Vind

Rutger Schonis, adviseur RBOI

12 december 2010

Marco heeft mij en een aantal collega's van RBOI Middelburg twee dagdelen onderweg geholpen met 'time management'. Tijdens de bijeenkomsten heeft hij ons een aantal praktische tips & trucks meegegeven. Vooral het SMART maken van afspraken en ergens erop terug komen als een bepaalde planning bij nader inzien niet haalbaar blijkt, maakte de tongen bij ons los. Ook hield Marco ons allemaal een spiegel voor. De vraag "Wil je -echt- wel anders werken?" stond daarin centraal en keerde een aantal malen terug. Dankzij zijn uitnodigende houding en toegankelijke manier van presenteren, ontstonden een aantal prettige dialogen met hem en -ik denk nog belangrijker- ook tussen de collega's onderling.

Sinds de training proberen wij elkaar meer te wijzen op het maken van duidelijke en heldere afspraken en het nakomen ervan. Dat leidt soms tot verrassende resultaten. Zo wordt het bijhouden van e-mails opnieuw onder de aandacht van het management gebracht en wordt de interne agenda beter bijgehouden door iedereen.

Ik zou zeggen: ‘Keep up the good work and keep it SMART!

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg