Zo gaan succesvolle bedrijven om met talent

Succesvolle bedrijven hebben een visie op het aantrekken, versterken en behouden van talent. Een visie die past bij wat medewerkers willen. Bij wat het bedrijf nodig heeft. En bij de toekomst van de markt, en de bijbehorende kennis en vaardigheden die dan nodig zijn.

Belangrijke signalen

Hoe weet je of het nodig is om je HR-visie aan te scherpen of te ontwikkelen? Belangrijke signalen zijn:

  • Je hebt nog geen visie.
  • Er is veel uitval, maar je bent nog niet bezig met preventie (van bijvoorbeeld chronische stress).
  • Je merkt dat het verloop in de organisatie groot is.
  • Je hebt als organisatie geen zicht op welke kennis/vaardigheden nodig zijn om ook over 1, 3, of 5 jaar voor te kunnen lopen op je concurrenten. Of hebt het inzicht wel, maar nog geen plan om dat te bereiken.
  • Je weet niet wat jouw medewerkers (individueel) nodig hebben om écht prettig te werken.
  • Je hebt de ambitie om over x jaar een ‘Great Place to Work’ te zijn, of je medewerkerstevredenheid flink te laten groeien.

Hoe los je dit op?

Als zeer ervaren en gecertificeerd coach help ik je via een duidelijk stappenplan in een aantal gesprekken bij het dichterbij brengen van je doelen:

  • Een visie op waar je als bedrijf heen wilt, het waarom daarachter en hoe je dat bereikt.
  • Gemotiveerde medewerkers die goed toegerust zijn op de taak van vandaag en morgen.
  • Voorkomen van onnodige kosten door slecht beleid en ongemotiveerde medewerkers.
  • Meer resultaat voor het bedrijf.

Vrijblijvende afspraak maken

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek proef je alvast aan hoe het is om door mij gecoacht te worden en werk je al aan de contouren van je talentmanagementprogramma.
 

Maak een afspraak

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Veelgestelde vragen over talent management

Wat is talent management?

Talent management is breed. Het gaat o.a. om het in kaart brengen van sterke punten en motivaties van medewerkers. Maar ook om een werkomgeving creëren waarin medewerkers zich kunnen ontplooien en zich veilig voelen. Sommige organisaties zetten talentmanagement alleen in voor de high potentials. Andere organisaties hebben een programma voor alle medewerkers.

Wat is het doel van talent management?

We leven in een identiteitseconomie: waar werk vooral bedoeld is om je als mens te ontplooien. Neem je dit mee in je visie op talent management, dan je spreek je de medewerker aan op zijn hele menszijn: kennis, kunde, normen en waarden, én op zijn behoefte aan zingeving. Organisaties die daar vandaag op inspelen, zijn de winnende organisaties van morgen.

Waarom is coaching bij talent management een goed idee?

Talent management is breed. Van visieontwikkeling tot opleidingsplannen formuleren. Van doorgroeimogelijkheden faciliteren, tot het aanpassen van functioneringsgesprekken. Ik help je met het belangrijkste deel: visie. Heb je dat eenmaal helder, dan volgen de stappen die erna moeten komen een stuk makkelijker. Heb je ook hier hulp bij nodig, dan verwijs ik je graag door naar mensen uit mijn netwerk die de implementatiebegeleiding met je kunnen doen.

Hoe helpt Coaching Rotterdam je verder in talent management?

Door bijna 15+ jaar coachervaring met CEO’s, ondernemers en leidinggevenden, ken ik de onderwerpen waar leiders in organisaties tegenaanlopen in talent management. Al deze mensen hielp ik oplossingen vinden. Daarnaast ben ik geaccrediteerd voor het inzetten van HR-instrumenten zoals DISC en de SIMA Motivatie-analyse. Ik analyseer of het zinvol is om deze in te zetten. Ook kan ik de uitvoer + start van de implementatie begeleiden.

Vrijblijvende afspraak maken

Voorkom dat je concurrentie met jouw talent aan de haal gaat. In een vrijblijvende afspraak ontdek je welke winst je kunt behalen door coaching bij talentmanagement.

Ja, ik wil kennismaken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: