Vind

Artikel

In 2019 heb ik twee gesprekken mogen doen met Marco. Hij wist met vaart en pit de juiste vragen te stellen. Hij haalde mij soms uit mijn comfort zone door scherp te reageren maar altijd zeer respectvol en inlevend. Ik beveel hem van harte aan. Zowel voor business coaching als voor persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er veel aan gehad! 

22 januari 2020
Helga van Teeffelen

Intern krijgen wij de workshops van Bloei doorgestuurd. De titel van 1 van de workshops viel me meteen op: “Minder stress, meer plezier”. Wie wil dat nu niet? Vooral de zin in de advertentie: “Dat je zoveel goed wilt doen, dat je er eigenlijk te weinig tijd voor hebt?” sprak mij persoonlijk aan. We waren met een kleine, maar gevarieerde, groep en onder leiding van Marco ontstond er leuke interactie. Het is interessant te horen dat het ervaren van stress voor iedereen anders is, maar ook veel raakvlakken heeft. Marco had geen vaste agenda die afgewerkt werd. Dit zorgde voor een dynamische en op maat gemaakte workshop. Wij hebben uiteindelijk door middel van rollenspellen aan persoonlijke verbeterpunten gewerkt. Zelf neem ik een aantal tips & tricks mee, om mijn werkzaamheden beter af te kaderen. Hier ga ik mee aan de slag.

7 november 2019
Dexter van Gisteren
Hedi

De afspraak was gemaakt, de intakeformulieren ingevuld en verzonden. Van mijn collega’s die al eerder een gesprek hadden gehad met een andere jobcoach had ik van de 3 nagenoeg 3 gelijke verhalen gehoord. Zij werkten met een beroepskeuzetest e.d., waarbij het huidige werk en toekomstvisie besproken waren. Dat hadden ze op papier meegekregen voor hun eigen dossier. Ik ging ook met deze “verwachting” het gesprek tegemoet maar niks is minder waar, geen test of iets dergelijks maar een gesprek van persoon tot persoon. Dit had ik niet aan zien komen en het verhaal dat los kwam was heel persoonlijk en waardevol. Na het laten bezinken van dit gesprek heeft het mij ertoe gezet om stappen te gaan zetten voor de toekomst, zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd. De eerste stap is al gezet, waar ik heel trots op ben, na 1 gesprek. Ik kon aan mijn collega’s dit verhaal vertellen, ze vonden dit heel bijzonder en tussen de regels door begreep ik dat ze ook wel iets meer hadden willen praten tijdens hun eigen afspraak.

23 oktober 2019
Hedi

De intake met Marco vond ik erg fijn. Ik stond van te voren een beetje sceptisch tegenover een coachingstraject maar naderhand kan ik zeggen dat ik erg blij ben dat ik de eerste stap heb gezet. Ik dacht mezelf erg goed te kennen maar de intake gaf mij meerdere nieuwe inzichten waarmee ik aan de slag wil. Marco zorgt voor een ontspannen sfeer en laat je op je gemak voelen. 

23 september 2019
Lonneke
A. Urrestarazu van Rijen, Rotterdam

Ik kwam in aanmerking voor een hogere functie, alleen het was voor mij alweer vijftien jaar geleden dat ik gesolliciteerd had. Marco heeft mij uitstekend geholpen met gesprekstechnieken, maar ook met het goed onder woorden brengen van de competenties die ik gebruik in mijn huidige functie. Hij zag direct waar ik aan moest werken en wist de vertaling te maken wat ik deed in de praktijk en hoe dat te “vertalen” tijdens de sollicitatie. Het resultaat was dat ik goed voorbereid de sollicitatie in ging en ben uiteindelijk aangenomen!

14 augustus 2019
A. Urrestarazu van Rijen, Rotterdam
Anja van de Starre

Marco laat zich geen rad voor ogen draaien, maar (door)ziet snel wie je echt bent. Hij vraagt door en daagt je zo uit af te pellen wat je blokkade is. Wat een prachtige spiegel hield hij me tijdens de intake voor! Het beeld dat verscheen verraste en confronteerde me, maar was tegelijkertijd loepzuiver. Wie ik ben en waar ik voor sta, kwam goed naar voren, maar - belangrijker nog - ik kreeg ook duidelijk inzicht in wat me soms behoorlijk in de weg zit. Bijvoorbeeld om in mijn plannen de weg van wens naar werkelijkheid te nemen. De meegegeven huiswerkopdracht gaf me enorm veel energie; er ging meteen van alles stromen. Dus ... Ben je toe aan een volgende fase in je ontwikkeling? Wil je daarbij de diepte in en ben je niet bang voor wat je dan eventueel te wachten staat? Dan adviseer ik een afspraak met Marco te maken. Je krijgt er geen spijt van.  

8 augustus 2019
Anja van de Starre

Marco is een prettige gesprekspartner. Hij neemt de tijd om je verhaal aan te horen, luistert goed en weet binnen een aantal gesprekken tot de kern van je problemen en de oplossingen daarvoor te komen. Mede door de coachinggesprekken is het mij nog duidelijker geworden wat ik ten diepste het liefst wil doen. Ik ben nu mijn eigen praktijk aan het uitbouwen. Spannend, maar ontzettend leuk om te doen. Het blijft een uitdaging maar ik merk dat ik steeds meer mijn grenzen aan het verleggen ben. Waarvoor mijn dank!

31 juli 2019
I.S. uit Rotterdam
John

Onlangs heb ik kennis mogen maken met Marco Tieleman. Ik was op zoek naar een coach om mij te helpen mijzelf en de werksituatie weer op orde  te krijgen. Via de CSR website heb ik op basis van de omschrijvingen gekozen om bij Marco een intake te doen. De stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt. In  Rotterdam heb ik het intake gesprek gehad en dat is zeer goed bevallen. Open en soms confronterend maar vooral een veilige omgeving om alles op op tafel te kunnen leggen. Marco had naar mijn mening snel door waar de knoppen zitten om mij te laten praten en dat maakt deze intake zeer waardevol. Ik hoop dan ook dat mijn werkgever dan ook mee wil gaan in deze aanpak . Ik heb deze intake als zeer waardevol ontvangen. Marco mijn dank en respect om in 1,5 uur zoveel al te bereiken.  

19 mei 2019
John

Ik heb veel geleerd over mezelf en waar ik meer naar moet zoeken als het gaat om de dingen die ik wil bereiken. Begeleiding was heel goed. Marco luistert goed en is heel betrokken. Liet mij op mijn gemak voelen, waardoor ik meer open durfde te zijn. Het was een geweldige tijd! Ik zou dit zeer zeker aanbevelen aan andere mensen. Het helpt je echt vooruit en het geeft je een opgelucht gevoel.

14 maart 2019
Gracielle

Ontzettend bedankt voor je coaching het afgelopen jaar. Ben blij dat ik bij je terecht gekomen ben en wens iedereen die vastloopt een Marco. Sterker nog, ik heb je naam en de NOBCO-coaches (voor diegene die buiten Rotterdam wonen) al vaker doorgegeven. Fijn dat er niet wordt meegepraat of wollig wordt gedaan. Duidelijke en abstracte uitleg wat er aan de hand is en wat ik hier aan kan doen. Maar ook de geruststellende woorden tussendoor dat het er bijhoort en allemaal goed komt. Kortom, heb heel veel aan je gehad en was echt mijn houvast. Mijn vriend was ook erg blij met jou. Wanneer hij er niet uitkwam met mij greep hij terug op jouw aanwezigheid. Dit stelde inderdaad gerust en bracht mij weer verder. Wie weet tot nog een keertje in de toekomst. Maar voor nu heel erg bedankt!

5 februari 2019
R. uit Rotterdam

Naar aanleiding van een subsidieregeling van het vervangingsfonds ben ik als schooldirecteur terechtgekomen bij Marco Tieleman. In het coaching traject stond het omgaan met, verminderen en/of voorkomen van verzuim centraal.Aan de hand van voor mij actuele casuïstiek heeft Marco een flinke bijdrage geleverd aan het vergroten van mijn (theoretische) kennis en handelingsrepertoire ten opzichte van verzuim en personeelszorg. Na iedere sessie ging ik zowel met goede literatuur, nieuwe kennis en praktische tips naar huis. De suggesties en adviezen die ik heb ontvangen hebben stuk voor stuk positief uitgepakt. Het contact met Marco verloopt soepel en snel. Een afspraak is eenvoudig te maken. Zijn brede kennis en ervaring maken Marco een stevige gesprekspartner en goede coach. Ik beveel Coaching Rotterdam dan ook graag aan.

5 november 2018
Robert de Jong, directeur IKC 't Palet

Marco weet snel tot de kern van het probleem te komen en geeft goede handvatten om dit aan te pakken. Het intakegesprek was zeer goed. Binnen afzienbare tijd was er een leerdoel vastgesteld om mee aan de slag te gaan. De coaching door Marco heeft duidelijk tot resultaat geleid en niet alleen bijgedragen aan een verbeterde ervaring op mijn werk, maar ook in mijn privé leven is het van toegevoegde waarde gebleken.

5 november 2018
Jasper

Marco heeft mij in drie gesprekken duidelijkheid verschaft over de situatie waarin ik verkeerde, de wijze waarop ik daarmee kan omgaan en hoe ik verder kan. Dit alles op een prettige, zeer deskundige wijze. Marco's interventies zijn trefzeker en bieden helderheid over waar ik stond en sta. Het door hem aangereikte boek over karakterstructuren opende mijn ogen over mijn eigen vorming, en leerde mij ernaar te kijken en te handelen. Ook vermeldenswaard is het terugluisteren van de opgenomen coachingsgesprekken. Mijzelf horen denken en spreken als antwoord op Marco's vragen en opmerkingen was zeer verhelderend. Inmiddels heb ik de draad van mijn leven weer opgepakt en ben ik weer volop aan de slag. Wil je diep gaan onder vakkundige begeleiding om met volle kracht verder te gaan? Maak een afspraak met Marco.

20 maart 2018
Thomas

Je moet met de billen bloot dan haal je het meeste uit de coaching gesprekken met Marco. Ik kan zijn coaching in 1 woord omschrijven WOW!. Binnen 5 minuten gelijk de diepte in en al na 30 minuten fantastische inzichten gekregen tijdens onze gesprekken. Wat een fantastische vent is Marco. Open, eerlijk en durft cruciale vragen te stellen zodat je zelf de inzichten krijgt. Ik ga hem aan iedereen aanbevelen binnen mijn netwerk.

11 januari 2018
T uit R

Ik heb de intake met Marco als zeer prettig ervaren. Ik heb voor mijn gevoel al veel bereikt tijdens de intake. Marco hielp mij al aardig op weg. Ik vond het fijn dat hij erg betrokken en medelevend met mij in gesprek ging.

6 februari 2017
Karishma

De kracht van Marco vind ik dat hij snel analyseert waar de oorzaak ligt en niet om de (soms vervelende) waarheid heen draait. Door mij relatief weinig van het “werk” uit handen te nemen, werd ik gedwongen op allerlei momenten (ook buiten de gesprekken) na te denken over mijn leerdoelen, en dat maakt de gesprekken zeer efficiënt. Dit blijkt ook uit het voor mij verrassend lage aantal gesprekken, waarin toch een voor mij zeer significant resultaat is bereikt.

28 november 2016
Arjen uit Rotterdam

Met mijn zoektocht naar meer balans tussen werk/privé en in mezelf kwam ik bij Marco. Nog een twijfelende vraag of een coaching traject wel zin had... prikte Marco binnen 10 minuten door me heen. Fijne en ook heftige, confronterende momenten gehad tijdens onze gesprekken en door verschillende oefeningen. Omgaan met gevoel en aanraking was me vreemd. Nu door de gesprekken met Marco en ook de 4 dimensionale massages komt mijn lichaam weer tot leven en daarmee ook mijn zelfvertrouwen, energie en moed om in dit leven te gaan staan, er te mogen zijn, op mijn eigen manier.

5 november 2016
Anoniem
Yvonne Eijlders

Mijn sessies bij Marco kenmerken zich door zijn nuchtere, betrokken en recht-door-zee-benadering. Ik heb er veel van geleerd, met name over mezelf en kan hier weer mee verder. Marco is professioneel, betrokken en duidelijk en heeft ook humor.

16 september 2016
Yvonne Eijlders

Ik ben bij Marco beland nadat ik in korte tijd mijn beste vriend had verloren en ook nog mijn baan waskwijtgeraakt. Dit betekende dat er bij mij veel "loskwam" vanuit mijn verleden waar ik wat mee moest doen. Ik was heel onzeker, angstig etc. en ik voelde de behoefte om daar met een professional over te praten om te zien of ikdaarmee een aantal zaken zou kunnen oplossen. In de sessies met Marco ben ik achter een aantal dieperliggende drijfverengekomen die mij negatief beïnvloedde en heb daar denk ik wel wat stappen kunnen maken om dat minder sterk te maken.

12 september 2016
Nico uit Rotterdam
Paola van der Spek

Marco is een coach met een directe en soms confronterende aanpak. Hij laat je dingen zien maar vooral ook voelen. Je zit niet altijd stil op je stoel, maar staat regelmatig en daardoor ervaar je de beweging en verandering. Door de open houding van Marco voel je je snel thuis en dat geeft een vertrouwd gevoel. Gedurende het traject veranderden mijn leerdoelen, Marco paste zijn gesprekken daar ook op aan. De hulpvraag lag immers bij mij.

1 september 2016
Paola van der Spek

Soms hoef je alleen maar iets te horen wat je zelf eigenlijk al weet, maar waar je nog nooit zo bij hebt stilgestaan. Luisteren naar jezelf en je eigen doel kunnen omschrijven, dat is wat ik via Marco heb geleerd. Want uiteindelijk kan je alleen zelf de rust in jezelf brengen of jezelf leiden naar wat of waar je wilt zijn. En dat is waar Marco mij zeer scherp en duidelijk op heeft gewezen.

11 augustus 2016
Paul
Ruud Koreman

Voor redelijk (anderen menen ernstig) binaire personen als ik is het zoeken van ondersteuning op het moment dat zijn in hun loopbaan of ontwikkeling klem lopen een flink stuk uit de comfort zone. Marco is echter in staat om in korte tijd een setting te creëren waarin die reserves al snel wegvallen. Het gebruik van de verschillende modellen voor eigen gedrag, groepsgedrag  in de gesprekken vond ik zelf een prettig en in de praktijk heel toepasbaar houvast. Daarnaast was ik erg blij met de ruimte die Marco laat om je dingen uit te laten zoeken en te overdenken. Heel knap hoe hij gedurende de hele sessie scherp blijft en de kleinste signalen die je uitzend op weet te pakken en bespreekbaar weet te maken.

11 augustus 2016
Ruud Koreman
Lisa Parson

Marco is direct yet personal in his approach which I appreciated. He was effective in guiding me through the coaching process so I could figure out how to best meet my goals. I would be happy to work with him again and recommend him to others who seek career coaching.

2 juli 2016
Lisa Parson
Ronald

Snel, intens, doelgericht. Soms een beetje confronterend of pijnlijk. Daar moet je wel voor open staan. Ik raad je reeds aan bij anderen wanneer ik hoor of zie dat iemand vastloopt of met dezelfde problemen blijft worstelen.

14 juni 2016
Ronald
Joost Duinhof

Ik deed een traject i.v.m. leer-coaching bij Marco. Het doorwerken van mijn vraagpunten met veel verschillende invalshoeken en vanuit de oprechte inzet om mij verder te helpen werkte erg prettig. Belemmeringen en hulpbronnen kwamen vol in beeld. Marco komt snel tot de kern en neemt je mee naar the next level. Heel leerzaam!

23 mei 2016
Joost Duinhof

Ik heb in het kader van mijn opleiding het leercoachingstraject gevolgd. En het begin wist ik het niet goed wat moet ik hiervan vinden. Nu achteraf kan ik wel zeggen dat ik toch veel meer inzicht in mezelf gekregen, waardoor ik bewuster ben gaan luisteren en observeren. En dat heeft zeer positieve invloed op mijn werk als trainer en begeleider/coach. Wil je een directe coach die je hard aan werk zet, zit je goed bij Marco!

13 mei 2016
Amir

Goed gesprek gehad met Marco en tijdens de intake al direct effect bereikt, waardoor een vervolgtraject niet nodig bleek. Marco weet de juiste vragen te stellen en het is niet mogelijk om 'toneelstukjes' voor hem te spelen.

12 mei 2016
P. Rest
Bart

Marco is een professional. Ik zou hem beschrijven als luisterend, aandachtig en activerend. Ik heb veel gehad aan de gesprekken die we samen hebben gevoerd. || via CoachNetwerk

14 april 2016
Bart
Yvonne

Ik dacht dat de intake echt een apart gesprek zou zijn, maar we begonnen meteen. Dat overviel me wel, maar achteraf vond ik dat juist handig en zinvol.

12 maart 2016
Yvonne
Carmen Bautista, loopbaanadviseur

Ik beveel Marco als coach van harte aan. Je moet wel zelf echt aan de bak, jij bent aan zet, jij bepaalt waar je aan wilt werken en schrijft zelf je reflecties en de eerste vraag die je krijgt bij elke sessie is: wat gaan we doen vandaag?Marco gaat er meer dan 100% voor, hij is zeer deskundig, een echte dieptecoach als je dat wilt, schoolt zich steeds bij en heeft een niet aflatende interesse in mensen en wat hen beweegt. Dus ook in jou. Het is veilig, alles kan gezegd worden, je voelt je gezien en je wordt geraakt.

14 februari 2016
Carmen Bautista, loopbaanadviseur
Chantal Adriaans

Ik wilde meer voor mezelf opkomen. Ik ben óók belangrijk. Door de gesprekken en voorbeelden heb ik mezelf hier weer bewust van gemaakt. Ik zou Marco zeker aanbevelen. Een fijn persoon om mee te werken.

23 januari 2016
Chantal Adriaans

Door de gesprekken met Marco heb ik meer handvatten gekregen om zelf verder aan de slag te gaan met mijn persoonlijke doelstellingen op het gebied van mijn loopbaan. Tijdens de intake werd het voor mij direct duidelijk dat hij over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om mij te helpen. Knap dat hij direct zag wat voor mij de knelpunten waren en leuk en interessant om daar ontwikkelingen in doorgemaakt te hebben door het werken aan tussentijdse leerdoelen en het schrijven van reflectieverslagen n.a.v. de gevoerde gesprekken. De online tools die Marco gebruikt zijn ook prettig voor het delen van informatie en contactmomenten tussen de face to face gesprekken door. Ik heb door dit traject nieuwe inzichten gekregen en heb daardoor al een aantal (voor mij) goede stappen gezet. Dank daarvoor!  

19 november 2015
N. Berkhout

Op zoek naar een coach die mij wat steviger in mijn schoenen leert staan, die zocht ik. Hoe vind je die? Ik tikte het woord subassertief in op google, nou de keuze was reuze maar zo ben ik bij Marco terecht gekomen. Marco is een prettige rustige coach, die tussen de zinnen door kan luisteren en lezen om vervolgens je op een prettige manier met jezelf laten confronteren. Natuurlijk is het spannend om een coach traject in te gaan, je kan het niet doen, dan blijf je doen wat je doet. Ja en groeien doe je zelf!Marco heeft me gevraagd: Wie wil je zijn? Mijn antwoord was: mezelf met de zachte kant naar buiten toe. Dit levert mooie dingen op, ik sta meer stil bij geluksmomenten, geniet meer, voel me vrijer. Ik heb geen spijt dat ik dit traject in gegaan ben.

17 oktober 2015
Anne Ran
Paola van der Spek

De intake heb ik al ervaren als een eerste gesprek. Je stelde veel vragen en liet me direct een aantal dingen 'zien'. Dit was voor mij erg belangrijk bij het maken een keuze van de coach. Bij jou kreeg ik direct het gevoel; dit gaat niet makkelijk worden maar gaat mij (denk ik) wel verder helpen. Ik heb dan ook zeer bewust gekozen voor een traject bij jou. Jouw aanpak sprak mij aan.

1 juli 2015
Paola van der Spek

Dankzij de DISC training bij Marco ben ik anders gaan solliciteren. Nu toets ik in een sollicitatiegesprek of een opdrachtgever wel bij mij past. Ik heb onlangs bewust een baan afgewezen omdat mijn DISC-profiel voorspelde dat de stijl van deze leidinggevende niet past bij hoe ik graag werk en goed tot mijn recht kom. Dat voelde eng, maar ook stoer. Ondertussen heb ik het werk en de leidinggevende gevonden die wel bij me passen! Dat geeft me heel veel voldoening! Dankjewel Marco.

6 juni 2015
Evert van G.
Gert-Jan Brouwer

De teamcoaching door Marco was prima. Marco heeft ons een duidelijke spiegel voorgehouden wat de gevolgen zijn van ons gedrag en ons geholpen dat te verbeteren. Na de coaching hebben we gezamenlijk een nieuwe start gemaakt. We willen er met z'n allen weer de schouders onder zetten. We nemen meer de regie in handen. || via CoachNetwerk

22 mei 2015
Gert-Jan Brouwer
Hans van 't Hooft

"Marco is een uitstekende coach. Haalt de essentie naar boven en geeft je de mogelijkheden hier zelf iets mee te doen. Gaat daarbij niet uit van: "zorgen voor" maar van "zorgen dat". Zijn motto "Groeien doe jezelf" brengt hij op een aangename maar volhardende manier voor het voetlicht." via CoachNetwerk

18 mei 2015
Hans van 't Hooft

"Zoek je een prettige, goede en gedreven coach, die je in korte tijd tot andere inzichten laat komen en jezelf nog beter leert kennen? neem dan contact op met Marco Tieleman." via CoachNetwerk

24 maart 2015
Monique Meertins, PA bij VNG
Veronique Prins, dyslexiecoach

Efficiënt, direct maar ook aandachtig. Marco weet de juiste vezels te raken om de ondernemer in mensen aan te wakkeren. Gestructureerd maar veelzijdig is hij in staat om horizon's te verbreden en perspectieven te geven. Daarnaast komt hij met zeer diverse en passende handvatten voor het bevorderen van de efficiëntie in de praktijk.Ben echt blij met zijn coaching...

21 maart 2015
Veronique Prins, dyslexiecoach
Cissy Ploegmakers

In de E-coaching training 2012-'13 bij het Europees Instituut | de Baak werd ik door Marco ingewijd in de bijzonderheden en de fijne kneepjes van het e-coachen. Dat daar meer vaardigheden bij komen kijken dan ik me realiseerde was het beging van een mooie, leerzame en boeiende training. Ik heb genoten van zijn vakmanschap, van zijn enorme rust en zijn enorme energie die zijn aanpak onderscheidend maken. Mijn coaching op afstand heeft enorm aan kwaliteit gewonnen door deze training.

21 december 2014
Cissy Ploegmakers
Richard Hendriks

Marco is een fantastische coach, hij heeft laten begrijpen waar ik vastliep en richting gegeven waardoor ik verder kon. Zijn aanpak is fijn, hij laat het echt uit jezelf komen. Ik ben heel blij dat ik dit traject met hem ben aan gegaan.

19 november 2014
Richard Hendriks
Bert V.

Ik ging op aanraden van HR en toch vooral sceptisch de intake in. De aanpak die Marco al in de intake kiest maakte dat ik besloot verder met Marco in zee te gaan. Marco kiest een directe en open no nonsens benadering. Hij luistert goed, blijft doorvragen en prikkelde me af en toe ook tot ik er nijdig van werd. De benadering van Marco geeft me ook het gevoel dat ik meer een klant ben (die zelf de regie heeft over de af te nemen diensten) dan een cliënt, laat staan een patiënt. Dat spreekt me erg aan.

7 november 2014
Bert V.

Marco Tieleman is een prettig persoon, die met een scherpe analyse goed naar je luistert. In een paar gesprekken heeft hij me goed kunnen helpen en stimuleren om mijn weg te kiezen.

8 september 2014
Jaap Witte

Net terug van een aangenaam en ongedwongen gesprek (bespreking DISC analyse) bij Marco Tieleman.Serieuze zaken werden op een heldere en speelse manier gebracht. Deze coach is kundig, persoonlijk en zeer betrokken in zijn aanpak, terwijl hij de juiste afstand weet te houden. Na afloop ben ik weggegaan met een aantal belangrijke inzichten en praktische aanbevelingen. Er werd ruim de tijd genomen en hij is op alle vragen ingegaan. Ook de communicatie rondom verliep vlot. Ik kan hem van harte aanbevelen.

7 mei 2014
V. Jeliazkova

Marco is een professionele coach, een echt mensen mens. Hij heeft oog voor detail, zonder het proces ook maar 1 keer uit het oog te verliezen. Marco is een meester in faciliteren van inzichten, soms sterk confronterend en volhoudend: Ontsnappen is niet mogelijk. Als je bereid bent de confrontatie met je zelf aan te gaan en je durft in de spiegel te kijken, kun je met Marco mooie resultaten behalen.Succes!

11 december 2013
Evan
Olga Draisma

"Marco Tieleman heeft mij gedurende een half jaar gecoacht. Door zijn enthousiasme en betrokkenheid heeft hij mij geïnspireerd en geraakt. Het is goed om een spiegel voorgehouden te krijgen en om stil te staan bij wat je wil en hoe je daar gaat komen."

28 oktober 2013
Olga Draisma

Nog steeds heb ik veel profijt van het traject dat ik heb gedaan met Marco. Door vragen te stellen en verschillende oefeningen te doen, laat hij je naar jezelf kijken. Soms best confronterend, maar door zijn warme, directe en humorvolle manier van coachen creëert hij een veilige omgeving om dat te doen. Echt heel waardevol, ik heb ontzettend veel geleerd, daar pluk ik nu nog de vruchten van!

21 oktober 2013
Cora uit Rotterdam
Ad Theuns

Mijn traject met Marco Tieleman bestond voornamelijk uit ondersteuning en advies op het gebied van personeelsbeleid in onze kleine onderneming. Het heeft voor ons de beoogde resultaten opgeleverd. Zijn enthousiasme, vakkennis en doortastendheid heb ik als zeer positief en prettig ervaren. Ook de snelheid waarmee afspraken e.d gemaakt konden worden was super.

3 oktober 2013
Ad Theuns

Het viel mij (al in het eerste gesprek) op dat Marco mij, vooral door het spiegelen van mijn gedachten en gevoelens, inzicht kon geven in mijn belangrijkste vragen en keuzen van dat moment.

1 oktober 2013
Jeroen Roos

Marco heeft met succes een tiental workshops Klantgericht overtuigen verzorgd voor al onze medewerkers. Deelnemers gaven de training na afloop gemiddeld een 8. Marco is scherp in zijn waarneming en communicatie. Komt snel tot de kern. Samenspel met trainingsacteur werkte goed en maakte dat de deelnemers hun valkuilen konden ervaren.

2 juli 2013
Sandra van Heeswijk, HR Manager bij Tam Tam
Henk Hofstra, Projectleider at Beenen B.V.

Marco heeft mij als E-coach begeleidt in een traject voor professionalisering van projectmanagement. Marco weet de "koe bij de horens te vatten" en dringt snel door tot de kern van de materie. Als E-coach adequaat en attent.

22 mei 2013
Henk Hofstra, Projectleider at Beenen B.V.
Laura M. Bronkhorst, Accountmanager Pensioen bij AEGON Nederland

Marco stelt de juiste vragen en komt daardoor snel tot de kern. De samenwerking met Marco heeft me waardevolle inzichten en leermomenten opgeleverd.

2 februari 2013
Laura M. Bronkhorst, Accountmanager Pensioen bij AEGON Nederland
Martijn Boudestein, Infographic designer

Marco kwam snel tot de kern van mijn probleem. Door mijn gedragsstijl te analyseren en mij die voor te houden ben ik mij meer bewust geworden van mijn valkuilen. Zijn advies om mij juist op de dingen te concentreren waar ik tegen op zie neem ik nog altijd ter harte. En dankzij de door hem georganiseerde bijeenkomsten voor netwerkversterking en introducties bij contacten uit zijn netwerk ben ik definitief uit mijn schulp gekropen.

27 oktober 2012
Martijn Boudestein, Infographic designer

"Marco wist mij op mijn pad als ondernemer goed te begeleiden. Door te beginnen met mijn persoonlijke situatie, hadden we een uitgangspunt dat paste bij mij. Hij maakte dat ik een goed beeld heb gekregen van mijn mogelijkheden en keuzes. Ik heb er daar al een aantal stappen in gezet en heb vertrouwen in de stappen die ik nog ga zetten."

16 oktober 2012
Simone van Maurik

Ben hiernaartoe gegaan met een probleem wat ik nog niet eens duidelijk kon uitleggen, maar dankzij het bliksemsnelle begrip en de goede vragen die worden gesteld heb ik het probleem kunnen benoemen en oplossen in niet meer dan drie sessies en heb nog veel meer stof om mee aan de slag te gaan meegekregen. Zeker een aanrader dus. Ook voor studenten!

22 september 2012
Wannes Salome
Lidwien Kamp, directeur CoachNetwerk B.V.

Ik heb Marco leren kennen als een enthousiast en gedreven coach en collega. Hij is ondernemend en pakt de zaken creatief en met humor aan. Hij werkt resultaatgericht zonder daarbij de persoon uit het oog te verliezen. Coachees zijn altijd tevreden met hem als coach.

17 april 2012
Lidwien Kamp, directeur CoachNetwerk B.V.

Ik heb Marco leren kennen als een coach die recht op zijn doel afgaat: no-nonsense, soms provocerend, maar altijd respectvol. In een coachingstraject reikt Marco hulpmiddelen aan, maar laat je zelf het werk doen. Zijn slogan 'groeien doe je zelf' maakt hij dus zeker waar!

11 november 2011
Linda uit Utrecht
Jos Habraken, Teamleider afd. Verpakken Heineken

Vrijdag de eerste teamsessie onder begeleiding van Marco mogen meemaken. Goede voorbereiding en ondersteuning tijdens de sessie gehad. Ik kijk uit naar de volgende stap/sessie.

10 oktober 2011
Jos Habraken, Teamleider afd. Verpakken Heineken

Marco is een nuchtere, toegankelijke, no-nonsense coach, die voor mij vaak de vinger op de juiste plek wist te leggen. Daar kon ik vervolgens mee aan de slag.

9 oktober 2011
Eveline Bergvelt

Begeleidingstraject persoonlijke vorming van collega, door Marco Tieleman, is goed ontvangen en heeft een positieve verandering teweeg gebracht.

13 september 2011
Udo Waltman, Bedrijfsdirecteur Search BV

Marco Tieleman heeft bij MVO Nederland drie trainingen verzorgd: presentatievaardigheden, gesprekstechnieken en procesbegeleiding. Het bijzondere van Marco is dat hij zich heel goed op de hoogte stelt van de ontwikkelingen bij MVO Nederland en zich inleeft in hoe de verschillende medewerkers die ontwikkelingen ervaren. Hij vertaalt dit in trainingen die passen bij medewerkers en organisatie. Hij speelt goed in op wat er bij de trainingsgroep leeft: hij is niet het type dat een standaardverhaal heeft, en kan heel flexibel opereren waardoor de betrokkenheid van de deelnemers groot blijft en het leereffect optimaal wordt.

1 september 2011
Bernedine Bos, manager bij MVO Nederland
Peter van Staveren, Croon BV

Marco is een coach die je een spiegel voorhoud en in staat is je eigen (ongewenste) gedrag op een vriendelijke maar confronterende manier terug te geven. Dat is het startpunt om aan gedragsverandering te gaan werken. Hij hanteert daar soms onconventionele oefeningen voor. Ik kan Marco aanbevelen aan iedereen die werkelijk zijn gedrag wil veranderen.

19 augustus 2011
Peter van Staveren, Croon BV

Kijk, je hebt een gewoon coachingsgesprek.Dat helpt, soms.Maar je hebt ook een "Marco Tieleman-gesprek", en dan weet je dat je daadwerkelijk verder geholpen wordt.Kies voor Marco, en dan weet je dat je veel lol gaat beleven aan je eigen groei!

18 juli 2011
Mark Veldpape
Audrey Coert, landschapsontwerper | stadsontwerper | architect bij Land-made

Marco Tieleman weet je als coach te stimuleren om je doel als ondernemer scherper te formuleren en direct actief aan de slag te gaan met de aangereikte strategische middelen. Hij doet dit op een persoonlijke en creatieve manier die getuigt van zijn brede inzicht in verschillende disciplines, waarbij hij gul zijn kennis, ervaring en netwerk deelt.

30 juni 2011
Audrey Coert, landschapsontwerper | stadsontwerper | architect bij Land-made

Marco heeft mijn vraag te sparren over mijn carrièredrijfveren, dilemma's en kansen zeer voortvarend en energiek opgepakt. De intake kon zeer snel plaatsvinden. Marco kwam door het stellen van uitdagende vragen snel tot de kern. Mijn sessie met Marco heeft mij meerdere inzichten en leermomenten opgeleverd, en bovenal het vertrouwen in mijn overtuigingen. Het beschikbaar gestelde materiaal is van hoge kwaliteit, de communicatie helder en direct. Ik beveel coach Marco Tieleman van harte aan.

13 mei 2011
Victor Rijkaart
Francis Prins

Marco is een bijzonder scherpe waarnemer van verbale en vooral non-verbale communicatie. Hij prikt door verhalen heen en weet snel tot de kern te komen. Zijn inlevingsvermogen en de spiegel die hij me voorhield hebben me geholpen de juiste prioriteiten te stellen in mijn verdere loopbaanoriëntatietraject.

14 maart 2011
Francis Prins

Marco was a joy to work with, his professional yet personal manner made the trainings he provided enjoyable and at the same time relevant. I enjoyed that he took the time to find out what we were specifically dealing with and provided practical solutions to problems. Thank you, Marco!

26 februari 2011
Saskia Pybus
Alexander Schoep

While working with Marco, his professionalism and expertise where obviously present. His training style was very much adjusted to the group and that made it a very fruitful and pleasant experience.

26 februari 2011
Alexander Schoep

Marco heeft een training vergadertechnieken gegeven bij onze afdeling. Nuttige tips en rollenspellen gedaan, hier veel nuttige informatie van gekregen.

27 december 2010
Peter van Vliet, projectmanager Ingenieursbureau Search BV

Marco heeft mij en een aantal collega's van RBOI Middelburg twee dagdelen onderweg geholpen met 'time management'. Tijdens de bijeenkomsten heeft hij ons een aantal praktische tips & trucks meegegeven. Vooral het SMART maken van afspraken en ergens erop terug komen als een bepaalde planning bij nader inzien niet haalbaar blijkt, maakte de tongen bij ons los. Ook hield Marco ons allemaal een spiegel voor. De vraag "Wil je -echt- wel anders werken?" stond daarin centraal en keerde een aantal malen terug. Dankzij zijn uitnodigende houding en toegankelijke manier van presenteren, ontstonden een aantal prettige dialogen met hem en -ik denk nog belangrijker- ook tussen de collega's onderling. Sinds de training proberen wij elkaar meer te wijzen op het maken van duidelijke en heldere afspraken en het nakomen ervan. Dat leidt soms tot verrassende resultaten. Zo wordt het bijhouden van e-mails opnieuw onder de aandacht van het management gebracht en wordt de interne agenda beter bijgehouden door iedereen. Ik zou zeggen: ‘Keep up the good work and keep it SMART!

12 december 2010
Rutger Schonis, adviseur RBOI
Marnix van Alphen, Business Manager bij Nuon

Enthousiast en inspirerend heeft Marco mij een jaar lang gecoached. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in mijn gedrag, kwaliteiten en motivaties. Hij heeft mij een spiegel voorgehouden, waardoor ik uiteindelijk besefte dat ik niet hoef te veranderen. Door meer en gericht mijn eigen kwaliteiten in te zetten kan ik mijn doelen ook bereiken.

10 november 2010
Marnix van Alphen, Business Manager bij Nuon
Daisy Da Veiga, spreker, coach & trainer

Marco is echt! In de drukke hedendaagse maatschappij is het een kunst je rust en innerlijke kracht te vinden. Marco helpt je dat te vinden, te voelen en te waarderen. In een hangmat kwam ik even bij en relativeerde jij met mij mijn zorgen om zo weer energie vrij te maken voor rust en uiteindelijk focus.Bedankt Marco voor het vertrouwen, je aandacht, je authenticiteit en bovenal je humor waarmee je pijn kan verzachten.Je bent een wonder! Bedankt dat ik mijn innerlijke ik met je mocht delen in 2 hele mooie bijzondere gesprekken. Ik gun iedereen jouw inzichten.

16 september 2010
Daisy Da Veiga, spreker, coach & trainer

Marco heeft mij geholpen mijn gedrag en gedachten te analyseren en te verklaren. Hij gaf me geen antwoorden maar hielp mij mijn eigen antwoorden te vinden. Hij gaf me praktische tips om mijn gedrag te veranderen of aan te passen. Door regelmatig bewust stil te staan in het hier en nu en te kijken naar het looppad dat ik gewandeld ben, krijg ik nog steeds positieve energie.'Met zijn hulp, heb ik meer structuur in zowel mijn werk als mijn privé gebracht. Dat geeft me rust. Ik geniet meer, denk positiever, en kan meer zaken los laten of me daar minder druk om maken. Het zijn allemaal doelen die ik dankzij Marco heb bereikt.

9 september 2010
C. uit Rotterdam

Ik kende Marco van een acquisitie training binnen het bedrijf. Via zijn nieuwsbrief kon je kans maken op 2 gratis hangmatcoachingsgesprekken ('herontdek je talenten deze zomer'). Ik twijfelde geen moment want had daar wel behoefte aan en kende Marco als een energiek, openhartig en vriendelijk persoon. Had ook al eens eerder gedacht hem te vragen. Nu ik 2 openhartige gesprekken heb gehad (met een zonnetje erbij) waarbij Marco mij vooral een spiegel voor heeft weten te houden voel ik mij opgelucht, verder op weg geholpen en gesterkt.

6 augustus 2010
Guido Hommel

I've just hired Marco for a two day training presentation skills. The results were exactly what I wished for. Furthermore Marco was able to adapt the programme to our needs so that day two was now focussed on acquisition skills. Marco really is good at picking the right details in communication and turning those around.

25 juli 2010
Frank van der Tang, Enviu
Michel Baars, bedrijfsdirecteur Search BV

Marco heeft de afgelopen jaren in een aantal sessies onze groep projectleiders en projectmanagers getraind. De groep is erg enthousiast over de sessies. Zij gebruiken de technieken dagelijks. De trainingen hebben zeker bijgedragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en hebben de kwaliteit van onze dienstverlening verder verbeterd.

24 juli 2010
Michel Baars, bedrijfsdirecteur Search BV

Marco ondersteunt me met raad en daad bij mijn persoonlijke groei in assertiviteit. Hij geeft hiertoe praktische handvatten. O.a. middels rollenspellen laat hij zien hoe ik de nieuw aangeleerde vaardigheden kan implementeren in het dagelijkse leven.

20 juni 2010
Carina van Oers
Tineke Molendijk, Secretaresse at Politie Rotterdam-Rijnmond

"Ik heb Marco leren kennen als een coach die zich echt betrokken toont en mij liet nadenken over dingen die ik vanzelfsprekend vond. Soms deed dat zeer maar ik ben wel verder gekomen."

25 maart 2010
Tineke Molendijk, Secretaresse at Politie Rotterdam-Rijnmond

Ik heb Marco leren kennen als een gedreven coach die met een prettige balans tussen theoretische kennis en inlevingsvermogen op een laagdrempelige manier doortastend te werk gaat. Ook in een groep weet hij een persoonlijke en integere benadering voor alle deelnemers te realiseren.

3 maart 2010
Bas Jan Veldhoen, eigenaar SUREFAS
Else Kramer, fotograaf

Een half jaar geleden was ik in The Hub druk bezig met manieren te verzinnen om meer klanten te krijgen. Marco zag het even aan en stelde vervolgens de essentiële vraag om voor een omslag in mijn denken te zorgen. In tien minuten was het gebeurd. Vervolgens hebben we in één coachingssessie nog wat dingen helder op een rij gezet en kon ik aan de slag. Het resultaat: ik zit tegenwoordig minstens een maand van tevoren helemaal volgeboekt. Marco schakelt snel, is zeer efficiënt & effectief. En heerlijk direct. Als jij dingen wilt veranderen en niet bang bent voor resultaten die je verbeelding ver overtreffen dan is hij de perfecte coach.

21 oktober 2009
Else Kramer, fotograaf
Wim Antonio Monasso

Marco is a highly effective coach, with a good sense of humour, who helped me aptly in analysing and improving my acquisition strategies. Each session we had great laughs as well; just superb.

11 september 2009
Wim Antonio Monasso

Tijdens de training 'Wees je eigen tijd de baas' heeft Marco mij laten zien hoe ik doelgerichter en met nog meer plezier kan werken. Zijn gedrevenheid en energie werken aanstekelijk! Ik ben met veel enthousiasme en nieuwe inzichten naar huis gegaan. Deze training kan ik echt aanbevelen.

22 juli 2009
Christine Algera

Marco is a good trainer and has feeling with his work. The time management training we have had is an addition to our work.

11 juni 2009
Etienne de Konink, Manager INNAX Energiemanagement BV

Ik heb Marco ervaren als een heel warm mens met échte belangstelling. Door het veilige gevoel dat hij gaf, durfde ik me kwetsbaar op te stellen en konden we snel de diepte in.

5 mei 2009
Bowine uit Breda
Arthur Vermeulen

De Raedthuys Groep is een bedrijf op het gebied van duurzame energie. Wij ontwikkelen, financieren, realiseren, exploiteren, beheren en verzekeren duurzame energieprojecten. De opgewekte energie verhandelen wij op de energiemarkten. De mensen die werken in de bedrijfsonderdelen die windenergie- en bio-energieprojecten ontwikkelen hebben veel contacten met externe relaties. Deze contacten zijn vaak commercieel van aard en verder is er veel contact met gemeenten en provincies in het kader van planologische trajecten. Adequate en effectieve communicatie is daarbij essentieel. Om onze mensen op dat aspect nog beter op de job te krijgen hebben wij – na een selectieproces - Marco Tieleman opdracht gegeven een reeks trainingen te verzorgen voor onze afdelingen Windenergie en Biomassa. De keuze is op Marco Tieleman gevallen vanwege zijn specifiek op onze behoefte gerichte aanpak. Maatwerk dus. Tijdens de trainingen hebben wij gemerkt dat hij er niet voor schroomt om het vooraf uitgedachte maatwerk gedurende de trainingsreeks nog verder toe te spitsen op onze behoeften. Hij staat open voor feedback en zet dat ook direct om in actie. Deze flexibele en open aanpak zorgt ervoor dat de effectiviteit van de training goed is. Wij verwachten dat wij door deze trainingen bewuster zullen omgaan met diverse vormen van communicatie en daardoor effectiever onze doelen zullen bereiken. Meer duurzame energie dus!

23 maart 2009
Arthur Vermeulen
Enigma Delgado - Waalzaam

Marco's open houding stelt je meteen op je gemak. Met zijn scherpzinnigheid dringt hij door tot de gebieden die je (on)bewust on(der)belicht wil laten. Met behulp van zijn vakkundigheid leert hij je zaken te benoemen waarvan je bestaan niet kende. Marco is een professional met het hoofd en hart op de juiste plek die je de 'tools' aanreikt om je eigen groei te realiseren!

7 augustus 2008
Enigma Delgado - Waalzaam
Mark Rooijens

Wij hebben Marco ingehuurd als coach in een verandertraject, Marco ziet snel waar de knelpunten liggen en weet dit helder over te brengen. In korte maar intensieve sessies laat hij je zelf concrete actiepunten bepalen waarmee je ook echt aan de slag kunt.

21 juli 2008
Mark Rooijens
Rick Klaaijsen

Marco Tieleman is een gedreven persoonlijkheid en brengt zijn training met overtuiging. Tijdens de twee trainingsdagen krijg je veel praktische tips en ontdek je jouw eigen manier van presenteren.

19 maart 2008
Rick Klaaijsen

Mensen en organisaties met elkaar verbinden door middel van muziek. Ik heb verschillende workshops bij Marco gevolgd. Resultaat: energie, inspiratie en concreet resultaat. Marco is iemand die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Ik zie er naar uit om eens met hem samen te werken.

2 oktober 2007
Joep Everts, trainer/coach Klanklichaam

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg