Waarom bekende tips & trucs niet werken

Een tijdmanagementtraining of -boek gaat meestal over het aanpassen van gedrag: hoe je meer gedaan krijgt in minder tijd. Talloze tips, trucs en schema's passeren de revue. En even gaat het goed. Maar na een kleine opleving val je weer terug in oud gedrag, met bijbehorende stress.

Dat komt omdat er meestal diepere patronen ten grondslag liggen aan de manier waarop je met je tijd en prioriteiten omgaat. Angst voor conflicten, perfectionisme, of het gevoel niet goed toegerust te zijn op je taak. Stuk voor stuk patronen waar geen Timemanagement voor Dummies of Getting Things Done duurzaam tegenop kan.

Waarom werken je patronen tegen je?

Patronen zijn de combinatie van trigger + gedrag. Als je telefoon naast je bureau ligt, is ‘telefoon zien’ een trigger. ‘Telefoon pakken en binnengekomen berichten bekijken’ is gedrag. Wil je niet meer afgeleid worden door die telefoon, dan is het van belang dat je óf de trigger verwijdert (Leg de telefoon uit het zicht en uit het bereik), of dat je het gedrag aanpast dat volgt op de trigger (niet de telefoon oppakken). En zo heeft een mens tientallen bewuste en onbewuste patronen.

Zo bereik je diepgaande verandering

Met deze patronen gaan we aan de slag in de individuele timemanagementtraining van Coaching Rotterdam. Diepgaande verandering ontstaat door te reflecteren op je gedrag, houding, waarden, je identiteit en wat je gelooft over jezelf. Dan worden onderliggende patronen en oorzaken helder. Door daaraan te werken met mij als timemanagementcoach, verandert je houding en daardoor ook je gedrag. Lees mijn e-book over reflecteren.

Natuurlijk leer je bekende en onbekende timemanagementtips toepassen. Maar wel helemaal toegespitst op jouw situatie. Zo leer je blijvend de regie te houden op je eigen tijd. Je haalt meer uit je dag, krijgt je werk af, en ervaart meer rust in je hoofd en in je lijf.

Vrijblijvende afspraak maken

Met 2 x de hoogste coachingscertificering die je in Nederland kunt krijgen, ben ik in staat om je in korte tijd zeer effectief te coachen naar blijvend resultaat. Nieuwsgierig?

Vrijblijvende afspraak maken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Veelgestelde vragen over timemananagementtraining

Voor wie is een timemanagementtraining bij Coaching Rotterdam geschikt?

Voor professionals die het lastig vinden hun werk af te krijgen, werk uitstellen, perfectionistisch zijn, of moeite hebben met hulp vragen en grenzen aangeven. Voor leidinggevenden die in een druk speelveld van tegengestelde belangen toch hun doelen willen behalen. Voor top-executives die in en veeleisende omgeving snel keuzes moeten kunnen maken.

Waarom een timemanagementtraining? Ik lees wel een boek.

Heb je tijd ingepland voor het lezen van dat boek? Past het boek zich aan aan jouw situatie en opgedane inzichten? Houdt het boek je accountable? Helpt het je verder als je vastloopt? Een persoonlijke timemanagementtraining doet dit allemaal wel. Je weet dat je verder komt, juist omdat je de tijd hebt ingepland voor de afspraken. We gaan echt aan de bak. Ik laat je niet wegkomen met slappe excuses. Dat heb je nodig, en dat weet je.

Heb je als timemanagementcoach nu al tips voor timemanagement?

Welke persoon wil je zijn als je terugkijkt op je dag? Succesvolle personen pakken ’s ochtends meteen die grote, vervelende taak op die het meeste energie kost. Dan voel je je voldaan, en kan de rest van de dag alleen maar meevallen. Een andere tip: reflecteer. Hoe dat je helpt bij timemanagement, lees je in mijn e-book leren reflecteren op 3 niveaus.

Hoe ziet mijn leven eruit na de timemanagementtraining?

Ook na de training timemanagement heeft een week maar 168 uur. Wel kun je door de timemanagementtraining je leven indelen en vormgeven op een manier die bij je past. Je leert tijd maken voor wat voor jou echt belangrijk is en bent weer de regisseur van je eigen leven.

Vrijblijvende afspraak maken

Geen tijd voor een timemanagementtraining? Hmm… ;-). E-coaching scheelt je reistijd, en zo heb je altijd een hulplijn paraat als je in een uitdagende situatie zit. Spreekt dit je aan?

Ja, ik wil kennismaken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: