Bepaalt een ander je leven?

Je neemt een nieuw project aan, terwijl je eigenlijk vol zit. Je weet dat de collega-manager met hetzelfde werk meer verdient, maar je durft niet te vragen om salarisverhoging. Of je komt in een verschil van mening wel voor jezelf op, maar er zit zoveel spanning bij, dat je boodschap niet overkomt en je de stress nog dagen voelt.

Altijd rekening houden met de mening van andere mensen kan heel frustrerend zijn. Veel mensen krijgen er zelfs fysieke klachten van. Hoofdpijn, steeds moe zijn, of die spanning in je schouders die maar niet over gaat.

Een kracht die voortkomt uit balans

De oplossing ligt in een individuele assertiviteitstraining. In een persoonlijke assertiviteitstraining bij mij in Rotterdam leer je ruimte innemen voor je eigen wensen en belangen. Ook als die tegen het belang van een ander ingaan.

Betekent assertief zijn dat je dus altijd je eigen belangen vooropstelt? Nee. Assertief zijn is een kracht die voortkomt uit balans. Je leert dus ook voelen in welke situaties je graag bijdraagt aan het belang van een ander. Of mooier nog: leert voor een win-win te gaan.

Groei op een manier die bij je past

Dit proces kan spannend voelen. Daarom is het goed om een assertiviteitstraining te volgen onder begeleiding van een zeer ervaren assertiviteitscoach. Bij mij onderzoek je in een veilige setting waar voor jou groei zit, en hoe je dit in kleine stappen je blijvend eigen kunt maken op een manier die bij je past.

Vrijblijvende afspraak maken

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast hoe het is om door mij gecoacht te worden en zet je meteen de eerste stap op weg naar opkomen voor jouw belang.

Maak een afspraak

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Veelgestelde vragen over assertiviteitstraining

Waarom is coaching op assertiviteit nodig?

Als je je constant schikt naar wat je omgeving verwacht, leef je het leven dat anderen voor je bepalen. Hoe zal je daarop terugkijken als je 80 bent? Ruimte innemen, betekent jezelf mogen zijn. Je talenten ontplooien. Je interesses volgen. Gehoord en gezien worden. Jouw leven leiden, onder jouw voorwaarden. Om dat te leren, volg je een assertiviteitstraining bij Coaching Rotterdam.

Hoe werkt een assertiviteitstraining bij Coaching Rotterdam?

De coaching is altijd individueel. We kijken naar oorzaken, patronen en onderliggende overtuigingen. Wat zeg je tegen jezelf waardoor je niet opkomt voor jouw belang? Ik help je door warme betrokkenheid, scherpe vragen en spiegelen. We werken met bewezen technieken en modellen, en doorbreken de vicieuze cirkel waar je al zo lang in zit. Je ontdekt nieuwe overtuigingen en leert blijvend nieuw gedrag aan.

Kan ik een assertiviteitstraining combineren met e-coaching?

Jazeker. Dit doen veel coachees. In de beveiligde online omgeving Pluform heb je elke dag de mogelijkheid om ervaringen te delen, vragen te stellen, of advies in te winnen bij een lastige of stressvolle situatie. Via Pluform boek je extra snel resultaat, en heb je thuis of op je werk altijd een steuntje in de rug. Dat geeft rust en zekerheid.

Hoeveel sessies zijn er nodig om assertiever te worden?

De meeste professionals en managers die ik coach, hebben in een kort en effectief traject van 4 à 5 gesprekken hun doelen behaald: Ontspannen en zelfverzekerd hun werk kunnen doen, voelen wat ze nodig hebben in allerlei situaties, en daarnaar kunnen handelen. Ze ervaren eindelijk ruimte voor het realiseren van hun eigen wensen en dromen.


Zo groeiden anderen...

"Stevige gespreks­partner en goede coach"

Naar aanleiding van een subsidieregeling van het Vervangingsfonds ben ik als schooldirecteur terechtgekomen bij Marco Tieleman. In het coachtraject stond het omgaan met, verminderen en/of voorkomen van verzuim centraal. Aan de hand van voor mij actuele casuïstiek heeft Marco een flinke bijdrage geleverd aan het vergroten van mijn (theoretische) kennis en handelingsrepertoire ten opzichte van verzuim en personeelszorg.

Na iedere sessie ging ik zowel met goede literatuur, nieuwe kennis en praktische tips naar huis. De suggesties en adviezen die ik heb ontvangen hebben stuk voor stuk positief uitgepakt.

Het contact met Marco verloopt soepel en snel. Een afspraak is eenvoudig te maken. Zijn brede kennis en ervaring maken Marco een stevige gesprekspartner en goede coach. Ik beveel Coaching Rotterdam dan ook graag aan.

5 november 2018,
Robert de Jong, directeur IKC 't Palet

"Snel tot de essentie"

Door het stellen van de juiste vragen komt Marco snel tot de essentie. Dit leverde mij zeer nuttige inzichten, waar ik van geleerd heb.

2 februari 2013,
Laura M. Bronkhorst, Accountmanager Pensioen bij AEGON Nederland

"De coaching bij Marco gaf mij vleugels!"

Ik liep vast als ondernemer en in mijn privé, want de coronacrisis raakte me. Na een ‘klap’ teveel zocht ik hulp bij Marco. Vooral in hoe ik vertrouwen kon blijven voelen in mijn ondernemerschap.
Marco kende ik via NOBCO. Omdat hij ook businesscoach is vroeg ik hem om hulp.
Marco is in zijn begeleiding zowel stevig als zacht. Ik kreeg er opnieuw moed door en het zelfvertrouwen kwam weer terug. Hij neemt scherp waar, waarmee ik me gezien voelde. De combinatie van gehoord worden en me uitgedaagd weten werkten fijn voor mij. Mijn coachvraag over zichtbaar mogen zijn kwam hierin vol tot haar recht.
Ook een vroeg online gesprek (07:00 uur!) gaf me energie. Naast mijn focus op werken IN mijn bedrijf heb ik geleerd dat juist het werken AAN mijn bedrijf toekomstgericht is. Door dat nu meer te doen wordt het werken IN mijn bedrijf eenvoudiger. Onder meer doordat ik nu meer delegeer.
De vraag van Marco die een verschil maakte luidde: “Waarom zou je moeten kiezen?”. Ik werd me bewust dat ik de combinatie van mijn talenten volledig mag benutten. Niets hoeft overboord. Zo raakte ik terug in het zadel en floreert mijn bedrijf vanuit de veelkleurigheid en veelzijdigheid die bij mij passen.

25 maart 2021,
Solange Boasman, Kampen

Bekijk meer recensies

Vrijblijvende afspraak maken

Wil je coaching assertiviteit die problemen bij de wortel aanpakt, en die breder en dieper gaat dan puur het geven van praktische tips? Maak een vrijblijvende afspraak.
 

Ja, ik wil kennismaken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: