Vind

  • NOBCO geaccrediteerd
  • Europees Master Practitioner
  • 7x24 begeleiding met e-coaching
  • Level III certified e-coach
  • CRKBO-erkend
  • BTW-vrij voor particulieren
  • Meer dan 200 tevreden klanten

Veelgestelde vragen - met de antwoorden

FAQs over coaching
FAQs over je werkgever
FAQs over de kosten
FAQs als je ziek bent

 

Over de coaching

Hoe lang duurt een coachtraject?

Vaak ben je na 3 of 4 sessies al verder geholpen, maar soms zijn er ook 7 of 8 gesprekken nodig. Dat hangt van je vraag en vooruitgang af. Zeker in combinatie met e-coaching bereik je je doel sneller.

Hoe lang duurt een coachgesprek?

Dat hangt er vanaf. Ik plan 1,5 uur in. Maar soms sta je al in 30 minuten buiten. Als je doel voor dat gesprek bereikt is, ben je klaar.

Krijg ik ook huiswerk?

Ik vraag je een (reflectie)verslag te maken van ieder gesprek. Uiteraard zijn de gesprekken alleen niet voldoende om je gewenste verandering te bereiken. Je zult tussendoor met je nieuwe inzichten aan de slag gaan. Wanneer je daar actief aan werkt en ook over schrijft bereik je je doelen sneller.

Werk je met een behandelplan?

Nee. Ik werk zonder plan, maar met een doel. Jouw doel. Jij bepaalt zelf ieder gesprek waar we aan werken. Ik hou in de gaten of dat aansluit bij je oorspronkelijke doel.

Hoe weet ik zeker dat mijn baas niet te horen krijgt wat wij bespreken?

Ik hanteer de internationale ethische code van mijn beroepsvereniging en daarin staat dat vertrouwelijkheid essentieel is. Ik hou me aan die afspraak en spreek met niemand over jouw traject. Wanneer je baas wil weten wat wij bespreken, dan bepaal jij wat je hem daarover vertelt. Ik zal dat hooguit beamen, bijvoorbeeld in een driegesprek.

In mijn blogs schrijf ik wel over verhalen uit mijn praktijk. Ik zorg dat je daarin niet herkenbaar bent voor anderen

Wat is het verschil tussen een coach en een psycholoog?

Een coach werkt voornamelijk vanuit het hier en nu en kijkt vooruit. Een psycholoog werkt vaker met je verleden. Als coach bezit ik ook de vaardigheden om terug te kijken in je verleden, maar met de kennis uit je verleden werken we toekomstgericht. Kom langs voor een intakegesprek en we verkennen of het passend is te coachen of dat therapie beter is voor jou. In dat laatste geval verwijs ik je door.

 

Over je werkgever

Zou mijn werkgever de kosten voor coaching vergoeden?

De kans dat je werkgever in jou wil investeren is groot. Veel werkgevers zijn overigens ook bereid te investeren in een goed vertrek van een medewerker wanneer die met loopbaancoaching zelf een nieuwe baan wil zoeken. Informeer dus zeker bij je werkgever. Wanneer je daar tips voor wilt, dan geef ik je die graag.

Sta je op de lijst van preferred suppliers van mijn organisatie?

Bij meerdere organisaties sta ik op de interne Coachlijst. Wanneer ik bij jou organisatie nog niet op de lijst met coaches sta, dan is men zeker bereid om een NOBCO coach met een Master Practitioneraccreditatie op te nemen op die lijst. Dankzij mijn samenwerking met CoachNetwerk BV blijkt het voor veel organisaties ook nog eens aantrekkelijk te zijn te gaan werken met CoachNetwerk.

 

Over de kosten

Vergoed mijn ziektekostenverzekering coaching?

Waarschijnlijk niet. Wanneer je een toppakket hebt en een beperkt claimgedrag hebt, tonen sommige verzekeraars uit coulance en vergoeden ze je coachtraject wel. Met de onderstaande voorbeeldbrief kun je coulance of een bijdrage van je zorgverzekeraar vragen.

ms word logo.jpgCoulanceverzoek aan zorgverzekeraar.

Kan ik mijn coachtraject als particulier aftrekken van de belasting?

Ja, dat kan. Op de website van de Belastingdienst lees je meer over de voorwaarden. Het is dan wel verstandig om je complete investering in 1 kalenderjaar te doen. Je voorkomt dan dat je de drempel van € 250 dubbel af moet trekken.

Waarom moet coaching zo duur zijn?

Ik weet dat mijn tarieven fors zijn. Daar krijg je ook veel voor terug. Veel van mijn klanten boeken binnen 3 à 4 gesprekken het gewenste resultaat. Als je dat vergelijkt met andere coaches die daar 8 à 10 gesprekken voor nodig hebben, dan ben ik misschien juist wel goedkoop.

Werkgevers hechten er daarbij vaak ook waarde aan als een werknemer maar 4x 1,5 uur weg is i.p.v. 8x.

Coach je ook wel eens gratis?

Nee. Ik vind dat er altijd een tegenprestatie in de vorm van geld tegenover mijn diensten mag staan. Per jaar coach ik twee cliënten tegen een bijzonder tarief. Dat tarief bepaalt de cliënt (inkomensafhankelijk) in overleg met mij.

 

Als je ziek bent

Wat kan ik met coaching als ik ziek ben?

Ik ben geen dokter, maar coaching kan je vaak wel helpen om er voor te zorgen dat je - naast een behandeling door een medisch specialist - sneller weer op de been bent. De oorzaak van overspanningsklachten of burn-out ligt vaak in een gedragscomponent waarmee ik je zeker verder kan helpen.

Werk je samen met (bedrijfs)artsen?

Ik werk af en toe - en alleen op verzoek van werkgevers of cliënten - samen met een bedrijfsarts. Jij bepaalt daarin wat ik met hem of haar aan informatie deel. De internationale ethische code  is daarin dus leidend.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met me op!

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg