Vind

Assertiviteitstraining

Assertiever en meer zelfverzekerd
in mijn schoenen!
Nu lukt het me.

Assertiviteitstraining

Vind je het lastig om voor jezelf op te komen? Bezorgt dat je een hoop stress? Een training assertiviteit werkt! Praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding vormen de basis van deze assertiviteitstraining. Je leert ruimte innemen, nee zeggen, en krijg je inzicht in hoe je assertief kunt zijn zonder in conflict te komen met een ander. En dat is de sleutel tot meer doen wat jij wilt en wat bij jou past.

Herken je dit:

  • Ga je wel eens naar een feestje waar je liever niet naar toe zou zijn gegaan?
  • Krijg je wel eens werk toegeschoven waarvan je eigenlijk vindt dat het niet bij jou hoort, maar hou je daarover je mond?
  • Vraag je je wel eens af waarom jij altijd degene bent die de klusjes klaart die eigenlijk bij iemand anders thuis horen?

Assertief zijn is vaak best lastig. Iedereen wil aardig gevonden worden, en als je een keer opkomt voor je eigen belang weet je niet hoe de ander daarop reageert. Daarom laat je je stem niet horen. Zo houd je met iedereen rekening, behalve met jezelf. Dit kan soms zoveel stress opleveren, dat je er fysieke klachten van krijgt. Hoofdpijn, steeds moe zijn, of die spanning in je schouders die maar niet over gaat.
Omdat je in je leven dit patroon al tientallen jaren uitoefent, is het lastig om het te doorbreken. Gelukkig is er goed nieuws. Assertief worden kun je leren!

Hoe helpt een assertiviteitstraining?

De sleutel voor assertief gedrag ligt bijna altijd in het ontdekken van een gezamenlijk belang. Daar kijken we dan ook naar in de training assertiviteit. In de praktijk blijkt namelijk nogal eens dat cliënten een vertekend beeld hebben van de werkelijkheid: sommige mensen denken dat het helpt om aardig gevonden te worden, door zich te schikken naar de wensen van anderen. Dat is een aanname die lang niet altijd klopt. In een persoonlijk traject onderzoeken we samen jouw belang en het belang van de ander.

Wanneer je op zoek gaat naar het gezamenlijke belang, dan krijg je vaak nieuwe inzichten. En dan wordt het toepassen van assertief gedrag een stuk leuker! Een verbluffend simpel voorbeeld lees je in het sinaasappelexperiment.

Waarom een individuele assertiviteitstraining?

Ik help je door scherpe vragen te stellen en te spiegelen. Zo komen we samen tot de kern van jouw uitdaging, vraag of probleem. Dat vraagt wat mij betreft individueel maatwerk. We werken met bewezen technieken en modellen en doorbreken je vicieuze cirkel. Je leert nieuw gedrag en ondersteunt jezelf dankzij overtuigingen die je helpen. Ik ben betrokken, en ik creëer een veilige omgeving voor je.

Het resultaat?

Hierdoor verminderen je klachten, nemen we blokkades weg en liggen je doelen eindelijk wél binnen handbereik.

Combineer de assertiviteitstraining met e-coaching

Vaak combineren mensen mijn assertiviteitstraining met e-coaching. Je hebt dan thuis de mogelijkheid om in kleine verslagen te vertellen over je ervaringen en ik coach en stimuleer je om steeds weer nieuwe stappen te zetten. Dat werkt verbluffend goed. Via een online omgeving boek je extra snel resultaat, en heb je thuis of op je werk altijd een steuntje in de rug.

Bekijk de complete beschrijving over e-coaching.

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg