De leidinggevende als facilitator van teams

Leidinggeven vereist een breed palet aan kennis en vaardigheden. Vergelijk het met de zevenkamp in de atletiek. Je moet alle disciplines beheersen om in de prijzen te vallen. Maar weinig mensen beheersen van nature al die kennis en vaardigheden die nodig zijn om teams te laten excelleren. Ook weinig mensen zijn van nature in staat om voor onderling vertrouwen te zorgen. Dit vertrouwen staat volgens de piramide van Lencioni aan de basis van succesvolle teams.

Wat zijn je ambities en uitdagingen?

Een beter functionerend team vraagt persoonlijk leiderschap van jou als leidinggevende. Gelukkig zijn deze vaardigheden goed te ontwikkelen. Dat doen we samen in een individuele training leidinggeven. Jouw ambities en uitdagingen zijn het vertrekpunt van onze gesprekken. We onderzoeken ook de context en de karakteristieken van je team. Soms zetten we hiervoor een DISC-analyse in.

Versneller en katalysator

Echte leiders weten wanneer ze een katalysator nodig hebben om een proces te versnellen. Dit zijn dan ook de mensen die ik coach. Met een krachtige coach naast je kom je sneller verder, en voorkom je dat je tijd verliest op weg naar je doelen.

Na het volgen van de training leidinggeven ben je gegroeid in persoonlijk leiderschap en neem je vol overtuiging je rol als leider in. Voor rust in je hoofd, groei in effectiviteit van jezelf en je team, en balans in je leven.

Vrijblijvende afspraak maken

Zoek je een training leidinggeven Rotterdam? Als specialist in coaching van high professionals, ondernemers en CEO’s ken ik de (complexe) vraagstukken die bij leiderschap horen. Graag nodig ik je uit om te ontdekken of het klikt.

Ja, ik wil kennismaken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Veelgestelde vragen over de training leidinggeven

Leiderschapscoaching? Als je duidelijk vertelt wat je team moet doen, is dat toch voldoende?

Dominant leiderschap wordt steeds minder geaccepteerd. Waardoor die managementstijl zijn effectiviteit verliest. Moderne leiders zijn vooral facilitators. Wat heeft een team nodig om resultaatgericht en prettig te kunnen werken? Dit vraagt nieuwe vaardigheden, en een herijking van de klassieke leiderschapsrol. Leiderschapscoaching brengt je hierin verder.

Wat leer je in de training leidinggeven?

Je ontwikkelt je eigen stijl van leidinggeven en durft hierin jezelf te zijn. Je kunt grenzen aangeven, ontspannen feedback geven én ontvangen, leert je teamleden inzetten op hun sterke punten, en leert om te gaan met weerstanden en de diversiteit aan persoonlijkheden in je team. Je hebt vertrouwen in je eigen kunnen en staat open voor nieuwe uitdagingen.

Voor wie is de training leidinggeven geschikt?

Voor iedereen die wil groeien in (persoonlijk) leiderschap. Ik begeleid nieuwe en ervaren teamleiders in o.a. de zorg, techniek, overheid en finance. Ook coach ik veel ondernemers die meer willen halen uit hun teams voor een beter bedrijfsresultaat. Vaak is de aanleiding de groei van hun bedrijf, moeite met delegeren, en een verstoorde werk-privébalans.

Wat doe jij als leiderschapscoach Rotterdam anders?

Een groepstraining biedt vaak te weinig aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Bij mij is er 100% aandacht voor jou. Daarnaast ben ik een zeer ervaren leiderschapscoach, in het bezit van 2 van de hoogste coachingscertificeringen die je in Nederland kunt krijgen. We gaan snel de diepte in, en je leert theorie en inzichten direct toe te passen. De meeste mensen die ik coach, hebben in 4 à 5 sessies hun doelen behaald.

Vrijblijvende afspraak maken

Een coachingsvraag over leidinggeven gaat nooit alleen over leidinggeven, maar over wie jij bent ten opzichte van je omgeving, en waar dat misschien schuurt. We kijken dus breder en dieper. Spreekt dit je aan?


Ja, ik wil kennismaken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: