Waarheen, waarvoor?

Je kunt lacherig doen over Mieke Telkamp, maar in haar lied ‘Waarheen, waarvoor’ stelt ze toch echt vragen die ertoe doen:

Waarheen leidt de weg die we moeten gaan?
Waarvoor zijn wij op aard?

Helaas geeft zij in haar klassieker niet het antwoord. Terwijl deze vragen zwaar op een mens kunnen drukken, merk ik aan de coachees in mijn coachingspraktijk.

Soms gevoed door life events als ziekte, ontslag, overlijden van dierbaren, of relaties die uitgaan. Vaak ook gevoed door andere klassiekers: “Is dit het nou?”, “Het kan toch niet zo zijn dat ik mijn werkzame leven volledig wijd aan zoveel mogelijk geld verdienen?”, “Ik ben al jaren ondernemer. Maar wordt het niet eens tijd voor wat anders? En wat dan?”

Het kan een eenzaam proces zijn. Je omgeving denkt er vaak makkelijk over, of heeft geen idee hoe ontwrichtend het vanbinnen voor je is.

Handelingsperspectief

In een kort, diepgaand en zeer effectief coachingstraject staan we samen stil bij wat zingeving voor jou is. Je komt in contact met wat er voor jou écht toe doet. Zo ontstaat handelingsperspectief: Je ziet weer in dat je invloed hebt op je leven en je ontdekt wat je zelf kunt doen. Je zingeving kennen = kansen zien = actief worden = doelen stellen = de regie over je leven nemen en weer ergens voor gaan. Vanuit de verlamming weer in beweging.

Dáárheen, Dáárvoor!

Zo kun je de volgende keer dat je Mieke Telkamp hoort, zelfverzekerd antwoord geven: "Dáárheen. Dáárvoor." Om over 30 jaar lachend en voldaan te kunnen zeggen: Ik heb er alles uitgehaald.

Vrijblijvende afspraak maken

Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvende kennismaking met mij. In deze eerste sessie ontdek je of het klikt, en zet je meteen de eerste stappen naar je doel. Je komt er altijd wijzer uit.

Ja, ik wil kennismaken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Veelgestelde vragen over coaching in zingeving

Hoe werkt coaching op zingevingsvraagstukken?

We beginnen met een kop koffie. Jij vertelt je verhaal, ik luister. Mijn rol: een rode draad in je verhaal ontdekken, samen met jou ontrafelen waar je vastloopt en de pijnpunten blootleggen. Daarna vraagt het (h)erkenning dat je in deze situatie zit. Dan krijg je vaak al meer lucht. Het uiteindelijke doel is dat je weer perspectief vindt. Daar help ik je bij met effectieve modellen en technieken.

Ik weet niet waar ik precies mee worstel. Kun je me ook dan helpen?

Je mag altijd naar me toe komen met de vraag: “Marco, het loopt niet lekker, er knaagt iets, ik heb minder plezier in mijn leven, maar ik kan er zelf de vinger niet op leggen.” Het is mijn vak als master coach in zingeving om hier in een kort en effectief traject aan te werken.

Blijkt er iets anders ten grondslag te liggen aan je klachten/vragen? Weet dat je ook voor stressgerelateerde klachten, ondernemersvraagstukken, of leiderschapsambities bij me terechtkunt. En ben ik niet de beste persoon om je te helpen? Dan verwijs ik je door naar iemand in mijn netwerk die beter bij je past en die dat wél het beste kan.

Moet ik altijd mijn hele werk of leven omgooien?

Nee. (Lucht het op? ;-) ). Vaak blijken mensen al door kleine aanpassingen in hun leven weer diepgang en zingeving te voelen. De SIMA-analyse is bijvoorbeeld een sterk instrument om te ontdekken waar je warm voor loopt in het leven, en hoe je die elementen met kleine aanpassingen kunt integreren in je werk. Bijvoorbeeld hetzelfde werk doen voor een andere organisatie. Minder gaan werken om meer tijd te kunnen doorbrengen met je dierbaren, of leren om nieuwe elementen aan te brengen in je huidige werk.

Vrijblijvende afspraak maken

Het leven is te kort om jarenlang ongelukkig te zijn in je werk. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek ontdek je of en hoe ik je kan helpen aan meer plezier en zingeving in je baan en in je leven.

Ja, ik wil kennismaken

Bekijk eerst mijn uurtarieven.

Deel deze pagina: