Benut je stakeholders als hefboom

Als directeur, bestuurder of CEO is executive coaching geen luxe, maar noodzaak. Je draagt veel verantwoordelijkheid en hebt te maken met complexe (ethische) vraagstukken en persoonlijke dilemma’s. In jouw functie moet je het verschil maken. Groeien in leiderschapsvaardigheden is dus essentieel.

Bij de meeste executive trajecten gaat het hier mis

 • De ROI is niet zichtbaar. Coaching vindt plaats achter gesloten deuren. Directie, bestuur en je andere interne stakeholders zijn niet betrokken bij de veranderingen die je doormaakt.
 • De ROI is niet geborgd. De meeste trajecten focussen op reflectie en inzicht, maar een implementatieplan ontbreekt. Waardoor verandering in houding en gedrag uitblijft.
 • De ROI is niet meetbaar. Je investeert flink in euro's en tijd, maar de ROI mag op jouw niveau in meer worden uitgedrukt dan 'een goed gevoel'.

De oplossing: Stakeholder Centered Coaching

Stakeholder Centered Coaching (SCC) neemt al deze bezwaren weg. In je ontwikkeling hebben jouw belangrijkste stakeholders (je collega-bestuurders, MT-leden, directe collega’s en leden uit je team) een belangrijke rol.
Deze no cure no pay methode is ontwikkeld door topleiderschapscoach Marshall Goldsmith, en wordt wereldwijd gebruikt, o.a. door Fortune 500 bedrijven. Ik ben één van de Associate Executive Coaches van Marshall Goldsmith SCC.

De 3 belangrijkste voordelen van Stakeholder Centered Coaching:

 • Focus op inzicht én zichtbare, blijvende implementatie. Je (tijds)investering betaalt zich dus in veelvoud terug. Gegarandeerd.
 • Het coachtraject is transparant. Je belangrijkste stakeholders zijn maximaal 12 maanden lang betrokken bij het hele traject. Zij beoordelen je vooruitgang. Het vraagt nog geen 10 minuten per maand van hen.
 • Je werkt aan meetbare doelstellingen. 97% van de coachees behaalt hun doelstellingen. Lukt het je niet? Dan betaal je niets.

Resultaat van leiderschapscoaching met Stakeholder Centered Coaching

Je groeit als leider en mens en je kunt beter sturen op mensen en cijfers. Voor grip op je verantwoordelijkheden en plezier in je dag.

Vrijblijvende afspraak maken

Stakeholder Centered Coaching is niet voor iedereen. Je moet er discipline, moed en nederigheid voor op kunnen brengen, en je 12 maanden kunnen committeren aan deze methode. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bepalen we samen jouw geschiktheid voor deze vorm van executive coaching.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen over Stakeholder Centered Coaching

Wie is Marshall Goldsmith?

 • Marshall Goldsmith is de grondlegger van Stakeholder Centered Coaching.
 • Door Forbes aangewezen als 1 van de 5 meest gerespecteerde executive coaches ter wereld.
 • Door The Times opgenomen in de lijst van 15 grootste ‘Business thinkers’ ter wereld.
 • Door The Wall Street Journal aangewezen als 1 van de 10 beste executive trainers ter wereld.
 • Hij vraagt € 300.000,- voor een jaartraject. Coaching Rotterdam rekent minder. En: Je betaalt alleen als je resultaat boekt!

Hoe werkt Stakeholder Centered Coaching?

 1. Aan het begin van het traject kies je 2 leiderschapsvaardigheden waarin je in 12 maanden wilt groeien. In de dagelijkse praktijk werk je met de betrokken stakeholders gestructureerd aan het bereiken van die doelen. Bijvoorbeeld: beter delegeren, effectiever communiceren of sneller besluiten nemen.
 2. Maandelijks vraag en krijg je feedforward op je doelen van de betrokken stakeholders.
 3. Je verwerkt je inzichten en feedforward in een maandelijks actieplan.
 4. Je implementeert nieuwe inzichten en gedrag in je werk. Je stakeholders kijken mee.
 5. Je herhaalt stap 2, 3 en 4 tot maand 12.
 6. We evalueren tussentijds 2 keer, en aan het einde.
 7. Samen met je stakeholders stel je de finale eindevaluatie op. Zij bepalen of je je doelen hebt behaald.

Wat zijn de voordelen van Stakeholder Centered Coaching bij Coaching Rotterdam?

Met 2 x de hoogste coachingscertificering die je in Europa kunt krijgen, en met bijna 15 jaar ervaring in het coachen van high professionals en executives, kan ik je zeer effectief en diepgaand coachen. Ik integreer hoofd, hart en buik, op een concrete manier. Combineer dit met de no cure no pay garantie van Stakeholder Centered Coaching, en je hebt een gegarandeerde aanpak voor succes.

Wat is het resultaat van Stakeholder Centered Coaching?

Meetbare gedragsverandering. Jij groeit als mens, en je business groeit mee. Dat levert je een gezonder bedrijf op. Je groeit significant in je gekozen leiderschapsvaardigheden. Je communiceert makkelijker, luistert beter, delegeert sneller of neemt besluiten in beter overleg. En niet te vergeten: Jij als topmanager beleeft een ontspannen werkdag met veel voldoening.  

Ik heb geen tijd. Doe je ook Stakeholder Centered Coaching op afstand?

Stakeholder Centered Coaching bestaat uit een traject van 12 maanden, waarbij je iedere maand 2 uur van je tijd investeert in coaching. Vervolgens pas je het geleerde toe in de dagelijkse praktijk. Woon je verder weg of heb je weinig tijd, dan maken we gebruik van ongelimiteerd videobellen.

Ik ben als executive coach in dit traject altijd bereikbaar voor je. Via videobellen of per e-mail. Omdat uitdagingen nou eenmaal ongepland opduiken. Ben je benieuwd of deze vorm van coaching voor jou geschikt is?

Ja, ik wil kennismaken

Deel deze pagina: