Vind

Training leiding geven

Mijn stijl van leidinggeven
hoefde niet te veranderen.
Ik mocht er vooral
meer vertrouwen in hebben.

Training leidinggeven

Je bent een topper in je vak. Wordt geprezen om je vakkennis, creatieve oplossingen en resultaatgerichtheid. En dan mag je teammanager worden. Een heel andere rol, die tegenwoordig persoonlijk leiderschap vereist. Zelf groeien, om zo je team te laten groeien. Dat leer je in de training leidinggeven.

Teammanager zijn is veeleisend en je kunt tegen een breed scala aan problemen aanlopen. Misschien ervaar je dat je niet alle talenten in je team benut. Loopt je samenwerking regelmatig stroef en worden doelen niet behaald. Of voel jij je gesandwicht tussen de eisen van je manager of directeur en de dagelijkse beslommeringen van je team. En heb je hier enorme stress van.

Je ego zit je in de weg

Als de rol van teammanager nieuw voor je is, kan dat alleen al spanning en onzekerheid opleveren. Je wil misschien juist extra laten zien dat je beschikt over de meeste vakkennis. Dat je echt wel weet wat je doet. Hulp vragen en je openstellen voor feedback? Dat is een teken van zwakte. Toch? Als je dit herkent, dan zit je ego je groei naar persoonlijk leiderschap in de weg.

Waarom is leidinggeven zo lastig?

Het is niet gek dat je moeite hebt in je (nieuwe) rol. Leidinggeven vereist namelijk een heel breed palet aan kennis en vaardigheden: mensenkennis, overtuigen, verleiden, motiveren en prioriteren. Vergelijk het met de zevenkamp in de atletiek. Je moet alle disciplines beheersen om in de prijzen te vallen. En je hebt misschien de neiging om weer de inhoud in te duiken, terwijl dat niet meer je taak is.

Persoonlijk leiderschap gaat nog een stapje verder dan kennis en vaardigheden. Persoonlijk leiderschap betekent dat je zelf de verantwoordelijkheid en leiding neemt over ieder facet van je functie en je leven waar je invloed op hebt.

De training leidinggeven laat je groeien

Gelukkig kun je persoonlijk leiderschap ontwikkelen. Ik begeleid teamleiders in o.a. de zorg, techniek, overheid en finance om op een ontspannen manier het beste uit zichzelf te halen. In de training leidinggeven staat in alle gevallen de ambitie van jou met je team centraal. Ook onderzoeken we waar je aan dient te werken om de harmonie weer terug te brengen.

Naast aandacht voor jouw rol, onderzoeken we ook de context en de karakteristieken van je team. Soms zetten we een DISC analyse in.

Rust in je hoofd en resultaat in je werk

Zelf groeien, om zo je team te laten groeien. Je ego doven, om samen te vlammen. Dat is waar jij aan werkt in de training leidinggeven. We gaan uit van je eigen kracht. Ik ondersteun je daarbij.
Na het volgen van de training leidinggeven ben je gegroeid in persoonlijk leiderschap. Je durft als leidinggevende jezelf zijn, met je eigen stijl die je samen met mij ontdekt hebt in de training leidinggeven. Je durft grenzen aan te geven, leert je teamleden inzetten op hun sterke punten. En kunt met feedback omgaan: je geeft het en je ontvangt het, zonder dat dat je je aangevallen voelt. Je hebt vertrouwen in je eigen kunnen en staat open voor nieuwe uitdagingen in het werk als teamleider.

Het resultaat van de training leidinggeven? Rust in je hoofd, resultaat in je werk, en balans in je leven.

Combineer de training leidinggeven met e-coaching

Vaak combineren mensen mijn training leidinggeven met e-coaching. In een online omgeving krijg je tussen de fysieke afspraken door snel antwoord op je vragen. Zo boek je extra snel resultaat in kleine stappen, en heb je op je werk altijd een steuntje in de rug. Bekijk de complete beschrijving over e-coaching.

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg