Een recensie schrijven

Fijn dat je bereid bent een aanbeveling voor me te schrijven. Enerzijds helpt een recensie jezelf om nog eens goed op een rij te zetten wat je aan ons traject of de workshop hebt gehad. Anderzijds helpt het mij in het informeren van prospects over mijn werkwijze en geeft het mensen een goed beeld van hoe ik werk en wat mijn klanten daar aan hebben (gehad).

Ik heb een aantal plekken waar ik die recensie graag zie verschijnen. Kies zelf gerust de plek die jou het beste past. Natuurlijk word ik blij van je bijdrage op meerdere plekken, maar dat is niet noodzakelijk.

Tips voor het schrijven van een recensie

Deze tips (van Suzanne Meijles van ProTaal) helpen je bij het schrijven van een bondige en krachtige recensie.

  1. beschrijf de aanleiding: waarom deze aanbeveling?
  2. beschrijf dat de aanbeveling gaat over coaching, loopbaancoaching, een workshop o.i.d.
  3. beschrijf je eventuele aarzelingen vooraf en hoe ik jouw daarin tegemoet ben gekomen (soms is dit niet zo relevant).
  4. beschrijf wat je het meest waardeerde aan mij toen je bij mij was.
  5. beschrijf wat jouw traject/workshop je heeft opgeleverd. Welke (blijvende) resultaten ervaar je?

Je kunt iets schrijven over het hele traject, een workshop, maar bijvoorbeeld ook over je indruk die je had na de intake.

Dat kan er dan bijvoorbeeld zo uit komen te zien:

“Ik heb Marco benaderd toen ik niet meer wist hoe ik verder moest met mijn loopbaan. Na een reorganisatie twijfelde ik eraan of ik nog wel in dit bedrijf en de nieuwe functie wilde blijven werken. (1)
Daarnaast merkte ik dat ik privé ook ontevreden werd over de keuzes die ik steeds maakte. Tijd dus om daar iets aan te gaan doen. Ik koos voor iemand die iets verder van me afstond om te kijken naar mijn leven, mijn wensen en ambities. (2)
Ik vond het wel lastig om een goede coach te vinden, want er is erg veel aanbod. Mijn keus viel op Marco omdat hij ook een oud-collega van me goed op weg had geholpen. (3)
In het traject dat ik bij Marco volgde, stelde hij me al in de intake kritische vragen. Hij is scherp, betrokken en heeft humor. Hij werkt heel praktisch en heeft ook een diepere laag bij me aangeboord dan ik vooraf had verwacht. Dat voelde eerst best heftig, maar was achteraf toch ook fijn. Daarnaast had hij aandacht voor mij als mens: niet alleen op werkgebied maar ook privé.(4)
Mede door Marco heb ik ontdekt waardoor ik het niet naar mijn zin heb ik mijn werk. Ik heb dankzij een gesprek met mijn leidinggevende en paar kleine veranderingen in mijn functie een interne carrièrestap voorbereiden. Dat geeft me ook thuis veel rust. Vrienden noemen dat ze het weer leuk vinden om met me op pad te zijn.(5)
Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom Marco in te schakelen.”

Wanneer jij het lastig vindt... dan ben ik ook bereid je recensie te schrijven!

Bel me dan gerust even: 06 - 26 86 65 16 of vraag mij jou te bellen: www.bit.ly/telco15

Moment geduld...

Deel deze pagina: