Vind

Training zelfvertrouwen

Mijn zelfvertrouwen is gegroeid.
Dat voelt lekker.

Training zelfvertrouwen

Voel jij je vaak onzeker? In een training zelfvertrouwen leer je ruimte innemen, zeggen wat je wilt, en opkomen voor jouw belangen. Een training zelfvertrouwen helpt je groeien, en gelijkwaardige relaties opbouwen met de mensen om je heen.
Als je vaak onzeker bent, herken je je ongetwijfeld in één of meer van deze uitspraken:

  • "Ik wil eerst zeker weten dat het goed is, voordat ik iets laat zien aan anderen."
  • "Ik weet vaak gewoon echt niet wat ik wil."
  • "Als ik me uitspreek, ben ik bang dat mensen het niet met me eens zijn. Stel je voor dat ik ruzie krijg!"
  • "Ik word toch overschreeuwd door die assertieve collega."
  • "Wat ik te vertellen heb, boeit toch niemand. Weet je: ik houd mijn mond wel."

Misschien kun je met je gezonde verstand een aantal uitspraken best weerleggen. Maar ja, jij zit er toch maar mooi mee. En dan hoor je misschien ook nog eens uit je omgeving: "Ah joh, doe het nou gewoon eens..." Ja, dat weet je zelf misschien ook wel, maar je kunt het niet! En dat is nou juist het hele probleem. De training zelfvertrouwen helpt je om hierin eindelijk eens echt verandering aan te brengen. In kleine maar zekere stappen.

Een training zelfvertrouwen is veilig, pittig, en relativerend

Ik heb zelf ook last gehad van een gebrek aan zelfvertrouwen. Soms ging ik in de overdrive en deed alsof het niet zo was. Of ik trok me terug, en bleef hangen in het gevoel dat het toch niks zou worden met mijn plannetjes. Vanuit die ervaring weet ik hoe belangrijk het is om in een veilige omgeving te werken aan je eigen onzekerheid. Dat gaan we dan ook doen. In een warme sfeer kan ik je tijdens de training zelfvertrouwen pittig confronteren. Dat doe ik altijd met liefde, humor en veel ruimte voor relativering.

Groeien doe je zelf

We onderzoeken in de training zelfvertrouwen als eerste je onzekerheid. Want als je die goed in beeld hebt (erover nagedacht, en het gevoeld, beleefd en misschien ook wel met mensen in je vertrouwde omgeving besproken hebt), dan kun je gaan onderzoeken welke zekerheden je af kunt leiden uit je onzekerheden.
In de training zelfvertrouwen werken we samen, maar jij hebt altijd je eigen verantwoordelijkheid om je doel te bereiken. Groeien doe je immers zelf!

Weg met je onzekerheid, zo kan het ook!

Je weet misschien al wel hoe het er uit zou zien als je je zekerder zou voelen. Dat is een mooi begin. Ik doe er nog een schepje bovenop. Ga er eens goed voor zitten, en stel je voor...

  • Dat je precies weet wat je wilt en dat je dat ook met overtuigende stem en rechte rug kunt zeggen. Dat mensen in een vergadering naar je luisteren en instemmend knikken!
  • Dat je een assertieve collega te woord staat en je eigen belang duidelijk naar voren brengt en dat belang ook verwerkt ziet worden in het voorstel dat je samen maakt.
  • Dat je meer gevoel krijgt voor wat JIJ wilt en je met dat gevoel jezelf sneller en op een luchtige manier kunt uiten.
  • Dat een bezoek aan een feestje met mondige mensen je weer plezier oplevert.
  • Dat je een realistisch beeld hebt van je eigen kwaliteiten en dat je op basis van die zekerheden jezelf vrij voelt om je tegen dat soort zaken aan te bemoeien.

Zo kan het dus ook. Ook bij jou! De training zelfvertrouwen helpt je. Twijfel je hierover? Kijk eens wat er gebeurt als je over die twijfel heen stapt. Wat heb je te verliezen?

Combineer de training zelfvertrouwen met e-coaching

Vaak combineren mensen mijn training zelfvertrouwen met e-coaching. Via een online omgeving krijg je tussen de fysieke afspraken door opdrachten die je helpen met je doel en soms ook antwoord op je nijpende vragen. Zo boek je extra snel resultaat, en heb je op je werk altijd een steuntje in de rug.
Bekijk de complete beschrijving over e-coaching.

nobco-logo2016a.jpg EMCC Master Practitioner Coach.png erkende-csr-coach-Rotterdam.jpg coachingmonitor-badge-b2.jpg logo-ecoach-level3.png logo-crkbo.png logo-mcc.jpg