Zij gingen dieper, om hoger te komen

Bekijk mijn recensies op LinkedIn  -  Recensies op Google
 

Jolanda Dwarswaard, Krimpen aan den IJssel

"Ik had niet kunnen vermoeden dat de diepgang er zó snel zou zijn; in volle vaart van start"

Op het intakeformulier had ik geschreven dat ik op zoek was naar snelle diepgang. Ik had niet kunnen vermoeden dat die diepgang zó snel er was. En daarbij kwam dat mijn oorspronkelijke vraag ook nog een onverwachte wending kreeg. Marco is scherp en neemt “zijn heel zijn” mee in de intake (en daarna) en raakt daarmee snel de kern. Intake is wat mij betreft dus niet helemaal de juiste naam. Na anderhalf uur had hij mij een perspectief gebracht dat ik nog niet kende. In volle vaart van start dus.

16 januari 2023,
Jolanda Dwarswaard, Krimpen aan den IJssel
Lenore Spruijt, Rotterdam

"Marco prikt snel door maskers heen"

Marco is een doortastende en prettige coach die snel door maskers heen prikt. Dit maakt dat hij binnen korte tijd met je tot de kern kan komen van waar het bij jou om draait.
Onder andere door middel van oefeningen waarbij de ervaring centraal staat, krijg je fijne tools mee die je direct na je coaching zelf kunt toepassen.

30 maart 2022,
Lenore Spruijt, Rotterdam
Lucille Pronk, 's Gravezande

"Marco denkt in oplossingen en niet in bedreigingen"

Marco is als coach doortastend en liefdevol confronterend. Hij nodigt je uit het beste uit jezelf te halen. Marco denkt in oplossingen en niet in bedreigingen. Ik heb hem ervaren als een zeer bekwame coach.

19 januari 2022,
Lucille Pronk, 's Gravezande
Marvin Buskens, Rotterdam

"Direct tot de kern van mijn coachvraag"

Vanuit mijn werkgever werd coaching aangeboden in het kader van een leiderschapsprogramma. Hoewel ik dacht op leiderschapsgebied geen directe coachvraag te hebben, besloot ik wel van het aanbod gebruik te maken. Via een zakelijke aanbeveling kwam ik met Marco in contact. Na het lezen van zijn website, twijfelde ik of zijn beschreven manier niet te confronterend zou zijn. Van de andere kant voelde het ook alsof ik Marco nodig had om mij in beweging te krijgen. Bij de intake nam Marco alle twijfel weg en voelde het gelijk goed. We kwamen samen al direct tot de kern van mijn coachvraag, die ik dus niet dacht te hebben. Marco heeft mij in beweging gebracht door inzicht te geven in mijn gedrag en handelen. Simpel door te luisteren, vragen te stellen en te spiegelen.
Marco's aanpak is to the point, met begrip en respect voor de persoon en geregeld met een beetje humor. Het gehele traject was ik zelf de regisseur, zowel inhoudelijk als praktisch. Na zes coachsessies kijk ik anders naar mezelf en de wereld om mij heen en sluit ik met een tevreden gevoel het traject af. Ik raad Marco dan ook zeker aan als coach, ook als je denkt geen coachvraag te hebben (stiekem heeft iedereen dat namelijk).

3 augustus 2021,
Marvin Buskens, Rotterdam
Marvin Buskens, Rotterdam

"Na de intake had ik al het idee 'te zijn gegroeid', terwijl het coaching traject nog moest beginnen"

De intake met Marco was erg prettig. De wijze waarop Marco te werk gaat en de setting waarin dit gebeurt, zorgde er bij mij voor dat ik mij snel op mijn gemak en veilig voelde. Veilig genoeg om na 10 minuten al de diepte in te gaan, waarbij Marco al gelijk één van mijn pijnpunten te pakken had en inzicht gaf in wat er gebeurde. Na de intake had ik al het idee "te zijn gegroeid", terwijl het coaching traject nog moest beginnen. Marco straalt rust en vertrouwen uit. Het is duidelijk dat hij niet zomaar coach is geworden, maar goed onderlegd is. De manier van vragen stellen en analyseren zijn zonder oordeel en enorm helpend om snel tot inzicht en dus resultaat te komen.

28 juli 2021,
Marvin Buskens, Rotterdam
Alexander Volk, Rotterdam

"Beter beeld van mijzelf en wat mij motiveert"

De coachgesprekken in het kader van SIMA hebben mij een beter beeld gegeven van mijzelf. Ik vind het fijn dat wat mij motiveert nu helder is en op papier staat. Marco is tevens een fijne gesprekspartner.

26 mei 2021,
Alexander Volk, Rotterdam
Christof Wielemaker, Rotterdam

"Ik denk regelmatig terug aan onze coachingsessies en aan wat mij dat opgeleverd heeft."

Mijn ervaringen met loopbaan coachingsessies met en bij Marco zijn heel positief. Hij luistert goed, zijn analyse is grondig en zijn advies is helder. Je kunt vertrouwen op Marco’s gedegen en brede kennis. De bal ligt nu bij mij. Ik denk regelmatig terug aan onze coachingsessies en aan wat mij dat opgeleverd heeft.

25 mei 2021,
Christof Wielemaker, Rotterdam
Erdinc Sengul, Rotterdam

"Gerichter zoeken naar een passende werkomgeving"

De investering in de SIMA motivatieanalyse heeft zich uitbetaald in een helder beeld van mijn drijfveren en waar ik het beste tot mijn recht kom. Dat heeft mij in staat gesteld beter gericht te zoeken naar een passende werkomgeving.

27 april 2021,
Erdinc Sengul, Rotterdam
Linda Terlouw, Krimpen aan den IJssel

"Mijn eigen werkgeluk maken en behouden"

Ik ben heel erg geholpen met het inzicht in mijn beweegredenen en voorkeuren voor werkomgeving door de SIMA analyse. Bij het solliciteren naar een nieuwe baan en nu ook tijdens de eerste weken in mijn nieuwe baan, ben ik me steeds heel bewust op welke manier ik mijn eigen werkgeluk kan maken en houden. Dankjewel voor je begeleiding!

27 april 2021,
Linda Terlouw, Krimpen aan den IJssel
Hannah van Meurs, Rotterdam

"Ik maak echt stappen"

Mijn SIMA-analyse en coaching zijn nog niet afgerond, maar ik ben nu al blij met onder andere het inzicht in wat mij drijft en welke werkomgeving en onderwerpen mij inspireren. Door de coaching van Marco, naast SIMA, maak ik echt stappen. Dit traject is echt van waarde!

27 april 2021,
Hannah van Meurs, Rotterdam
Gerrit Jan Wielinga, Amsterdam

"SIMA werkt als een trein en Marco is de perfecte machinist"

Met SIMA ga je terug naar de basis; wat heeft jouw interesse en waarvan word jij echt gelukkig? Op het oog een simpele vraag, maar het is lastig de verwachtingen van anderen eruit te filteren. Het besef dat je je bent gaan gedragen naar het beeld dat anderen van jou hebben en wat jij voor hen kan betekenen is verwarrend. Met SIMA begeleidt Marco je naar ‘doen wat jij wilt met jouw leven’. Dat gaat niet gemakkelijk, maar jij bent uiteindelijk degene die aan het stuur zit.

27 april 2021,
Gerrit Jan Wielinga, Amsterdam
Sander Jellema, Utrecht

"Beetje sceptisch tegenover coaching, dat verdween snel"

Ik ben best nuchter en sta een beetje sceptisch tegenover coaching. Met name dat laatste verdween snel in mijn gesprekken met Marco. De SIMA-analyse leverde mij antwoorden en de toepassing ervan bracht mij veel inzicht en plezier. Een aanbeveling waard, dank!

27 april 2021,
Sander Jellema, Utrecht
Ruud Hummel, Schiedam

"Goed beeld van mijn ideale werkomgeving"

Dankzij de SIMA Motivatie-analyse en de bijbehorende gesprekken heb ik nu een goed beeld wat voor mij een ideale werkomgeving is. Samenwerken is belangrijk voor mij, ik werk dan ook het liefst in een team. Teamwork houdt mij gefocussed en de onderlinge contacten vind ik leuk. Voor goede resultaten heb ik samenwerking nodig.

6 april 2021,
Ruud Hummel, Schiedam
Annemarie Labee, Berkel en Rodenrijs

"Als schoenen die lekker zitten"

De SIMA motivatie-analyse en de coachgesprekken brachten mij duidelijkheid en inzicht. Het was de start van een verandering die ik al lang wilde. Een sleutelrol die mij enorm goed past. Nooit geweten hoe waar dat is. Ik heb genoeg ideeën opgedaan om met veel plezier door te kunnen met mijn carrière. Het past, net al schoenen die lekker zitten!

6 april 2021,
Annemarie Labee, Berkel en Rodenrijs
Solange Boasman, Kampen

"De coaching bij Marco gaf mij vleugels!"

Ik liep vast als ondernemer en in mijn privé, want de coronacrisis raakte me. Na een ‘klap’ teveel zocht ik hulp bij Marco. Vooral in hoe ik vertrouwen kon blijven voelen in mijn ondernemerschap.
Marco kende ik via NOBCO. Omdat hij ook businesscoach is vroeg ik hem om hulp.
Marco is in zijn begeleiding zowel stevig als zacht. Ik kreeg er opnieuw moed door en het zelfvertrouwen kwam weer terug. Hij neemt scherp waar, waarmee ik me gezien voelde. De combinatie van gehoord worden en me uitgedaagd weten werkten fijn voor mij. Mijn coachvraag over zichtbaar mogen zijn kwam hierin vol tot haar recht.
Ook een vroeg online gesprek (07:00 uur!) gaf me energie. Naast mijn focus op werken IN mijn bedrijf heb ik geleerd dat juist het werken AAN mijn bedrijf toekomstgericht is. Door dat nu meer te doen wordt het werken IN mijn bedrijf eenvoudiger. Onder meer doordat ik nu meer delegeer.
De vraag van Marco die een verschil maakte luidde: “Waarom zou je moeten kiezen?”. Ik werd me bewust dat ik de combinatie van mijn talenten volledig mag benutten. Niets hoeft overboord. Zo raakte ik terug in het zadel en floreert mijn bedrijf vanuit de veelkleurigheid en veelzijdigheid die bij mij passen.

25 maart 2021,
Solange Boasman, Kampen
Maarten Bertens, Rotterdam

"Doordat de vraag concreter was, was de aanpak dat ook"

Marco kwam bij toeval op mijn pad toen ik op zoek was naar een coach om te sparren over een paar levensvragen (valkuilen). Na het eerste gesprek twijfelde ik of zijn aanpak wel was wat ik nodig had. Na een korte pauze hebben we met elkaar de vraag anders geformuleerd. Doordat de vraag concreter was, was de aanpak dat ook. Met de juiste vragen van Marco kwamen we tot de kern. Marco hield me op een prettige manier een spiegel voor. Hij was confronterend en toch ook mild, gaf advies, was empathisch en met ‘huiswerk’ kon ik zelf aan de slag.

De prettige sessies hebben mij verder gebracht. Marco bleek de juiste man op het juiste moment. Worstel je en kun je hulp gebruiken? Dan raad ik Marco zeker aan.

22 maart 2021,
Maarten Bertens, Rotterdam
Hans Meeder, Rhoon

"Een aanrader om het gesprek terug te luisteren"

Marco nodigt uit tot praten. Door korte simpele vragen en zijn vermogen goed te luisteren en terug te koppelen volgt er een heel intens, diepgaand en persoonlijk gesprek. Door een paar korte, to the point, vragen ontwikkelt zich vanaf het begin een diepgaand helder gesprek en heb je aan het eind heel wat materiaal om over verder te denken. Een aanrader is om het gesprek terug te luisteren, want Marco biedt de mogelijkheid om het gesprek op te nemen. Wat mij ook aansprak is dat Marco goed de relatie tussen de brein, het hart en de buik weet te verhelderen. Marco stelt zich zelf ook open door voorbeelden uit de persoonlijke sfeer te gebruiken. Ik kijk al uit naar het volgende gesprek!

8 februari 2021,
Hans Meeder, Rhoon
Karin de Jong

"Snel een andere invalshoek op werksituaties"

Een goed luisterende businesscoach die snel tot de essentie komt en jouw zakendoen naar een hoger niveau tilt; dat is Marco Tieleman, een topcoach.
Zijn rust en ervaring zorgen voor een veilige plaats om jouw bedrijf vanuit kwetsbaarheid te laten groeien. Met humor biedt hij je snel een andere invalshoek op werksituaties. Zelfs bij een in het weekend opkomende werkgerelateerde vraag, nam Marco de tijd voor een goed gesprek.

18 januari 2021,
Karin de Jong
Marion S., Ugchelen

"Je moet wel tegen een stootje kunnen"

Marco is doelmatig, direct, betrokken snel en betrouwbaar. Een bevlogen mentor met een kritische blik met de absolute intentie je verder te helpen. Ik zou Marco zeker aanbevelen als je jezelf verder wilt professionaliseren als coach. Je moet wel tegen een stootje kunnen, Marco daagt je uit om op eigen benen te staan en de krachtmeting met jezelf aan te durven.
Marco super bedankt wat ik met en door jou mocht leren.

9 juli 2020,
Marion S., Ugchelen
Gerard van der Ree, Dordrecht

"Je hebt me goed begeleid"

Dank je Marco, je hebt me vorig jaar goed begeleid in de zoektocht naar de vervolgstappen in mijn carrière!

7 mei 2020,
Gerard van der Ree, Dordrecht
Paul Eijgenraam, Berkel en Rodenrijs

"Fingerspitzengefühl"

Een goede coach heeft veel bagage in de vorm van inzichten, adviezen en nuttige tips. De moeilijkheid is vaak om voor die ene specifieke situatie op dat ene moment alleen die ene, die allerbeste tip te geven. Die ene die echt binnenkomt en waar je, juist op dat moment, mee aan de slag kan. Dat vraagt veel inzicht, luisteren, waarnemen, laten vertellen, op de juiste momenten een korte vraag of opmerking, dat vraagt.. Fingerspitzengefühl.

Bedankt voor je prima advies Marco.

18 april 2020,
Paul Eijgenraam, Berkel en Rodenrijs
May

"Stuk beter in mijn vel!"

Sinds een paar jaar merkte ik dat ik, zowel op mijn werk als in mijn privéleven, tegen soortgelijke situaties aan liep waarin het me maar niet lukte daar op een manier die voor mij goed voelde, los te komen. Dit resulteerde in toenemende frustratie en spanningsklachten, welke uiteindelijk de aanleiding waren om mij aan te melden voor een coachingstraject bij Marco.

Na een informatieve en uitgebreide intake zijn we gedurende een half jaar aan de slag gegaan met het werken aan mijn specifieke leerdoelen. Gedurende het traject heb ik Marco ervaren als een coach die niet bang is om een spiegel voor te houden en die de diepte in gaat. Tijdens onze sessies heb ik geleerd beter met het (onterechte) gevoel om te gaan dat ik verantwoordelijk ben voor dingen die eigenlijk niet 'aan mij' zijn. Hierdoor ben ik een stuk meer rust gaan ervaren op mijn werk en oefen ik nu bewuster invloed uit als ik er goed over heb nagedacht of ik ergens inderdaad een gepaste bepalende rol in kan spelen.

Daarnaast heb ik het door Marco aangedragen SIMA Motivatiepatroon uitgewerkt, waarvan ik de uitkomsten op mijn werk heb besproken. Hier is uit voortgekomen dat mijn werkzaamheden deels zijn aangepast zodat ze beter passen bij wie ik ben en waar mijn talenten liggen.

Ik heb nu een stuk minder vaak last van stress of het gevoel dat ik 'tegen een muur aanloop' als ik mogelijkheden zie tot verbetering op mijn werk of bij anderen - daarmee is mijn zelfvertrouwen toegenomen en zit ik nu een stuk beter in mijn vel!

14 april 2020,
May
R. B., Den Haag

"Ik zou je zeker aanbevelen"

Ik was verrast over de gekozen methodiek en achteraf paste die ook bij mij. Het analytisch en rationeel benaderen van het probleem heeft mij inzicht gegeven over de werking van het brein.
Het waren intensieve gesprekken en ik kon hierna ook goed reflecteren op mijn handelen en op mijn gedrag , ontwikkeld vanuit mijn jeugd tot nu .
Ik zou je zeker aanbevelen bij anderen.

4 april 2020,
R. B., Den Haag
Anoniem

“F*ck, ik kan er niet omheen”

Over mij, bij Marco Tieleman,

Mijn baas zei mij vlak voor kerst dat onze afdeling een richting op gaat waarin mijn bijzondere expertise niet meer nodig is. Ik kreeg te horen dat wat ik doe waardevol is maar niet tot de core business behoort. “Zoek maar wat anders, zo nodig via een coach”. Nadat mijn boosheid wat gezakt was kwam ik, nog wel met een verontwaardigd gevoel, bij Marco.

Ik wilde onderzoeken of voor mijzelf beginnen, eigen baas zijn, iets voor mij is. Rationeel weet ik heel goed dat zo’n onderzoek leidt tot afdalen in mijn bewustzijn, in mijn persoonlijke geschiedenis. Wat maakt dat ik ben wie ik ben en doe wat ik kan. Natuurlijk kom ik bij mijn ingewikkelde jeugd uit en voelt dat weer heel zwaar. Toch kom ik daar niet voor, het is geen therapie, maar f*ck, ik kan er niet omheen.

Het gevoelde besef dat mijn eigen toekomst vormgeven niet kan zonder te beseffen wat de impact op mijn werkend leven is valt mij zwaar. Marco gaat daar heel subtiel mee om, hij luistert aandachtig terwijl ik mijn verhaal vertel. Ik zie dat het hem raakt en hij doet geen poging dat te verbergen. Het is er, meer niet. Hij luistert verder en zegt niets. Met een zucht besluit ik mijn relaas en Marco herhaalt mijn zucht, vervolgens zegt hij min of meer concluderend: “Dus daar komt al je kracht vandaan…” Daarom zie jij zo snel wie welke behoefte heeft in een conflictsituatie. Wat Marco doet met zijn opmerking is knap en zeer effectief. Hij haalt de situatie naar het heden, benoemt mijn onbewust bekwaam zijn en doet waar ik voor kom. Coaching, geen therapie.

Hoe kan ik mijn geschiedenis meenemen in de keuze van mijn loopbaan. Met mijn ziel niet onder, maar in mijn arm ga ik weer naar huis met een nieuwe kijk op mijn geschiedenis en mij bewust van mijn kwaliteiten.

Dan komt er een vacature waarvan ik weet…dit is ‘m. Natuurlijk heb ik nog een heleboel vragen en ik bespreek ze met Marco. Hij luistert, hij knikt en denkt mee. Ik ben goed voorbereid en weet wat ik wil weten. Tijdens het sollicitatiegesprek weet ik na 5 minuten dat dit mijn nieuwe baan is. De mensen met wie ik in gesprek ben weten dat ook.

Dankjewel Marco!

4 maart 2020,
Anoniem
Dina R., Rotterdam

"Een opluchting"

De intake vond ik plezierig. Ik ervoer dit prettiger dan met mijn psycholoog. Het was best heftig hoe je mij met de realiteit confronteerde en tegelijkertijd ook een opluchting om die bevestiging te krijgen over de gebeurtenissen uit mijn verleden. Na het gesprek moest ik het thuis allemaal verwerken en laten bezinken. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en kijk uit naar de volgende sessie.

15 januari 2020,
Dina R., Rotterdam
Hugo von Aesch, Rotterdam

"Closer to my feelings"

Mijn ervaring met het intakegesprek met Marco begon met een vriendelijke en rustige ontvangst. Na een open beginvraag weet Marco in een korte tijd al een aantal lagen af te pellen en tot een eerste kernvraag of kernprobleem te komen. Door het stellen van vragen, het geven van voorbeelden en goed observeren is het hierbij ook nog gelukt om mij nog dichter bij mijn gevoel en andere vragen te laten komen. Dit alles op een respectvolle en kalme manier.

Het resultaat van dit intakegesprek is dat er al een veranderde bewustwording en een aantal inzichten naar voren zijn gekomen, die goede aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling geven. Hiermee, en met een passende huiswerkopdracht, kan ik direct voor en met mezelf aan de slag!

12 december 2019,
Hugo von Aesch, Rotterdam
RB

"Ik kon mijn ei goed kwijt"

Tijdens de intake gingen we gelijk diep in de materie en ik kon al snel mijn ei kwijt.

10 december 2019,
RB
M. uit Rotterdam

"Wat een ontdekking dat ik wel gevoelig ben"

Het was een bijzondere ontdekkingstocht. Op het moment dat ik me aanmeldde voor de coaching had ik nog niet gekozen om mijn baan op te zeggen. Tijdens het eerste gesprek al wel en zo was je erbij op mijn reis van loslaten en het vinden van een stukje van mezelf, hoe ik werk… wat een ontdekking dat ik wel gevoelig ben maar zo weinig heb geleerd te voelen. Bedankt dan ook voor de mooie oefening van checken op het grote geheel.

Je humor, je zwijgen, je vraagteken, je timing en liefdevolle aanwezigheid hebben dit traject voor mij heel waardevol gemaakt.

Dank je wel en veel succes verder met je praktijk!

3 december 2019,
M. uit Rotterdam
Dexter van Gisteren

"Dynamische en op maat gemaakte workshop"

Intern krijgen wij de workshops van Bloei doorgestuurd. De titel van 1 van de workshops viel me meteen op: Minder stress, meer plezier. Wie wil dat nu niet? Vooral de zin in de advertentie: Dat je zoveel goed wilt doen, dat je er eigenlijk te weinig tijd voor hebt? sprak mij persoonlijk aan. We waren met een kleine, maar gevarieerde, groep en onder leiding van Marco ontstond er leuke interactie. Het is interessant te horen dat het ervaren van stress voor iedereen anders is, maar ook veel raakvlakken heeft. Marco had geen vaste agenda die afgewerkt werd. Dit zorgde voor een dynamische en op maat gemaakte workshop. Wij hebben uiteindelijk door middel van rollenspellen aan persoonlijke verbeterpunten gewerkt. Zelf neem ik een aantal tips & tricks mee, om mijn werkzaamheden beter af te kaderen. Hier ga ik mee aan de slag.

7 november 2019,
Dexter van Gisteren
Hedi, Rotterdam

"Heel persoonlijk en waardevol"

"De afspraak was gemaakt, de intakeformulieren ingevuld en verzonden. Van mijn collega's die al eerder een gesprek hadden gehad met een andere jobcoach had ik van de 3 nagenoeg 3 gelijke verhalen gehoord. Zij werkten met een beroepskeuzetest e.d., waarbij het huidige werk en toekomstvisie besproken waren. Dat hadden ze op papier meegekregen voor hun eigen dossier.
Ik ging ook met deze verwachting het gesprek tegemoet maar niks is minder waar, geen test of iets dergelijks maar een gesprek van persoon tot persoon. Dit had ik niet aan zien komen en het verhaal dat los kwam was heel persoonlijk en waardevol. Na het laten bezinken van dit gesprek heeft het mij ertoe gezet om stappen te gaan zetten voor de toekomst, zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd.
De eerste stap is al gezet, waar ik heel trots op ben, na 1 gesprek. Ik kon aan mijn collega's dit verhaal vertellen, ze vonden dit heel bijzonder en tussen de regels door begreep ik dat ze ook wel iets meer hadden willen praten tijdens hun eigen afspraak."

23 oktober 2019,
Hedi, Rotterdam
May

"Meteen de diepte in"

Tijdens de intake hebben Marco en ik al ontzettend veel besproken en gingen we m.b.t. mijn leerdoelen meteen de diepte in. Direct na het eerste gesprek werd ik gestimuleerd actief/bewust bezig te zijn met wat ik graag aan mezelf wilde verbeteren en wilde leren.

24 september 2019,
May
Lonneke, Rotterdam

"Intake gaf me meerdere nieuwe inzichten"

De intake met Marco vond ik erg fijn. Ik stond van te voren een beetje sceptisch tegenover een coachingstraject maar naderhand kan ik zeggen dat ik erg blij ben dat ik de eerste stap heb gezet. Ik dacht mezelf erg goed te kennen maar de intake gaf mij meerdere nieuwe inzichten waarmee ik aan de slag wil. Marco zorgt voor een ontspannen sfeer en laat je op je gemak voelen.

23 september 2019,
Lonneke, Rotterdam
Roel van Meerkerk, Dordrecht

"Met recht een goed gesprek"

Het gesprek start met een vragende houding. Oftewel, wat kan ik voor je doen, wat zijn je doelen en/of verwachtingen? Dat vraagt gelijk inzet, maar biedt veel ruimte voor het eigen verhaal.

Het zijn de vragen van Marco die soms onverwachte wendingen en nieuwe associaties aan het gesprek geven. Dit geeft stof tot nadenken en helpt begrijpen waardoor sommige zaken zijn zoals ze zijn. Niet goed of fout. Daarbij blijft Marco niet op afstand, maar toont betrokkenheid bij de verhalen en maakt het soms ook persoonlijk. Daardoor wisselen gemak en ongemak, maar ook de ratio en het gevoel elkaar af. En dat alles binnen de ruimte van vertrouwen.

Met recht een goed gesprek. Mijn dank.

22 augustus 2019,
Roel van Meerkerk, Dordrecht
A. Urrestarazu van Rijen, Rotterdam

"Ik ben aangenomen!"

Ik kwam in aanmerking voor een hogere functie, alleen het was voor mij alweer vijftien jaar geleden dat ik gesolliciteerd had. Marco heeft mij uitstekend geholpen met gesprekstechnieken, maar ook met het goed onder woorden brengen van de competenties die ik gebruik in mijn huidige functie. Hij zag direct waar ik aan moest werken en wist de vertaling te maken wat ik deed in de praktijk en hoe dat te vertalen tijdens de sollicitatie. Het resultaat was dat ik goed voorbereid de sollicitatie in ging en ben uiteindelijk aangenomen!

14 augustus 2019,
A. Urrestarazu van Rijen, Rotterdam
Anja van der Starre, Sliedrecht

"Een verrassende, confronterende en feilloze spiegel"

Marco doorziet wie je echt bent, en hij doet dat snel! Hij laat zich geen rad voor ogen draaien. Ik ontdekte mijn blokkades doordat hij doorvraagt en me uitdaagde. De intake liet zien wie ik ben en waar ik voor sta, maar ook wat mij hindert. Een verrassende, confronterende en feilloze spiegel. De huiswerkopdracht was een energieboost. Kortom: Wil je je blijven ontwikkelen, de diepte in en deins je niet terug voor een confrontatie met jezelf? Dan krijg je van een afspraak met Marco geen spijt.

8 augustus 2019,
Anja van der Starre, Sliedrecht
I.S. uit Rotterdam

"Het is me duidelijk geworden wat ik ten diepste wil"

Marco is een prettige gesprekspartner. Hij neemt de tijd om je verhaal aan te horen, luistert goed en weet binnen een aantal gesprekken tot de kern van je problemen en de oplossingen daarvoor te komen. Mede door de coachinggesprekken is het mij nog duidelijker geworden wat ik ten diepste het liefst wil doen. Ik ben nu mijn eigen praktijk aan het uitbouwen. Spannend, maar ontzettend leuk om te doen. Het blijft een uitdaging maar ik merk dat ik steeds meer mijn grenzen aan het verleggen ben. Waarvoor mijn dank!

31 juli 2019,
I.S. uit Rotterdam
John

"Open en soms confronterend maar vooral een veilige omgeving"

Onlangs heb ik kennis mogen maken met Marco Tieleman. Ik was op zoek naar een coach om mij te helpen mijzelf en de werksituatie weer op orde te krijgen. Via de CSR-website heb ik op basis van de omschrijvingen gekozen om bij Marco een intake te doen. De stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt.

In Rotterdam heb ik het intakegesprek gehad en dat is zeer goed bevallen. Open en soms confronterend maar vooral een veilige omgeving om alles op op tafel te kunnen leggen. Marco had naar mijn mening snel door waar de knoppen zitten om mij te laten praten en dat maakt deze intake zeer waardevol.

Ik ben blij dat mijn werkgever ook mee wil gaan in deze aanpak. Ik heb deze intake als zeer waardevol ervaren.
Marco mijn dank en respect om in 1,5 uur zoveel al te bereiken.

19 mei 2019,
John
Monteiro

"Marco legt vrijwel meteen de vinger op de zere plek"

Mijn vraag was om assertiver te zijn. Aanpak van Marco is recht-toe-recht-aan, professioneel, legt vrijwel meteen de vinger op de zere plek, veel diepgang en ruimte om zelf te ontdekken/verwerken wat er speelt. Mijn resultaat is dat ik assertiever kan zijn en weet waar ik op moet letten om dat te bereiken.

12 april 2019,
Monteiro
Gracielle

"Het was een geweldige tijd!"

Ik heb veel geleerd over mezelf en waar ik meer naar moet zoeken als het gaat om de dingen die ik wil bereiken. Begeleiding was heel goed. Marco luistert goed en is heel betrokken. Liet mij op mijn gemak voelen, waardoor ik meer open durfde te zijn. Het was een geweldige tijd! Ik zou dit zeer zeker aanbevelen aan andere mensen. Het helpt je echt vooruit en het geeft je een opgelucht gevoel.

14 maart 2019,
Gracielle
R. uit Rotterdam

"Heb heel veel aan je gehad"

"Ontzettend bedankt voor je coaching het afgelopen jaar. Ben blij dat ik bij je terecht gekomen ben en wens iedereen die vastloopt een Marco. Sterker nog, ik heb je naam en de NOBCO-coaches (voor diegene die buiten Rotterdam wonen) al vaker doorgegeven. Fijn dat er niet wordt meegepraat of wollig wordt gedaan. Duidelijke en abstracte uitleg wat er aan de hand is en wat ik hier aan kan doen. Maar ook de geruststellende woorden tussendoor dat het er bijhoort en allemaal goed komt.
Kortom, heb heel veel aan je gehad en was echt mijn houvast. Mijn vriend was ook erg blij met jou. Wanneer hij er niet uitkwam met mij greep hij terug op jouw aanwezigheid. Dit stelde inderdaad gerust en bracht mij weer verder. Wie weet tot nog een keertje in de toekomst. Maar voor nu heel erg bedankt!"

5 februari 2019,
R. uit Rotterdam
Robert de Jong, directeur IKC 't Palet

"Stevige gespreks­partner en goede coach"

Naar aanleiding van een subsidieregeling van het Vervangingsfonds ben ik als schooldirecteur terechtgekomen bij Marco Tieleman. In het coachtraject stond het omgaan met, verminderen en/of voorkomen van verzuim centraal. Aan de hand van voor mij actuele casuïstiek heeft Marco een flinke bijdrage geleverd aan het vergroten van mijn (theoretische) kennis en handelingsrepertoire ten opzichte van verzuim en personeelszorg.

Na iedere sessie ging ik zowel met goede literatuur, nieuwe kennis en praktische tips naar huis. De suggesties en adviezen die ik heb ontvangen hebben stuk voor stuk positief uitgepakt.

Het contact met Marco verloopt soepel en snel. Een afspraak is eenvoudig te maken. Zijn brede kennis en ervaring maken Marco een stevige gesprekspartner en goede coach. Ik beveel Coaching Rotterdam dan ook graag aan.

5 november 2018,
Robert de Jong, directeur IKC 't Palet
Jasper

"Snel tot de kern"

"Marco weet snel tot de kern van het probleem te komen en geeft goede handvatten om dit aan te pakken. Het intakegesprek was zeer goed. Binnen afzienbare tijd was er een leerdoel vastgesteld om mee aan de slag te gaan.
De coaching door Marco heeft duidelijk tot resultaat geleid en niet alleen bijgedragen aan een verbeterde ervaring op mijn werk, maar ook in mijn privé leven is het van toegevoegde waarde gebleken."

5 november 2018,
Jasper
N. de B.

"Veilig, puur en doeltreffend"

Marco maakt op een prettige wijze contact door de wijze waarop hij luistert en af en toe een treffende vraag stelt. Hij komt snel tot de kern op een prettige manier, waarbij humor ook wordt ingezet. Marco is goed in staat om oordeelsvrij te interveniëren. Je voelt dat het echt om jou gaat. Het is okay wie je bent, met alles wat je met je meedraagt. Ik zou Marco na dit eerste gesprek typeren als veilig, puur, doeltreffend met weinig opsmuk.

14 mei 2018,
N. de B.
Thomas

"Trefzekere interventies"

Marco heeft mij in drie gesprekken duidelijkheid verschaft over de situatie waarin ik verkeerde, de wijze waarop ik daarmee kan omgaan en hoe ik verder kan.

Dit alles op een prettige, zeer deskundige wijze. Marco's interventies zijn trefzeker en bieden helderheid over waar ik stond en sta. Het door hem aangereikte boek over karakterstructuren opende mijn ogen over mijn eigen vorming, en leerde mij ernaar te kijken en te handelen.

Ook vermeldenswaard is het terugluisteren van de opgenomen coachingsgesprekken. Mijzelf horen denken en spreken als antwoord op Marco's vragen en opmerkingen was zeer verhelderend.
Inmiddels heb ik de draad van mijn leven weer opgepakt en ben ik weer volop aan de slag.

Wil je diep gaan onder vakkundige begeleiding om met volle kracht verder te gaan? Maak een afspraak met Marco.

20 maart 2018,
Thomas
Karishna

"Al veel bereikt tijdens de intake"

Ik heb de intake met Marco als zeer prettig ervaren. Ik heb voor mijn gevoel al veel bereikt tijdens de intake. Marco hielp mij al aardig op weg. Ik vond het fijn dat hij erg betrokken en medelevend met mij in gesprek ging.

6 februari 2017,
Karishna
Arjen uit Rotterdam

"Zeer efficiënte gesprekken"

"De kracht van Marco vind ik dat hij snel analyseert waar de oorzaak ligt en niet om de (soms vervelende) waarheid heen draait. Door mij relatief weinig van het werk uit handen te nemen, werd ik gedwongen op allerlei momenten (ook buiten de gesprekken) na te denken over mijn leerdoelen, en dat maakt de gesprekken zeer efficiënt.
Dit blijkt ook uit het voor mij verrassend lage aantal gesprekken, waarin toch een voor mij zeer significant resultaat is bereikt."

28 november 2016,
Arjen uit Rotterdam
Yvonne Eijlders, Rotterdam

"Nuchter, recht-door-zee en betrokken"

Marco is in zijn benadering nuchter, recht-door-zee en betrokken. Ik heb veel over mezelf geleerd in de sessies met hem. Marco is betrokken, professioneel en duidelijk. En hij heeft humor!

16 september 2016,
Yvonne Eijlders, Rotterdam
Nico uit Rotterdam

"Dieper­liggende drijfveren ontdekt"

Ik ben bij Marco beland nadat ik in korte tijd mijn beste vriend had verloren en ook nog mijn baan was kwijtgeraakt. Dit betekende dat er bij mij veel "loskwam" vanuit mijn verleden waar ik wat mee moest doen. Ik was heel onzeker, angstig etc. en ik voelde de behoefte om daar met een professional over te praten om te zien of ik daarmee een aantal zaken zou kunnen oplossen. In de sessies met Marco ben ik achter een aantal dieperliggende drijfveren gekomen die mij negatief beïnvloedde en heb daar denk ik wel wat stappen kunnen maken om dat minder sterk te maken.

12 september 2016,
Nico uit Rotterdam
Paul

"Geleerd te luisteren naar mezelf"

Soms hoef je alleen maar iets te horen wat je zelf eigenlijk al weet, maar waar je nog nooit zo bij hebt stilgestaan. Luisteren naar jezelf en je eigen doel kunnen omschrijven, dat is wat ik via Marco heb geleerd. Want uiteindelijk kan je alleen zelf de rust in jezelf brengen of jezelf leiden naar wat of waar je wilt zijn. En dat is waar Marco mij zeer scherp en duidelijk op heeft gewezen.

11 augustus 2016,
Paul
Ruud Koreman

"Van de eerste tot de laatste minuut scherp"

Ondersteuning zoeken als je loopbaan of ontwikkeling vastloopt is best een stap, zeker voor een binair persoon als ik. Marco creëert in kort tijdsbestek een veilige omgeving. Een prettige steun in de rug vond ik de verschillende modellen voor eigen gedrag en groepsgedrag. Ik vond het fijn dat Marco ruimte laat om dingen uit te puzzelen en voor bespiegeling. Hij is van de eerste tot de laatste minuut scherp op verbale en non-verbale communicatie, en benoemt dat dan ook.

11 augustus 2016,
Ruud Koreman
Amir

"Marco is direct en zet je echt aan het werk"

Voor mijn opleiding heb ik een leercoachingstraject gevolgd. Hoewel zoekend in het begin, heb ik achteraf gezien veel meer zelfinzicht gekregen, waardoor ik nu bewuster luister en observeer. Het heeft mijn werk als trainer en begeleider/coach positief beïnvloedt. Marco is direct en zet je echt aan het werk.

13 mei 2016,
Amir
P. Rest

"Direct effect tijdens de intake"

Goed gesprek gehad met Marco en tijdens de intake al direct effect bereikt, waardoor een vervolgtraject niet nodig bleek. Marco weet de juiste vragen te stellen en het is niet mogelijk om 'toneelstukjes' voor hem te spelen.

12 mei 2016,
P. Rest
Carmen Bautista

"de diepte in, als je dat wilt"

Wat gaan we doen vandaag? Dat is de eerste vraag die je bij iedere afspraak krijgt. Waarom? Omdat jij bepalend bent; waar wil jij aan werken? Dat betekent dus dat je echt zelf aan de slag moet. Marco is zeer competent en gaat er echt voor. Hij gaat de diepte in, als je dat wilt. Macro neemt scholing serieus en is enorm geïnteresseerd in mensen en hun beweegredenen. Je bent in een veilige omgeving, je kunt alles zeggen en voelt je je gezien en wordt geraakt. Ik beveel Marco van harte aan.

14 februari 2016,
Carmen Bautista
Chantal Adriaans

"Een fijn persoon om mee te werken"

Ik wilde meer voor mezelf opkomen. Ik ben ook belangrijk. Door de gesprekken en voorbeelden heb ik mezelf hier weer bewust van gemaakt. Ik zou Marco zeker aanbevelen. Een fijn persoon om mee te werken.

23 januari 2016,
Chantal Adriaans
N. Berkhout

"Direct duidelijk dat hij over de juiste kennis en vaardig­heden beschikt"

"Door de gesprekken met Marco heb ik meer handvatten gekregen om zelf verder aan de slag te gaan met mijn persoonlijke doelstellingen op het gebied van mijn loopbaan. Tijdens de intake werd het voor mij direct duidelijk dat hij over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om mij te helpen. Knap dat hij direct zag wat voor mij de knelpunten waren en leuk en interessant om daar ontwikkelingen in doorgemaakt te hebben door het werken aan tussentijdse leerdoelen en het schrijven van reflectieverslagen n.a.v. de gevoerde gesprekken. De online tools die Marco gebruikt zijn ook prettig voor het delen van informatie en contactmomenten tussen de face to face gesprekken door. Ik heb door dit traject nieuwe inzichten gekregen en heb daardoor al een aantal (voor mij) goede stappen gezet. Dank daarvoor!

19 november 2015,
N. Berkhout
Anoniem

"Mijn lichaam komt weer tot leven en daarmee ook mijn zelf­vertrouwen"

"Met mijn zoektocht naar meer balans tussen werk/privé en in mezelf kwam ik bij Marco. Nog een twijfelende vraag of een coachingtraject wel zin had... prikte Marco binnen 10 minuten door me heen. Fijne en ook heftige, confronterende momenten gehad tijdens onze gesprekken en door verschillende oefeningen. Omgaan met gevoel en aanraking was me vreemd.
Nu door de gesprekken met Marco en ook de 4 dimensionale massages komt mijn lichaam weer tot leven en daarmee ook mijn zelfvertrouwen, energie en moed om in dit leven te gaan staan, er te mogen zijn, op mijn eigen manier."

* Ik verwees deze cliënt door naar Brechtje Schoofs voor 4 dimensionale massages.

5 november 2015,
Anoniem
Anne Ran

"Een prettige rustige coach"

Op zoek naar een coach die mij wat steviger in mijn schoenen leert staan, die zocht ik. Hoe vind je die? Ik tikte het woord subassertief in op Google, nou de keuze was reuze maar zo ben ik bij Marco terecht gekomen.

Marco is een prettige rustige coach, die tussen de zinnen door kan luisteren en lezen om vervolgens je op een prettige manier met jezelf laten confronteren. Natuurlijk is het spannend om een coachtraject in te gaan, je kan het niet doen, dan blijf je doen wat je doet. Ja, en groeien doe je zelf!

Marco heeft me gevraagd: Wie wil je zijn? Mijn antwoord was: mezelf met de zachte kant naar buiten toe. Dit levert mooie dingen op, ik sta meer stil bij geluksmomenten, geniet meer, voel me vrijer. Ik heb geen spijt dat ik dit traject in gegaan ben.

17 oktober 2015,
Anne Ran
Evert van G.

"Ik weet nu hoe ik graag werk en goed tot mijn recht kom"

Dankzij de DISC training bij Marco ben ik anders gaan solliciteren. Nu toets ik in een sollicitatiegesprek of een opdrachtgever wel bij mij past. Ik heb onlangs bewust een baan afgewezen omdat mijn DISC-profiel voorspelde dat de stijl van deze leidinggevende niet past bij hoe ik graag werk en goed tot mijn recht kom. Dat voelde eng, maar ook stoer. Ondertussen heb ik het werk en de leidinggevende gevonden die wel bij me passen! Dat geeft me heel veel voldoening! Dankjewel Marco.

6 juni 2015,
Evert van G.
Gert-Jan Brouwer

"Ons is een duidelijke spiegel voorgehouden"

De teamcoaching door Marco was prima. Marco heeft ons een duidelijke spiegel voorgehouden wat de gevolgen zijn van ons gedrag en ons geholpen dat te verbeteren. Na de coaching hebben we gezamenlijk een nieuwe start gemaakt. We willen er met z'n allen weer de schouders onder zetten. We nemen meer de regie in handen. | via CoachNetwerk

22 mei 2015,
Gert-Jan Brouwer
Hans van het Hooft

"Volhardende coach op een plezierige manier"

Marco haalt de kernpunten naar boven en geeft handvatten hoe je hiermee om kunt gaan. Hij neemt je niet bij de hand, als je wil groeien moet je dat zelf doen. Hij is volhardend op een prettige manier. Ik vind Marco een uitstekende coach. (via CoachNetwerk)

18 mei 2015,
Hans van het Hooft
Monique Meertins, PA bij VNG

"Een prettige, goede en gedreven coach"

Wil je in korte tijd tot andere inzichten komen en jezelf beter leren kennen? Dan adviseer ik je contact op te nemen met Marco; een prettige, goede en gedreven coach. (via CoachNetwerk)

24 maart 2015,
Monique Meertins, PA bij VNG
Veronique Prins

"Marco raakt de juiste snaar"

Doeltreffend, direct en oplettend. Marco raakt de juiste snaar om de ondernemer in mensen te activeren. Hij biedt perspectieven waarmee je je horizon kunt verbreden. De verschillende adequate handvatten die hij aandraagt, bevorderen de doelmatigheid in mijn praktijk. Ik ben erg blij met zijn coaching.

21 maart 2015,
Veronique Prins
Cissy Ploegmakers

"Deskundig, enorme rust en tegelijkertijd energie"

Marco heeft mij ingewijd in de fijne kneepjes van e-coaching tijdens een training bij de Baak in 2012/13. Ik realiseerde me vooraf niet dat daar zó veel bij kwam kijken. Het was een boeiende en leerzame training. Zijn deskundigheid, enorme rust en tegelijkertijd energie zijn typerend voor zijn benadering. De e-coaching die ik geef is kwalitatief veel beter na het volgen van deze training.

21 december 2014,
Cissy Ploegmakers
Richard Hendriks

"Hij laat het echt uit jezelf komen"

Marco is een fantastische coach, hij heeft laten begrijpen waar ik vastliep en richting gegeven waardoor ik verder kon. Zijn aanpak is fijn, hij laat het echt uit jezelf komen. Ik ben heel blij dat ik dit traject met hem ben aan gegaan.

19 november 2014,
Richard Hendriks
Bert V.

"Directe en open no nonsens­benadering"

Ik ging op aanraden van HR en toch vooral sceptisch de intake in. De aanpak die Marco al in de intake kiest maakte dat ik besloot verder met Marco in zee te gaan. Marco kiest een directe en open no nonsens benadering. Hij luistert goed, blijft doorvragen en prikkelde me af en toe ook tot ik er nijdig van werd. De benadering van Marco geeft me ook het gevoel dat ik meer een klant ben (die zelf de regie heeft over de af te nemen diensten) dan een cliënt, laat staan een patiënt. Dat spreekt me erg aan.

7 november 2014,
Bert V.
Jaap Witte

"Goed luisteraar, een scherpe analist"

Marco is een goed luisteraar, een scherpe analist en prettig in de omgang. In korte tijd heeft hij mij goed op weg geholpen en gestimuleerd mijn eigen weg te kiezen.

8 september 2014,
Jaap Witte
V. Jeliazkova

"Betrokken, op de juiste afstand"

Net terug van een aangenaam en ongedwongen gesprek (bespreking DISC-analyse) bij Marco Tieleman.
Serieuze zaken werden op een heldere en speelse manier gebracht. Deze coach is kundig, persoonlijk en zeer betrokken in zijn aanpak, terwijl hij de juiste afstand weet te houden. Na afloop ben ik weggegaan met een aantal belangrijke inzichten en praktische aanbevelingen. Er werd ruim de tijd genomen en hij is op alle vragen ingegaan. Ook de communicatie rondom verliep vlot. Ik kan hem van harte aanbevelen.

7 mei 2014,
V. Jeliazkova
Evan, General Manager, Rotterdam

"Meester in faciliteren van inzichten"

Marco is een professionele coach, een echt mensenmens. Hij heeft oog voor detail, zonder het proces ook maar 1 keer uit het oog te verliezen. Marco is een meester in faciliteren van inzichten, soms sterk confronterend en volhoudend: Ontsnappen is niet mogelijk. Als je bereid bent de confrontatie met je zelf aan te gaan en je durft in de spiegel te kijken, kun je met Marco mooie resultaten behalen. Succes!

11 december 2013,
Evan, General Manager, Rotterdam
Olga Draisma

"Ben geïnspireerd en geraakt door zijn coaching"

"Marco Tieleman heeft mij gedurende een half jaar gecoacht. Door zijn enthousiasme en betrokkenheid heeft hij mij geïnspireerd en geraakt. Het is goed om een spiegel voorgehouden te krijgen en om stil te staan bij wat je wil en hoe je daar gaat komen."

28 oktober 2013,
Olga Draisma
Cora uit Rotterdam

"Warm, direct en humorvol"

Nog steeds heb ik veel profijt van het traject dat ik heb gedaan met Marco. Door vragen te stellen en verschillende oefeningen te doen, laat hij je naar jezelf kijken. Soms best confronterend, maar door zijn warme, directe en humorvolle manier van coachen creëert hij een veilige omgeving om dat te doen. Echt heel waardevol, ik heb ontzettend veel geleerd, daar pluk ik nu nog de vruchten van!

21 oktober 2013,
Cora uit Rotterdam
Ad Theuns

"Het heeft de beoogde resultaten opgeleverd"

Mijn traject met Marco Tieleman bestond voornamelijk uit ondersteuning en advies op het gebied van personeelsbeleid in onze kleine onderneming. Het heeft voor ons de beoogde resultaten opgeleverd. Zijn enthousiasme, vakkennis en doortastendheid heb ik als zeer positief en prettig ervaren. Ook de snelheid waarmee afspraken e.d gemaakt konden worden was super.

3 oktober 2013,
Ad Theuns
Jeroen Roos

"Spiegel op gedachten en gevoelens"

Het viel mij (al in het eerste gesprek) op dat Marco mij, vooral door het spiegelen van mijn gedachten en gevoelens, inzicht kon geven in mijn belangrijkste vragen en keuzen van dat moment.

1 oktober 2013,
Jeroen Roos
Sandra van Heeswijk, HR Manager bij Tam Tam

"Scherpe observatie, snel tot de kern"

Voor medewerkers van Tam Tam heeft Marco tien workshops Klantgericht overtuigen verzorgd. Zij beoordeelden de training met gemiddeld een 8. Met zijn scherpe observatie en communicatie komt hij snel tot de kern. Door de inzet van een trainingsacteur konden medewerkers hun valkuilen ondervinden.

2 juli 2013,
Sandra van Heeswijk, HR Manager bij Tam Tam
Henk Hofstra, Projectleider at Beenen B.V.

"Snel tot de kern"

In zijn begeleiding tijdens een traject voor professionalisering van projectmanagement wist Marco snel de kern te benoemen. Een effectieve en aandachtige e-coach!

22 mei 2013,
Henk Hofstra, Projectleider at Beenen B.V.
Laura M. Bronkhorst, Accountmanager Pensioen bij AEGON Nederland

"Snel tot de essentie"

Door het stellen van de juiste vragen komt Marco snel tot de essentie. Dit leverde mij zeer nuttige inzichten, waar ik van geleerd heb.

2 februari 2013,
Laura M. Bronkhorst, Accountmanager Pensioen bij AEGON Nederland
Simone van Maurik

"Prima begeleiding"

Met mijn persoonlijke situatie als passend uitgangspunt, heb ik door Marco's prima begeleiding nu als ondernemer een goed beeld van de verschillende opties. De eerste stappen zijn gezet, met vertrouwen voor de toekomst.

16 oktober 2012,
Simone van Maurik
Coen Schreven, Cost Engineer at Royal IHC

"Positief, scherp en doelgericht"

Marco is positief, scherp en doelgericht. Hij heeft mij door concrete vragen te stellen na laten denken over mijzelf, zodat ik een strategie had om met mijn ideeën aan de slag te gaan. Ik heb veel gehad aan de sessies met Marco, waarbij ik met een realistische blik naar mijn ideeën heb kunnen kijken. Ik heb veel gehad aan zijn ervaring en inzichten. Bedankt Marco!

22 september 2012,
Coen Schreven, Cost Engineer at Royal IHC
Wannes Salome

"In slechts 3 sessies is mijn probleem opgelost"

Ik kon mijn probleem in eerste instantie niet eens duidelijk benoemen. Dankzij het razendsnelle begrip en de juiste vragen van Marco is dat in slechts drie sessies niet alleen gelukt, maar is mijn probleem ook opgelost. Veel om over na te denken, ook na onze afspraken. Ik raad Marco zeker aan, ook voor studenten.

22 september 2012,
Wannes Salome
Lidwien Kamp, directeur CoachNetwerk B.V.

"Aanpak met creativiteit en humor"

Ik ken Marco als een ondernemende gepassioneerde collega. Creativiteit en humor zijn kenmerkend voor zijn aanpak. De focus op resultaat, maar altijd met de persoon op nummer één. Tevreden coachees, dat telt.

17 april 2012,
Lidwien Kamp, directeur CoachNetwerk B.V.
Linda uit Utrecht

"No-nonsense, soms provocerend"

Ik heb Marco leren kennen als een coach die recht op zijn doel afgaat: no-nonsense, soms provocerend, maar altijd respectvol. In een coachingstraject reikt Marco hulpmiddelen aan, maar laat je zelf het werk doen. Zijn slogan 'groeien doe je zelf' maakt hij dus zeker waar!

11 november 2011,
Linda uit Utrecht
Eveline Bergvelt

"Down-to-earth benadering"

Dankzij zijn down-to-earth benadering wist Marco vaak eenvoudig de vinger op de zere plek te leggen. Hier kon ik vervolgens aan werken.

9 oktober 2011,
Eveline Bergvelt
Udo Waltman, Bedrijfsdirecteur Search BV

"Tevreden over positieve verandering"

Een individueel coachtraject persoonlijke vorming voor één van onze medewerkers heeft tot positieve veranderingen geleid en is goed bevallen.

13 september 2011,
Udo Waltman, Bedrijfsdirecteur Search BV
Bernedine Bos, manager bij MVO Nederland

"Maximale leeropbrengst"

Voor MVO Nederland heeft Marco 3 trainingen gegeven: presentatievaardigheden, gesprekstechnieken en procesbegeleiding. Marco verdiept zich echt in de ontwikkelingen van het bedrijf en in hoe die door medewerkers worden beleefd. Hij maakt een vertaalslag zodat de bijeenkomsten passend zijn voor zowel medewerkers als organisatie. Marco heeft geen standaard verhaal en haakt flexibel in op wat er speelt. Dat maakt dat deelnemers mee blijven doen en de leeropbrengst maximaal is.

1 september 2011,
Bernedine Bos, manager bij MVO Nederland
Peter van Staveren, Croon BV

"Vriendelijk maar confronterend"

Wil jij echt je gedrag veranderen? Dan raad ik Marco zeker aan. Spiegelend, vriendelijk maar confronterend geeft hij je eigen (ongewenste) gedrag terug. Van daaruit kun je, op soms onorthodoxe manier, aan de slag met gedragsverandering.

19 augustus 2011,
Peter van Staveren, Croon BV
Audrey Coert, landschapsontwerper | stadsontwerper | architect bij Land-made

"Breed georiënteerd, creatief en persoonlijk"

Marco stimuleert jou als ondernemer als het gaat om je doelen scherp(-er) verwoorden en meteen aan het werk gaan met de doordachte tools die hij aanreikt. Hij deelt zijn kennis, ervaring en netwerk genereus. Op een creatieve persoonlijke manier laat hij zien breed georiënteerd te zijn.

30 juni 2011,
Audrey Coert, landschapsontwerper | stadsontwerper | architect bij Land-made
Saskia Pybus

"Professional and personal approach"

I really enjoyed working with Marco. His professional and personal approach ensures entertaining yet relevant trainings. Marco took time to help us figure out what our issues were and offered practical tools. Thanks Marco!

26 februari 2011,
Saskia Pybus
Peter van Vliet, projectmanager Ingenieursbureau Search BV

"Veel bruikbare informatie en tips gekregen"

Tijdens de training vergadertechnieken die Marco voor ons heeft verzorgd, hebben wij onder andere door middel van rollenspellen veel dynamisch open en vriendelijk trainer/coach.

27 december 2010,
Peter van Vliet, projectmanager Ingenieursbureau Search BV
Marnix van Alphen, Business Manager bij Nuon

"Enthousiast en inspirerend"

Marco's enthousiaste en inspirerende coaching heeft mij meer inzicht gegeven in mijn doen en laten, mijn talenten en drijfveren. Door te spiegelen drong tot mij door dat verandering niet eens persé nodig was. Doelen bereik ik ook door mijn talenten beter en gerichter te benutten.

10 november 2010,
Marnix van Alphen, Business Manager bij Nuon
C. uit Rotterdam

"Ik heb meer structuur in zowel mijn werk als mijn privé"

Marco heeft mij geholpen mijn gedrag en gedachten te analyseren en te verklaren. Hij gaf me geen antwoorden maar hielp mij mijn eigen antwoorden te vinden. Hij gaf me praktische tips om mijn gedrag te veranderen of aan te passen. Door regelmatig bewust stil te staan in het hier en nu en te kijken naar het looppad dat ik gewandeld ben, krijg ik nog steeds positieve energie. 'Met zijn hulp, heb ik meer structuur in zowel mijn werk als mijn privé gebracht. Dat geeft me rust. Ik geniet meer, denk positiever, en kan meer zaken los laten of me daar minder druk om maken. Het zijn allemaal doelen die ik dankzij Marco heb bereikt.

9 september 2010,
C. uit Rotterdam
Guido Hommel

"Ik ben opgelucht en op gang geholpen"

Tijdens een bedrijfstraining acquisitie kennisgemaakt met Marco, een dynamisch open en vriendelijk trainer/coach. In een gewonnen hangmat-coachingstraject (via zijn nieuwsbrief) heeft Marco mij een spiegel voorgehouden. Dat heeft opluchting gebracht, mij sterker gemaakt en mij op gang geholpen.

6 augustus 2010,
Guido Hommel
Michel Baars, bedrijfsdirecteur Search BV

"Positieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers"

Onze projectleiders en -managers hebben door de jaren heen een aantal trainingen van Marco gevolgd. Deze zijn met enthousiasme ontvangen. Technieken worden nog dagelijks in de praktijk gebracht. De sessies hebben zonder twijfel een positieve bijdrage geleverd aan de kwaliteit van onze service, en aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

24 juli 2010,
Michel Baars, bedrijfsdirecteur Search BV
Carina van Oers

"Praktische tips en rollenspellen"

Marco helpt mij actief in de ontwikkeling van mijn zelfbewustzijn. Met praktische tips en rollenspellen leert hij mij nieuwe vaardigheden in te passen in mijn leven.

20 juni 2010,
Carina van Oers
Tineke Molendijk, secretaresse Politie Rotterdam-Rijnmond

"Soms pijnlijk, maar het helpt je verder"

Marco is een betrokken coach die je laat nadenken over voor jou vanzelfsprekende zaken. Soms pijnlijk, maar het helpt je verder.

25 maart 2010,
Tineke Molendijk, secretaresse Politie Rotterdam-Rijnmond
Christine Algera

"Marco is gedreven en energiek"

Ik beveel de training 'Wees je eigen tijd de baas' van harte aan. Marco is gedreven en energiek. Ik ben aangestoken door zijn enthousiasme en ben met nieuwe invalshoeken (doelbewuster en met meer plezier werken) huiswaarts gegaan.

22 juli 2009,
Christine Algera
Bowine uit Breda

"Een warm mens met echte belang­stelling"

Ik heb Marco ervaren als een heel warm mens met echte belangstelling. Door het veilige gevoel dat hij gaf, durfde ik me kwetsbaar op te stellen en konden we snel de diepte in.

5 mei 2009,
Bowine uit Breda
Frans van der Meer

"Marco luistert goed en leeft zich goed in"

Marco diende voor mij als spiegel. Hij luistert goed en leeft zich in in mijn situatie. Marco liet mij zien dat mijn neiging om naar 'het hoofd' te gaan, zorgt voor een onevenwichtige houding. Die veroorzaakte veel stress.

19 oktober 2008,
Frans van der Meer
Enigma Delgado - Waalzaam

"Marco werkt vanuit zijn hoofd en hart"

Door de open houding van Marco voel je je direct op je gemak. Met zijn vindingrijkheid komt hij in gebieden die je bewust of onbewust misschien liever on(der)belicht wilt houden. Zaken waarvan je niet wist dat ze er waren. Marco is een specialist die werkt vanuit zijn hoofd en hart, die je handvatten biedt om je ontwikkeling te verwezenlijken!

7 augustus 2008,
Enigma Delgado - Waalzaam
Mark Rooijens

"Korte diepgaande sessies"

Marco heeft ons begeleid in een verandertraject. Hij doorzet snel waar obstakels zitten en koppelt dit duidelijk terug. In korte maar diepgaande sessies laat hij je zelf duidelijke actiepunten afwegen, waarmee je ook echt mee uit de voeten kunt.

21 juli 2008,
Mark Rooijens
Rick Klaaijsen

"Bevlogen persoon die overtuigend coacht"

Marco Tieleman is een bevlogen persoon die overtuigend coacht. Tijdens de twee coachingsdagen krijg je veel handige tools en ontdek je jouw eigen wijze van presenteren.

19 maart 2008,
Rick Klaaijsen
Roel Troost, technisch Manager at Solidus

"Zeker de beste workshop"


Een zeer enerverende en duidelijke workshop. Wat betreft de vele workshops die ik heb gevolgd en georganiseerd voor persoonlijke ontwikkeling was dit zeker de beste.

17 december 2007,
Roel Troost, technisch Manager at Solidus
Joep Everts, trainer/coach Klanklichaam

"Gaf me energie en resultaat"

Verschillende workshops van Marco hebben mij als muzikaal begeleider geïnspireerd, gaven mij energie en duidelijke resultaten. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt, dat is Marco. Ik kijk ernaar uit eens met hem samen te werken.

2 oktober 2007,
Joep Everts, trainer/coach Klanklichaam

Bekijk meer recensies

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: