Vind

Communicatie training

Weten en een beeld hebben
bij wat ik wil en zeggen
dat ik dat wil.
Dat helpt me verder!

Communicatie training

Breekt het zweet je uit wanneer je op je werk moet onderhandelen, een vergadering leiden, presenteren of feedback geven? Of wil je hier gewoon beter in worden? Een communicatie training helpt! Je krijgt inzicht in je eigen gedrag, en hoe dat anderen beïnvloedt. Je oefent, groeit, en leert je doelen te bereiken vanuit je eigen kracht.

Communicatie op de werkvloer gaat over interactie tussen mensen. De communicatievaardigheden die daarvoor nodig zijn, die heeft niet iedereen van nature. Het goede nieuws is: dit kun je leren!

Wat doe je in de training communicatie?

Vaak zit er een bepaalde overtuiging onder je gedrag. “Mijn ideeën zijn toch nooit zo goed als die van een ander.” Of juist het tegenovergestelde: “Er is maar 1 manier, en dat is de mijne.” Of “Als ik zeg wat ik wil, wordt mijn collega/baas boos.”

We kijken in de training communicatie daarom eerst naar je overtuigingen, en onderliggende patronen. Hebben we die in beeld, dan gaan we kijken welke overtuiging je daarvoor in de plaats zou willen zetten. En welk gedrag daarbij hoort. Daar ga je vervolgens mee oefenen. Dat doe je tijdens de communicatietraining, maar je krijgt ook ‘huis’werk mee voor op de werkvloer.

Soms ben je al een stap verder: je kunt exact de situaties benoemen waar je de mist in gaat, of weet al precies welke vaardigheden je mist om de resultaten te boeken die je wil. Ik help je dat concreet te maken. En ook in dit geval ga je oefenen. Tijdens de communicatie training, en in echte werksituaties.

De oplossing ligt vaak al binnen handbereik

Het leuke van communicatieproblemen is dat ze relatief eenvoudig zijn op te lossen. Het gaat namelijk vaak over het concreet toepassen van gedrag. Een paar voorbeelden:

  • Als je open vragen stelt tijdens een onderhandeling ontdek je waar de speelruimte zit bij de andere partij.
  • Als je de stappen luisteren-samenvatten-doorvragen doorloopt in een vergadering die stroef loopt, komt die vergadering makkelijker op gang.
  • Als je je ademhaling reguleert en je buikspieren aanspant, sta je in een presentatie een stuk relaxter en komt je boodschap veel duidelijker over.

De oplossing ligt vaak al binnen handbereik. In de training communicatie help ik je deze zelf te pakken! Je ontdekt in de communicatie training wat je met je stem, je lichaam en met eenvoudige modellen over beïnvloeden en feedback geven al kunt bereiken!

Combineer de communicatie training met e-coaching

Vaak combineren mensen mijn communicatie training met e-coaching. Via een online omgeving krijg je tussen de fysieke afspraken door de ruimte om je successen te delen en eventuele drempels te benoemen. Die onderzoeken we samen, zodat je ook tussentijds vorderingen maakt.

Bekijk de complete beschrijving over e-coaching.

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg