast aan hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.
 

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Moment geduld...

Deel deze pagina: